Stäng

C-topp avgår ett år i förtid

INRIKES. Emil Källström, ett av Centerpartiets toppnamn, avgår från sin riksdagsplats ett år i förtid. Källström meddelar själv beslutet på sociala medier. Han skriver att han har fått ”ett erbjudande jag inte kan tacka nej till.”

Emil Källström. Bild Wikipedia

Källström hade redan planerat och annonserat att han inte skulle kandidera för en ytterligare mandatperiod efter valet 2022.

I april i år motiverade han det med att han inte vill vara politiker på heltid livet ut.

Nu lämnar han sitt ledamotsuppdrag redan vid riksdagens öppnande den 14 september, rapporterar medier i Västernorrland.

Ibland dyker chanser upp som inte får försittas. Vad som kommer härnäst berättas inom kort. Min ambition har varit att dels hitta en roll där jag får fortsätta arbetet för en hållbar utveckling, samtidigt som jag får möjlighet att gå över till verkstadsgolvet när det gäller företagande, investeringar och jobbskapande”, skriver Källström på Facebook.

-Pettersson noterar att Annie Lööf får se sig om efter en ny partiledning, många har slutat…

***

TIDIGARE 2021-04-14 Strömavhopp från Annie Lööf (C)

INRIKES. Centerpartiets ledare Annie Lööf har problem, en efter en i partiledningen lämnar henne inför riksdagsvalet söndagen den 11 september 2022. Det försvagar Lööf och partiet samtidigt som Centern blir alltmer politiskt isolerad.

Steget Efter

Det började med Centerns andre vice ordförande, Fredrick Federley som varit Annie Lööfs förtrogne sedan tiden i ungdomsförbundet. Kanske ingen större förlust med tanke på vad som hänt.

Sedan meddelade Centerns vice ordförande Anders W Jonsson, som vikarierade för Lööf under hennes senaste föräldraledighet, att han inte ställer upp till omval.

Partiets ekonomiska talesperson, påläggskalven Emil Källström, sa att han lämnar politiken efter tolv år i riksdagen. Vid 34 års ålder och som nybliven pappa tyckte han det var dags att göra något nytt.

Kristina Yngwe, som också sitter i partistyrelsen och Johanna Jönsson som skapat sig ett namn i migrationsfrågor har också meddelat att de avgår.

Annie Lööfs politiskt sakkunniga Elin Gustafsson slutar efter sommaren.

Det var ledningen, flera andra har också lämnat.

Pettersson noter att det är en hel del folk som drar och troligen har jag missat någon. Det tyder på att Annie Lööf och centerpartiet har problem.

Dessutom har Annie Lööf bränt en del broar. Hon vill på inget vis samarbeta med SD och V. Då återstår S, M, KD, L och MP.

Men eftersom Annie Lööf inte kan tänka sig att ge SD något som helst inflytande faller M, KD och L bort eftersom dom vill ha en borgerlig regering.

Då återstår S och MP för Annie och det räcker inte till en regering, fast Lööf har ändrat sig förr…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “C-topp avgår ett år i förtid

 1. Normala människor vill inte förknippas med perversiteter som det partiet har dragit till sig

  11
 2. ja när skeppet är på väg att sjunka så lämnar råttorna skeppet han kan ju ta med sig ett antal pedofiler och den huvudansvariga ledarinnan på färden!

  15
 3. Emil försöker säkert rädda sitt eget skinn innan allt brakar åt helvete tackat vare en oduglig
  ledare som håller på att ödelägga partiet,må pedogänget vila i frid.

  22
 4. samtliga Centerpartister vet att man är körd det är så illa att frågan om dom kan sitta kvar i riksdagen är fult Aktuellt..
  man har ju röd skrikans politik att tacka för det

  16
 5. Emil är smart och valde att välja en annan bana. Liksom mycket av C-toppen förövrigt. Att vara stödhjul för en S regering gick ingen centerpartist till val på och många av dem från riktiga centerfästen lämnar partiet. Vad Stureplanscentern tycker intresserar inte fotfolket på landet

  30
 6. Vore det inte enklare om Annie Lööf upplöste partiet och valde ett annat?

  Fritt efter Bertolt Brecht om DDR: ”Nicht doch einfacher, die Regierung Löste das Volk auf und // Wählte ein anderes?” (”Vore det inte enklare, om regeringen upplöste folket och valde ett annat?”)

  31
 7. Emil K’llström ser straight ut. Det återstår att se vilket erbjudande han fått. Han kan vara en ulv iu fårakläder.

  24

Kommentera

%d bloggare gillar detta: