Familjer vräks i Danmark efter våldsamma upplopp

BROTTSLIGHET. Fyra familjer sägs upp från sina hyreskontrakt hos allmännyttan i Köpenhamn sedan deras barn/ungdomar deltagit i våldsamma upplopp då politikern Rasmus Paludan demonstrerade i stadsdelen Nørrebro. Hyresvärden hänvisar till en lag som säger att kontrakt får sägas upp om boende skapar otrygghet i området, rapporterar Berlingske bakom betalvägg.

Twitter

Bostäderna i fråga ligger vid Blågårds Plads, som finns med på det danska bostadsdepartementets ”ghettolista”, som påminner om den svenska polisens lista över särskilt utsatta områden.

Det var i april 2019 som politikern Rasmus Paludan besökte området, bara en dryg vecka efter att han dömts för den danska motsvarigheten till hets mot folkgrupp för att ha uttalat sig nedsättande om svarta människor.

Sedan 2018 ger den danska hyreslagen hyresvärden möjlighet att vräka personer som skapar otrygghet inom en radie på en kilometer från sin bostad. Det kan bland annat handla om våld, hot eller att hindra blåljuspersonal från att genomföra sitt arbete.

Flera ungdomar från Blågårds Plads dömdes senare för bland annat våld mot polisen, skriver Berlingske. Mamman i en av familjerna som nu tvingas flytta säger till tidningen att ingen i familjen utöver hennes son, som vid tillfället var 17 år, är dömd för brott. Nu oroar hon sig för hur vräkningen kommer att påverka hennes två döttrar på tio respektive 14 år.

-Pettersson säger att Danmark försöker, men risken är stor att Stefan Löfven (S) och Morgan Johansson (S) välkomnar familjerna till Malmö…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Familjer vräks i Danmark efter våldsamma upplopp

 1. Föräldrar är ansvariga för sina minderåriga barns förstörelse. Det bör gälla i Sverige också men förfallet har väl gått för långt.

  14
 2. DOBBELT STRAF I ALMENE BOLIG OMRÅDER
  Konsekvens af ghettolov: Familier sættes på gaden efter Paludan-demonstratio
  https://arkiv.arbejderen.dk/indland/

  Konsekvens af ghettolov: Familier sættes på gaden efter …
  arbejderen.dkhttps://arkiv.arbejderen.
  dk/indland/konsekvens-af-ghettolov-familier-sættes-på-gaden-efter-paludan-demonstration

  Kast ikke med sten, når du bor alment

  Hoved og hale i forslaget om dobbelt straf i ghettoer
  En del af artiklen kan downloades og printes i PDF her

  * Vi har gjort ett misstag och vi har fått vårt straff.
  * Varför ska vi ha en dubbel straff och kastas ut ur vårt hem? Och varför ska resten av vår familj också straffas?

  Mohd Hassan, boende på Blågårds Plads.
  Under Rasmus Paludans demonstration utbröt upplopp och de inblandade dömdes till hårda straff.
  Eftersom ”brottet” begicks i samma område som familjerna bor, öppnas en särskild paragraf i Hyresrätts lagen för att hela familjen ska vräkas ur sin lägenhet.

  * Sektionen infördes som en del av ghettolagen som riksdagspartierna antog 2018. Bostads rättsföreningen Fsb har valt att använda den sektionen och har sagt upp tre familjer.

  LÄS OCKSÅ: Kasta inte stenar när du lever i allmänhet
  LÆS OGSÅ: Regeringens brug af tvang og straf er ikke vejen frem

  Nära Blågårds Plads bor ytterligare en familj, pappa, mamma och fyra barn, vars liv vändes upp och ner när Rasmus Paludan tog över Blågårds Plads.

  Arbejderen dk.
  >> LÄS OCKSÅ: Hårda domar för Paludan-motdemonstrante
  >> LÄS OCKSÅ: Kasta inte stenar när du lever i allmänhet

  MÅSTE VARA UTE 1 DECEMBER
  Bostadsrättsföreningen Fsb kommer också att kasta en tredje familj med pappa, mamma och två barn på 9 och 12 år på gatan – trots att den äldste sonen, som det handlar om, inte har bott i lägenheten alls på ett år och en halv.

  Den äldsta 17-åriga sonen dömdes i januari till åtta månaders fängelse för att ha kastat ett stödben och en sten när Rasmus Paludan dök upp på Blågårds Plads i Köpenhamn.
  Sonen tidigare ostraffad.

  Konsekvens af ghettolov: Familier sættes på gaden efter …
  Sonen, som inte har bott hemma på nästan ett och ett halvt år, har nu avtjänat sitt straff. Men nu har turen kommit för resten av familjen.

  Familjen har bott i Blågården i 27 år, aldrig fått ett klagomål. Mannen aktiv i närområdet i åratal, han har varit en nattuggla och varit aktiv i Fædregruppen och i Fritidsakademiet.
  Förra veckan bekräftade Köpenhamns stadsrätt domstolsföreningens att familjen kan vräkas.
  Här en del, artikeln kan laddas ner och i PDF här

 3. Jag bedömer att de vore fullt möjligt i Sverige också. Möjligen att vissa agendasättande ”djurister” försöker lägga hinder i vägen.

  19
 4. Nämen OJDÅ! KONSEKVENSER för sitt beteende! Det är nåt nytt för muslimer i väst. Hoppeligen blir detta vardagligt.

  52
  • Varför kan Danmark och inte Sverige ? Ju för att Danmark har en reell regering och ett ”normalt” rättsväsende som månar om vanligt folk och inte de kriminella.

   27

Kommentera