Stäng

Justitieministern (S) får en riktig käftsmäll för sina lögner

VÅLDSVÅGEN. Våldet och skjutningarna hotar samhället i grunden. Vad som behövs nu är krafttag som verkligen gör skillnad – samt en justitieminister som tar sitt ämbete på allvar och slutar att attackera journalister och ljuga om svensk historia, skriver Johan Romin, journalist och historiker, på Expressen Debatt.

Medan människor dör och skadas på gatorna, diskuterar landets justitieminister som aldrig haft ett ”riktigt” arbete, överklass och arbetarklass. Steget Efter

Våldet och skjutningarna hotar samhället i grunden. Vad ägnar sig då landets justitieminister åt denna våldsamma sommar, då barn blir skottskadade i Flemingsberg, då en kvinna blir ihjälskjuten i Luleå, och en 17-åring misstänks för mordet på en polis? Vad gör Morgan Johansson då mopedgäng kör in och skjuter bland kvinnor och barn i ett shoppingcentrum en helt vanlig tisdagseftermiddag?

Twitter avslöjar: Landets justitieminister ägnar sig åt att titta på sport och att angripa enskilda krönikörer och opinionsjournalister. Han avfärdar all kritik som en konspiration från ”överklassen” – och han passar på att sprida felaktigheter om svensk historia.

Vi unga SSU:are trodde på det som Palme och andra höjdare lärde ut. Att fakta inte stämde hade vi ingen aning om. Att det var högerledaren Arvid Lindman som drev igenom rösträtten för män 1907–1909 och liberalen Nils Edén som var statsminister när riksdagen beslutade om kvinnlig rösträtt, var det ingen som berättade.

40 år senare ägnar sig Sveriges justitieminister åt liknande prat. Mitt under denna skjutvapen-sommar skryter han om ha läst på universitetet ”tack vare de utbildningsinsatser som socialdemokratin drivit fram under stort motstånd från högern”.

Problemet är bara att Twitter-påståendet om ”högern” inte stämmer. 

Svenskt utbildningsväsende reformerades under 1950-, 60- och 70-talen under politisk enighet. Visst rådde vissa meningsskiljaktigheter om utformning, men när universiteten exempelvis reformerades 1977 under den borgerliga regeringen, skedde det efter ett riksdagsbeslut 1975 som fattades under stor enighet. Det framgår av riksdagens eget protokoll. Samma sak när dagens grundskola växte fram: ”alla politiska partier var överens om att en skolreform var nödvändig” skriver tidskriften Forskning & Framsteg 7/2003.

Läs hela debattartikeln av Johan Romin…

Beatrice Ask var moderat justitieminister 2006-2014.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Justitieministern (S) får en riktig käftsmäll för sina lögner

 1. Tips
  I alla sociala medier artiklar och debattörer använder för det mesta
  minister xx och Morgan Johansson ljuger,,,,,,,, inom socialdemokratin är det mer regel än undantag, att ljuga,,,,,,,,,,,,etcetera.

  När en minister, politiker, tjänsteman i myndigheter, åklagare polis etcetera
  i skydd av tjänsteställning grovt osant intygar, utgör det grund för allmänt åtal.
  Alla bör använda grovt osant intygar för det lyder det under allmänt åtal.

  I skydd av tjänsteställning endast osant intygande har endast avseende Likgiltighetsuppsåt (lägre uppsåt) fängelse i straffskalan.

 2. Jag kan inte för mitt liv begripa hur man kan ha en liten vätte som
  justitieminister som bara står och mumlar på någon konstig dialekt
  för ingen begriper ju vad han säger utom sozzzarna.Ta bort honom
  innan det är för sent,om det inte redan är det.

  37
 3. Det är glädjande att sossarna sänker sig själva. Dom består av en samling desperata puckon som redan har förlorat. 👍👍😄😄

  38
 4. Inom socialdemokratin är det mer regel än undantag, att ljuga, lägga till och undanhålla. Morgan Johansson gör precis det han indoktrinerats, från barndomen, att göra. Jämför med agerandet från en ”trängd” mobbare. Han smetar lögner på motståndare och förhäver sig och sitt parti. Att göra så, och lyckas komma undan med det, kräver mycket utvecklat intellekt. Det besitter inte Morgan Johansson, därför är han nu ett utmärkt sänke för partiet.

  47
 5. Morgan Johansson förtjänar flera käftsmällar och det gör många inom
  Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
  Sverige befinner sig i inbördeskrig, inte mellan svenska människor utan
  av fullständigt galna invandrare som hotar allas framtid i Sverige.
  Ni som styr fosterlandet Sverige är på god väg att totalförstöra landet
  för oöverskådlig framtid.
  Man blir så förbannad på dessa partier och dras anhängare.
  Dom gapar om rasistiska partiet, själv företräder dom terroristiska partier.
  Vi bör terrorstämpla Socialdemokraterna och Miljöpartiet omedelbart
  och frånta dom all rätt att bevilja uppehållstillstånd.
  Sverige måste i framtiden styras av politiker som kan städa upp träsken.
  Vi borde sända ut mayday mayday Sweden here we are in war.

  62
  1. Karl.
   Du har fullständigt rätt. Samt, det är ju väldigt konstigt att ockupanter kan komma in i landet och sen kräva att bli försörjda. Varför skickar vi inte ut dem på en gång. Jag förstår inte detta.

   22

Kommentera

%d bloggare gillar detta: