Morgan Johansson (S) ljuger om tolkarna också

INRIKES. Att ge skydd till alla tolkar som bistått den svenska styrkan i Afghanistan är inte rimligt. Det menar migrationsminister Morgan Johansson (S), med anledning av Moderaternas krav att regeringen direkt ska agera för att skydda dessa. I ett mejl till Expressen via sin pressekreterare skriver han att det skulle röra sig om tusentals, ”kanske 10.000”, personer.

Migrationsministern pekar på att flyktingkvoten rymmer 5.000 personer och att det främst handlar om de mest utsatta. Han tillägger att Moderaterna vill mer än halvera antalet kvotflyktingar. ”Och för en månad sedan ville de dra in biståndet till Afghanistan. Deras politik hänger inte ihop”, skriver Johansson.

Enligt Moderaternas migrationspolitiska talesperson, Maria Malmer Stenergard handlar det snarare om ett tjugotal personer och deras familjer, kanske totalt 100 personer. Vi är inte i närheten av de fantasisiffror som Morgan Johansson ljuger om, säger Malmer Stenergard.

10.000 tolkar är så kallad socialdemokratisk matematik, det vill säga ett rent påhitt från justitie och migrationsminister Morgan Johansson.

Oavsett vad man tycker om asyl- och migrationsfrågan så är det svårt att vara stolt över Sveriges uppträdande när vi överger dem som hjälp oss i krig men tar emot tusentals lögnare utan asylskäl.

Försvarsmaktens Högkvarter menar enligt ett inlägg på Twitter att det rör sig om 15-20 personer plus deras familjer. Dessutom personer med språkkunskaper som troligen lärt sig lite om svensk kultur och svenska värderingar.

Morgan Johansson (S) verkar ha tappat kontakten med verkligheten helt och det låter som den gamla busringningen ”Så det kan komma ännu fler, till och med tiotusen tyska bögar?!”

-Pettersson undrar om ”Mogge” satsar på att bli nästa socialdemokratiska partiledare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Morgan Johansson (S) ljuger om tolkarna också

 1. Förövrigt skrivs det i GP idag bl.a:

  Regeringen har fått hård kritik från oppositionen för att inte vilja hjälpa Försvarsmaktens afghanska tolkar. Men nu meddelar Försvarsmakten att man inte haft några lokalanställda tolkar i Afghanistan sedan 2014……. Efter att Isaf-insatsen avslutats och övergick till Resolute Support Mission har Sverige inte haft några egna lokalanställda tolkar utan har använt tolkresurser anställda av bland annat Tyskland…….I samband med att Isaf-insatsen avslutades 2014 fick totalt 69 personer (anställda och anhöriga) skydd i Sverige.

  Så var det med det,

   • Så politiker ljuger, ja det var ju inget nytt precis. Det viktiga imo är att vi får totalstopp för all invandring, med inga som helst så kallade ”förmildrande omständigheter”.

   • Jag är för totalstopp av asyl och anhöriginvandring från dysfunktionella länder men har inget emot arbetskraftsinvandring från vettiga länder om de som kommer har bostad och arbete ordnat när de kommer.

   • Vi har redan fri rörlighet för arbetstagare inom EU samt EES, finns i mitt tycke ingen anledning alls att behöva söka arbetskraft annorstädes. Med det är jag det, andra är såklart fria att tycka precis vad dom vill..

 2. Regeringen gör tankevurpa igen.

  Dessa tolkar gör väl bäst nytta i hemlandet utom räckhåll för talibanerna, eller i grannländerna. Det krigas inte överallt där nere, vilket en del tycks tro. Att åderlåta utsatta länder på viktig arbetskraft är inte humant.

 3. Finns det något annat land, bortsett från rena diktaturer, där man har en justitieminister som ljuger och kastar glåpord mot omgivningen?

  12
 4. Själv kommer jag aldrig någonsin kritisera något parti, när de vill ta in färre utlänningar till Sverige.
  Återger återigen en kommentar från GP när frågan togs upp i en Ledare där. Gjorde det sist det skrevs om detta på Petterssons blogg och kommer troligen göra det även nästa gång om det så blir.

  ”Ta hem? De är ju redan hemma. I Afghanistan.
  Märkligt att vi på något sätt ska vara tacksamma för att en (pytteliten) andel av Afghanistans befolkning behagat hjälpa de svenskar (och andra) som kommit för att hjälpa dem.

  Vi åker dit, slösar såväl människoliv som enorma summor för att hjälpa dem – men det är VI som ska vara ”tacksamma”?
  Hur står det till med Afghanistans tacksamhet? Afghanernas?
  Landet ifråga behagar inte ens ta emot egna medborgare som begått brott i vårt land.
  Men VI ska vara tacksamma? VI ska hjälpa dem ännu mer?
  Nej tack.

  Fredrik Vinblad Von Walter”

  23
 5. Har tolkarna skyddsbehov kan ju Sverige hjälpa dem bosätta sig i Iran. Inte för att det räddar Sverige från att bli en failed state, men några minuter längre tar det ju.

  18
 6. De 20 tolkar m. familjer som det tycks handla om,skulle t.o.m. Stenbock kunna tänka sig i ”mitt Ghetto”.Det finns f.n. lägenheter lediga,och dessa människor tycks för en gång skull,tillhöra de normala !
  Vilket man inte kan säga om den del ”infödingar”,som tillhör ledighets-kommitéen och dräller runt här !

  20
  5
  • Till er två som tryckt ”tummen ner” vill jag kort förklara varför jag anser dessa tolkar välkomna.
   Genom sitt deltagande och hjälp,har förhoppningsvis en del av ”Allans Islamister” fått far hem,till hans Paradis !
   För mig är varje dödad Islamist,en god sådan !! 😉

   23
 7. Gissar att de tolkat från engelska till dari eller pashtu och om vi samtidigt tar bort tolkhjälpen till asylsökanden så kan de livnära sig på att tolka åt sina landsmän då de kommer hit.
  Att vi skall få integrationen att lyckas är steg ett, ta bort all sorts tolkhjälp för vägen till att bli arbetsduglig i Sverige är att kunna svenska.
  Våra politiker och myndigheter har ju inte ens elementära kunskaper hur integration fungerar och gör därför dyrbara misstag gång på gång.

  30
 8. Humanismen blåste ut genom Morgans fönster. Denne tragiske figur är en black om foten för Sveriges befolkning.
  Må han få sitt straff när uppgörelsen kommer!

  33
  3
  • Tja, då hade de åtminstone levt som de lärde. Eller rentav lär. När man debatterar med vänstertokstollar händer det rätt ofta att de efter en stund presenterar sig som moderater.

   8
   4
 9. ”Mollgan klade int föste klas rekning.”
  Försvaret uppger 20 tolkar. Hur många ungar och fruar har de var? 500 enligt Mollgan!
  Hur djävla dum får man bli utan tvångsintagning. Måtte inte dåren få till det med ”äkta arbetarklass”Annika. En avkomma skulle bli en katastrof för evolutionen.

  29
  4
 10. ”Behov av tolk” är ju nåt vi ser ganska ofta. Så dom kan nog behövas lika mycket här hemma.

  33
  3
 11. Det var ju inga bekymmer att göra undantag för 9000 afghaner bara sådär hux flux…..vad är bekymret nu?

  61
  2
 12. Enl. Stefan är det Rasistiskt med Tolkar. Han blir ju så förbannad. Man ska finna sig i att inget förstå och att icke göra sig förstådd. Eller gällde det bara den svenska Folkgruppen ?

  50
  1

Kommentera