Stäng

Örebro kommun en av få som delar ut slöjor med arbetskläder

ISLAM. Örebro kommun är en av få kommuner i landet där slöjan ingår i basutbudet för arbetskläder till personal som arbetar inom vård och omsorg. – Vi arbetar aktivt för icke-diskriminerande arbetsplatser, säger Camilla Hofwander, verksamhetschef för vård- och omsorgsboenden Örebro kommun, skriver SVT.

Enligt en studie från Socialstyrelsen delar 20 procent av kommunerna ut en slöja med arbetskläder till personal, och beslutet att göra det togs för tio år sedan i Örebro kommun. – Det är efterfrågan som har styrt, säger verksamhetschefen.

-Pettersson menar att det ska inte förekomma religiösa symboler på offentliga arbetsplatser och absolut inte sådana som symboliserar islams kvinnoförtryck. Örebro kommun delar alltså ut muslimska slöjor samtidigt som organisationer i Sverige kämpar för att få bort hedersförtrycket och kvinnor i Afghanistan och Iran mördas om de inte bär ”korrekt” klädsel.

Det är efterfrågan som har styrt, säger verksamhetschefen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Örebro kommun en av få som delar ut slöjor med arbetskläder

 1. I Österrike är det OK att ha en spagetti-sil som religiös huvudbonad på körkortsbilden, allt i enlighet med lagen. Pastafari – församlingen (inte Rastafari) har redan 400 medlemmar i Österrike och deras kyrka ”Church of the Flying Spaghetti Monster”, erkänns av de österrikiska myndigheterna.
  https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20130702_OTS0044/neuerlich-nudelsieb-als-religioese-kopfbedeckung-fuer-fuehrerschein-genehmigt-bild

 2. Örebro kommun hjälper alltså de diskriminerande att diskriminera andra. Sedan kan man undra om det är tjänstemän, någon nämnd, kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige som har tagit beslutet. Vi kan se fram emot nästa möte i kommunfullmäktige och vad Markus Allard har att förtälja då

  25
 3. Är det någon av bloggläsarna eller Pettersson som känner till om andra västländer tillåter muslimsk huvud-duk på passfoto, andra ID-handlingar och körkort för kvinnor som har blivit medborgare i dessa länder? I Sverige är det tydligen så. Dessa invandrare från muslimska länder vet om att det är ett sekulärt samhälle de kommer till. Myndigheter vet att dessa vet. Varför krävs det inte att de får ta seden dit dom kommer?

  36
 4. Än är inte den sista idioten född!😵‍💫

  Ni märker…idiotin och oförstånd går hand i hand.

  💐 till er kvinnor som gör allt för att förhindra denna idioti (kvinnoförnedring/förtyck, som pågår.
  Inget feministiskt genus fjanteri.

  Kvinnor och män ska behandlas lika…men det är genom ditt sätt och agerande som styr om du är värdig respekt och vänligt bemötande, oavsett vad du är för en människa.

  33
 5. Det visar att en del myndighetsutövare är nyttiga idioter till denna religion…eller möjligen påverkade av personliga skäl.

  31
 6. Enfaldiga människor som blir politiker är fortfarande enfaldiga.
  De förstår ej att genom sitt agerande har de tagit fan i båten men kommer aldrig att ro honom i land.

  De små stegens kapitulation känns inte, är lätta att ta, men kom ihåg berättelsen om gumman som plockade vedpinnar.
  ”Orkar jag en så orkar jag två, så fortsatte hon tills hon inte orkade längre, och tappade alla hon plockat.”

  Punkten av ingen återvändo är skrämmande nära, för hela Sverige och för få förstår det.

  35
 7. Att Örebro är på väg ut i träsket, har stått klart för en stor del av landets befolkning ganska länge!

  48
 8. De säger ju alltid att slöjan, hijab eller burkan är frivillig, då är det väl frivilligt att ta av den med. De säger ju att klädsen inte är religös eller påtvingad av andra religösa avsikter utan allt bärs frivilligt då är det väl bara till att ta av sig dessa plagg och acceptera våra seder och vår kultur, det som de vill erbjuda vill vi inte ha här.

  45
  1. Att alla inom vård och omsorg ska bära den här nya arbetsklädseln och detta för att slippa diskriminering enligt henne, men då undrar jag om alla som inte sympatiserar med islam och den muslimska läran och även kanske själv är djupt kristna eller har någon annan religiös tro ska dom då tvingas dra på sig en klädsel som normalt sett endast bärs av muslimska kvinnor och detta för att muslimska kvinnor har inte något val när det gäller klädseln för det har dom muslimska männen bestämt. Men iallafall så kan jag inte hur jag en vrider och vänder på hennes argument att komma ifrån diskriminering så kommer jag bara fram till OCH SOM SAGT ALLA SOM INTE ÄR MUSLIMER MEN MÅSTE BARA ISLAMS RELIGIÖSA SYMBOLER SÅ OM INTE DOM BLIR DISKRIMINERANDE JA DÅ UNDRAR JAG VERKLIGEN VAD DU ÄR FÖR EN MÄNNISKA OCH HUR DET STÅR TILL MED DIN KOMPETENS.

  1. Hon tror väl att hon kommer lättare undan denna vidriga religion
   om hon fjäskar för den, det gör hon inte , dom lägger märke till vilka som är svaga och följsamma.

   19
 9. Sosseriet ser till att islam smyger sig på mer o mer.Till alla Svenskar med röst rätt titta hur det ser ut i alla islamska länder. Det senaste exemplet Afganhistan……

  47

Kommentera

%d bloggare gillar detta: