Kina och Ryssland i gemensam militärövning

UTRIKES. Kina och Ryssland stärker sin gemensamma band alltmer och just nu genomför de två länderna en gemensam militärövning i nordvästra Kina, rapporterar Kinas statliga nyhetsbyrå.

Rysk militär i Kina. Foto: Ding Kai/Xinhua)

Övningen omfattar marktrupper och de två ländernas flygvapen och hålls i området Ningxia Hui som gränsar till Xinjiang. Xinjiang gränsar i sin tur till Afghanistan och Peking oroar sig över att våldet i grannlandet ska sprida sig över gränsen om talibanerna tar kontroll över Afghanistan.

Den gemensamma övningen syftar till att fördjupa de gemensamma antiterroroperationerna mellan de kinesiska och ryska militärerna och visa de båda ländernas fasta beslutsamhet och styrka för att gemensamt värna internationell och regional säkerhet och stabilitet, enligt kinesiska och ryska tjänstemän.

Ryssland och Kina ingår inte i någon formell allians, men har gemensamma intressen och motståndare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Kina och Ryssland i gemensam militärövning

 1. ja men detta är ju bara ett av vänskapsbanden.. som igentligen är ointressant… det stora problemet är stt dessa atater kanske hjälper varandra och lär varandra att samarbeta..
  och då har vi ett problem eller möjlighet redan nu ser man ju hur usa börjar vakla som den ekonomiska ledaren i värden .
  kineserna plundrade usa sen sparkade Trump ut dom det som behövs nu är ju makten över energin olja och gas och den verkar vara på väg stt ta slut i arabländerna . och putin siter uppenbart på resten av oljan det är ju konstigt stt usa bekymrar dig flr en gas ledning i östersjön till tysklan varför det nu skulle vara bättre att vara deroende av amrikansk gas i stälet för ryssk det är knappast avståndet som är intressant…
  rysslan och kina motsvarar nästan en tredjedel av jordens yta…
  det skall då gämföras med den anglosaxiska ytan england usa Australien Indien och delar av asien ..
  ja man ser början till konflikter.

 2. Bra…👍 i gemensamma krafter mot islamiseringen och bidragande terror.
  Samt då även mot de falska hycklande knäböjande feministiska knähundar som bidrar till denna hemska terror.

  30
  1
  • Just nu genomför också indiska och ryska militärförband, med 250 man vardera, en antiterrormanöver – ”Indra2021” – söder om Volgograd (tidigare Stalingrad) i södra Ryssland. Detta enligt ”rt.com”, som säger att nya antiterrorvapen prövas, liksom militärflyg. Indiska regeringen har senare tid anklagats för en mycket antimuslimsk inrikespolitik, men detta tycks inte ha påverkat beslutet att hålla övningen. Svenska militärer tränade f.ö. också terrorbekämpning tillsammans med ryska elitsoldater senast år 2006, men regeringen Reinfeldt/Bildt bestämde därefter att detta icke skulle fortsättas.

   • Sverige övade med Ryssland till 2008 då Ryssland invaderade och ockuperade delar av grannlandet Georgien. Då sade regeringen Reinfeldt upp samarbetet.

Kommentera