Stäng

SD-motion röstades ned – nu rasar politikerna

2014 lade SD, genom Adam Marttinen, Richard Jomshof och Kent Ekeroth, en motion om straffskärpningar. Den röstades ned och idag rasar politiker från alla läger över något som kunnat förhindras.

Några av förslagen i motion 2014/15:2524 ser ut som följer:

 • Borttagande av straffrabatter
 • Ta bort straffrabatten för dem över 18 år
 • Möjlighet att döma unga gärningsmän som vuxna
 • Sänkt straffmyndighetsålder
 • Utvisning av kriminella utlänningar

Riksdagen avslog motionen. Förmodligen för att den lades av Sverigedemokrater och vi vet att det primära för övriga partier var att till varje pris motarbeta SD, kosta vad det kosta vill. Än idag är detta ett mål för de flesta av riksdagens partier.

Notera gärna punkt 3 och 4 ovan. Hade inte SD-skräcken lyst ur ögonen på övriga partirepresentanter hade inte syriern Damir al-Ali fått ett skadestånd på 840 000 kronor. Han hade istället suttit inspärrade och utvisats efter avtjänat straff. Något jag förmodar att alla förnuftiga människor önskat, inte minst de utsatta flickorna och deras anhöriga.

Fast nu är partiledarna för 7-klöverns partiet förbannade och menar att lagarna måste skrivas om. Om detta skriver Bulletin idag. Än en gång visar SD att de förstått och att övriga partier valt sina primära mål.

Ps. Undrar inte ni som jag, hur Damir al-Ali kunde få sin ålder nedskriven? Han var 16 år när han våldtog och torterade. Hade han inga id-handlingar som visade rätt ålder? Har han inga föräldrar som kunde avslöja hans rätta ålder? Gick han inte i en skolklass med jämnåriga som alla kunde tala om hans ålder?

Det här visar hur viktigt det är att de som anländer till Sverige kan visa upp sanningsenliga handlingar som bekräftar deras namn, ålder och ursprungsland. Ds.

11 reaktioner på “SD-motion röstades ned – nu rasar politikerna

 1. Personer utan idhandlingar borde tvångsröntgas. Via skelettet kan man se ålder på individen. ”Röntgas eller åk tillbaka”…

  25
  1. Det var aktuellt redan 1996 så sluta upp med att ljuga. Sedan slutade BRÅ undersöka utlänningars kriminalitet. Om Svensson hade fått reda på hur det låg till hade vissa partier haft svårt att klamra sig fast vid makten.

   82
   1
  2. Bör man inte lösa problem innan och inte efter de uppstår? Det gäller att ligga i framkant vilket SD visar gång på gång.

   48
  3. Du tillhör onekligen låt gå gänget, du finner alltid förmildrande orsaker
   när utlänningar begår brott, dessa Svinerier mot Svenska flickor har pågått i minst
   20 år, 2014 är bara 7 år tillbaks?

   20
 2. Läste just detta på Bulletin. En Webbtidning som i alla fall är bra mycket bättre än svensk skitmedia.

  61
  1
 3. Är man mentalt 7 och kroppsligt 42, hur gammal är man då? Någon med kulram kom då tydligen fram till 16. Förövrigt bör den som ankommer till Sverige utan ID handlingar omgående sättas på samma fortskaffningsmedel tillbaka. Danmark kommer införa samma regel inom några timmar, och det blir så ett tyskt problem.

  91
  1. Den som inte kan visa indentitets handlingar kan heller inte få asyl enligt Genévekonventionen,som alla hänvisar till men inte följer

   78
   1. Lite märkligt fenomen; man ”förlorar” pass och ID-handlingar men mobil och laddare har man lyckats rädda. Sedan verkar toaletterna i ankomsthallen vara undermåliga, det är stopp stup i kvarten. 😉

    54

Kommentera

%d bloggare gillar detta: