2,2 miljoner doser vaccin av ny typ beställda

PANDEMI. Regeringen har tecknat ett förköpsavtal om vaccindoser från tillverkaren Novavax, enligt ett pressmeddelande.

Pressbild

Givet att vaccinet godkänns så rör det sig om totalt upp till 2,2 miljoner doser, som väntas levereras framförallt under åren 2022 och 2023.

Vaccinet är ett så kallat proteinvaccin, som använder en annan teknologi än mRNA-vaccinerna. ”Syftet med att köpa in mer vaccin är att sprida riskerna samt ta höjd för olika scenarier vad gäller pandemins utveckling”, skriver regeringen i pressmeddelandet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “2,2 miljoner doser vaccin av ny typ beställda

 1. Alla ni som inbillar er att vi har en pandemi Vakna och försök lyssna och förstå vad som sägs så fattar ni kanske att det finns ingen substans i någonting
  Läkemedelsverkets hemsida: PCR testen går inte ställa diagnos med!
  Ändå använd det som bevis
  Du ska vaccinera dig? Men du blir ändå sjuk, kommer ändå smitta andra?
  Vakna trögskallar

  6
  1
 2. Det viktiga i denna fråga, medans vaccinationerna pågår, för de som vill och inte vill ta vaccinet.

  Är ju så snabbt som möjligt utreda virusets ursprung. Naturligt muterat eller kommer det faktiskt från något av de laboratorium, som finns i Wuhan? Som det beter sig och hur man planerar för framtida vaccinationer, runt om i världen. Så kan man absolut inte utesluta att det är ett extremt farligt virus skapat av forskande människor. Som då har jobbat med denna typ av forskning och på något sätt har fört med sig det ut bland människorna i Wuhan.

  Till och med WHO ändrar sig i sin syn, på att det är sannolikt, att det kan ha läckt ut från ett av labben i Wuhan.

  WHO:s främsta expert på zoonoser – sjukdomar som överförs från djur till människa. Säger, det som nyligen var ”extremt osannolikt”, är nu tydligen ”sannolikt”.

  ”Den första covid-19-infekterade personen i världen, indexfallet, kan mycket väl ha varit en anställd vid ett laboratorium i kinesiska Wuhan, enligt danska Peter Embarek till TV2. Han är WHO:s främsta expert på zoonoser – sjukdomar som överförs från djur till människa – och ledde i fjol världshälsoorganisationens utredning om pandemins ursprung på plats i Wuhan.

  Bland rapportens slutsatser beskrevs det som ”extremt osannolikt” att smittan började med någon laboratoriekopplad händelse. Peter Embarek ändrar sig nu till att det vore ”sannolikt”.

  – En anställd som smittats på fältet genom att ta prover faller in som en av de sannolika hypoteserna, säger Peter Embarek

  – I så fall skulle det då vara en laboratoriearbetare snarare än en slumpmässig bybo eller annan person med regelbunden fladdermuskontakt. Så det är faktiskt i den troliga kategorin.

  Pandemivirusets närmaste släkting finns hos så kallade hästskonäsor och ingen i den fladdermusfamiljen lever vilt i Wuhanområdet.

  Han berättar också att de bara fick tillträde till två laboratorier i Wuhan, men inte det som drivs av statliga smittskyddsmyndighet CDC och som ligger bara 500 meter från marknaden där allting började. På frågan om när det flyttade till den platsen svarade de kinesiska värdarna december 2019, det vill säga i samma veva som smittan upptäcktes och ”man vet att när ett laboratorium flyttar störs allt”, säger Embarek till TV2.”

  https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-08-12-ansat-paa-laboratorie-i-wuhan-kan-vaere-smittet-af-flagermus-som-den-foerste-siger

  2
  1
 3. Skulle covid-19 bli farligt och utvecklas till en riktig pandemi och inte denna judiska hoax (vilket det inte är idag givet överlevnadssiffrorna, >99,995%) och det visar sig efter alla gängse tester att detta till synes RIKTIGA vaccin faktiskt funkar kan man ju börja fundera på det (om man dessutom blivit gammal och immunförsvagad eller har fått nån svår sjukdom). Att ALLA som redan tagit de av de judiskt ägda läkemedelsbolagen och enligt den judiska planen för världen – DNA-förändrande injektionerna kommer vara döda eller svårt sjuka inom relativt kort tid står dock utom allt tvivel enligt riktig vetenskap och forskning.

  14
  7
 4. Eller så vaccinerar sig de som känner att de tillhör en riskgrupp i solidaritet med ungdomarna.

  8
  1
 5. Det vore bra om det nya vaccinet är framtaget enligt traditionella metoder, inte ett experimentellt genmodifierande vaccin.

  Mer som vaccin mot vanlig influensa eller andra virussjukdomar.

  22
  • Angående Scott Morrison; samtidigt så stänger han Australien fullständigt och kräver att 80% vaccinerar sig med de nya MRnA-vaccinen innan han öppnar upp. Samtidigt som han säger att folk får ta smällen om de skulle få allvarliga men av dem.

 6. Sprida riskerna? Men…Folkhälsomyndigheten säger ju att massvaccinering är riskfri?!
  Sanningen är att man faktiskt inte har en aning om långtidseffekterna, ffa för ungdomar som i princip aldrig blir allvarligt sjuka.
  Men då vet vi: pandemin, vax-pass och restriktioner är planerade att hålla på minst två år till.
  Men hur kommer folk, ffa ungdomar se på att spruta sig varje år i flera år till?
  Ska det bli det nya normala?

  43
  2
   • Sammanfattningsvis står det dock om du klickar vidare på länken https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/07/regeringen-ingar-ytterligare-vaccinavtal/, att:

    ”Eftersom teknologin (mRNA-vaccin) är ny och det ännu saknas kunskap om effekter av upprepade vaccinationer med dessa vaccin rekommenderar dock myndigheten att dessa kompletteras med ett eller flera vaccin av annan typ.

    Bland de typer av vaccin som kommer att bli tillgängliga i närtid bedöms av flera skäl de så kallade proteinvaccinen vara bäst lämpade. Dessa vaccin bygger på en välbeprövad teknologi där det finns stor kunskap om effekter och möjliga biverkningar.”

    Novavax de beställer nu är alltså ett av dessa proteinvaccin, de vaccin vi använt hittills är däremot mRNA-vacciner, det som de uttryckligen säger saknas tillräcklig kunskap om.

    24
   • Att använda moral eller solidaritet som argument för en mRNA-vaccinering, är imo precis lika förkastligt som när man gör det i invandringsdebatten.

    16
    1
  • Jag är förbluffad över att så många yngre, som i princip inte blir allvarligt sjuka i Covid, gladeligen sprungit och sprutat i sig de nya MRA-vaccinen. Som sagt, man vet inget om långtidseffekterna av dessa och ffa inte vid upprepade injektioner årligen från ung ålder, vilket ju somliga talar om.

   Denna massvaccinering med dessa nya MRA-vaccin, ffa av yngre är ett vågat experiment.
   -Det går inte jämföra med beprövade vaccin som används i decennier.
   Har alla glömt svininfluensa-skandalen?

   28
   2
   • Solidariska? Mot vad? Viccin industrin
    Enligt Australien premiärminister Scott Morrison
    Skyll dig själv om du blirvaccinskadad Alla harmöjligheter att göra egna val
    Du är faktisk patetisk Pettersson när du jämför gamla sortens vacciner med detta skitet man nu lurar på alla länder.

    21
    3
   • Jag tycker inte det är fel att försöka minska spridningen av en farlig sjukdom, men där har vi tydligen olika uppfattning.

    Scott Morrison tycker man ska informera sig och ta ansvar själv och det är klokt.

    7
    9
   • Solidariska? Nä, grupptryck och hjärntvättade av media snarare. Läs dessa fakta långsamt en gång till:
    Unga; barn, tonåringar och unga vuxna blir i princip aldrig allvarligt sjuka i Covid. Faktum är att även för äldre (utom de allra äldsta) är risken att dö eller ens behöva sjukhusvård liten.)

    Man vet inget om långtidseffekterna av MRA-vaccinerna för unga. Därför är massvaccineringen ett vågat experiment: Tänk om 5-10-20 år att det visar sig att fertiliteten sänks rejält? Eller att risken för autoimmuna- eller andra allvarliga sjukdomar ökar drastiskt?

    En sak är att folk i riskgrupper tar chansen med de nya vaccinen, men att puscha på alla tonåringar att delta i experimentet är djupt oetiskt och förbannat egoistiskt!
    Var är solidariteten med de ungas hälsa på sikt?!

    Varför ska barn och tonåringar ansvara för feta gamla gubbars och kärringars hälsa? Dessa kan ju vaccinera sig för sin egen skull, det säger jag inget om.

    23
    3
   • Unga löper visserligen mindre risk än äldre att drabbas av svår covid-19-sjukdom, men risken finns, både för akut allvarlig sjukdom och för långvariga besvär och det förekommer dödsfall. Så dina ”fakta” stämmer inte.

    7
    13
   • Fakta är att överlevnaden ligger på 99,87 för folk upp i 40-årsåldern.
    Ytterst få behöver behöver sjukhusvård.
    Endast 7% av inkomna anmälningar om biverkningar i Sverige är handlagda och 61% av dessa var allvarliga.

    Har man inga erfarenheter av allvarliga, livslånga men efter onödiga behandlingar kan man kanske tänka att det positiva med massvaccinering med dessa MRnA-vaccin överväger. Sanningen är att ingen vet det än.

    Min slutsats är att det är ett vågat experiment att massvaccinera tonåringar och och folk i 20–årsåldern de nya MRnA vaccinen: Ytterst få blir allvarligt sjuka och Man VET inget om eventuella allvarliga effekter på sikt, ffa inte om injektionerna upprepas år efter år, i decennier. För unga kan det vara en större risk med de nya MRnA-vaccinen än med sjukdomen. Det vet vi inte idag.
    För äldre tycks det finnas nytta med vaccinet.

    Angående smittspridning…som sagt, viruset är inte allvarligt för de flesta även om de blir smittade och äldre och riskgrupper har ju vaccinerat sig. Mutera lär det göra i vilket fall.

    Restriktionerna är skapade av regeringar och väldigt ologiska; begränsande för vanligt folk (även om Sverige varit rätt lugnt) samtidigt som man tillåter massinvandring och hindrar små företag att fungera.

    13
    1
   • Det låter som mRNA är helt nytt och oprövade men det stämmer inte riktigt. 1994 visade forskare vid Karolinska Institutet, och de var inte först, att RNA kan aktivera immunförsvaret hos möss. Sedan dess har tekniken förfinats i vaccinfältet och på senare år har forskare testat mRNA-vaccin mot virus som influensa, rabies, zika och ebola i djur och människor.

    https://ki.se/forskning/vaccinutveckling-i-raketfart

    1
    6
   • Problemet är ju att inget RNA-vaccin ännu (på ett traditionellt sätt) är godkänt för användning på människor, inte att det det ej forskats kring det, men att det INTE FORSKATS FÄRDIGT. Ingen, jag upprepar, INGEN vet hur det påverkar kroppen i det långa loppet. Är det då konstigt att folk motsätter sig att det sprutas in i deras och/eller deras barns kroppar?

    RNA-vaccinen Comirnaty och Covid-19 Vaccine Moderna är endast nödgodkända. Inget Viralt vektorvaccin mot Covid-19 (vilka bygger på samma teknik som RNA-vaccin) är heller det på ett riktigt sätt godkänt, Covid-19 Vaccine AstraZeneca och Covid-19 Vaccine Janssen är endast nödgodkända även de..

   • Finns inga belägg att smitspridningen minska på grund av låtas vaccin
    För att påtala spridningen använder de ett PCR test som inte bevisar något alls
    Allt bygger på en propaganda

Kommentera