Etiopisk ärkebiskop i Sverige: “Västerlänningar är våra fiender”

BIDRAG & SKATTER. Kyrkoledaren för den etiopisk-ortodoxa kyrkan samlar donationer till Etiopiska armén som påstås utföra “folkmord” i regionen Tigray i Etiopien, skriver tidningen Dagen bakom betalvägg.

Etiopier i Sverige och övriga Norden uppmanas skänka minst 1.000 kronor till den etiopiska armén, i ett läge där det pågår inbördes strider i landet. Uppmaningen kommer från den Etiopisk-ortodoxa kyrkans ärkebiskop i Sverige, något som har upprört många etiopier. Elias är Ärkebiskop för hela Norden och säger även “Västerlänningar är våra fiender”.

Ärkebiskopen Elias skriver att pengarna bara ska gå till humanitär hjälp.

Den Etiopisk-ordotoxa kyrkan i Sverige får 800.000 kronnor om året i bidrag från Sveriges skattebetalare genom Myndigheten för stöd till trossamfund.

-Pettersson säger att Etiopien är ännu ett land där mångkulturen inte fungerar…

Etiopien är indelat i nio etnisk-baserade regioner som tillsammans har över 100 miljoner invånare. Etiopien har aldrig varit koloniserat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Etiopisk ärkebiskop i Sverige: “Västerlänningar är våra fiender”

 1. ”Etiopien är det enda landet i Afrika, förutom Liberia, som aldrig varit under kolonialt styre.” (Wikipedia)

  Så här kan man inte anklaga britterna och deras fäbless för linjaler i geografin. Det är en äkta afrikansk hemlagad gryta av etniciteter och kulturer som inte heller fungerar.

  Om det inte fungerar där, hur kan man då tro att det skulle fungera här med betydligt större skillnader i bakgrund och kultur?

  13
 2. det är intressant men vilka är dessa västerlänningar..
  är det väster ut i Etiopien eller väster ut på jorden .
  fom andra fyra väderstreck är det dom goda gossarna då??

  förövrikt vad gör en kristen präst i mörkaste afrika. försöker man omvända Id admin dadda..afrias sista kanibal lever han fortfarande

  • Den Etiopisk-ortodoxa kyrkan är statskyrkan i Etiopien. Den är en ortodox kyrka med 35 miljoner medlemmar. Etiopien är det tredje äldsta kristna landet i världen. De blev kristna före de flesta européer.

   Mellanöstern är kristendomens hem och därifrån spred sig de kristna till blanda annat Egypten och övriga Nordafrika innan islam tog över med våld.

 3. Skattepengar går till meningslösa projekt. Dessa individer är inte kapabla att hålla fred. Om nu västvärlden är deras fiende, föreslår jag att all form av stöd/hjälp dras in. Felet är att de är lata, oföretagsamma och gnälliga. Ska ha allt men någon annan ska betala. Det kommer aldrig att finnas något riktigt fungerande afrikanskt land. Varje människa som varit i området, vet att det mesta av stöd/bidrag dit, hamnar i helt fel fickor. Så är det troligtvis med gubbens insamlade pengar också. Besökande politiker förevisas Potemkinkulisser och sväljer allt de får höra. Det måste upphöra.

  15

Kommentera