Stäng

Två unga araber åtalas för bombdåd i Malmö

VÅLDSVÅGEN. Två unga araber åtalas för allmänfarlig ödeläggelse för att ha placerat en bomb som detonerade utanför en port i Lindeborg i Malmö i början av juni. Ingen person skadades i sprängningen men porten demolerades och flera fönsterrutor krossades. Enligt polisens experter var bomben ytterst potent. Före explosionen larmade en boende polisen efter att ha sett tonåringarna, 16 respektive 17 år gamla, ta sig till och från platsen flera gånger på varsin cykel.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Den yngre mannen, Alafo, säger i förhör att de skulle få 10.000 kronor vardera av en okänd man i svart huva för att placera bomben utanför porten. Den andre förnekar brott. Huvudförhandlingen är planerad att hållas i augusti. Enligt polisen är dådet ett av flera som kan kopplas till en konflikt inom ett av Malmös kriminella nätverk.

Enligt Malmö Tingsrätt, mål B 5879-21 är de båda herrarna
Al Kasih Abd Alafo född 200409, medborgare i Syrien och Alhussain Odai född 200404 och medborgare i statslös (alltså Palestinier).

-Pettersson säger att de så kallade ”statslösa” som har bott i arabvärlden i flera generationer, ibland upp till 70 år, får inte bli medborgare i Libanon, Jordanien, Egypten eller något annat arabland för att de ska kunna kallas flyktingar, få bidrag och användassom utpressning mot Israel men i Sverige får de bli medborgare efter några år…

***

TIDIGARE 2021-06-03. Bombdåd i Malmö, två gripna

VÅLDSVÅGEN. En sprängladdning exploderade vid ett flerfamiljshus på Lindeborg i Malmö strax före klockan 00.30 natten till torsdagen. Fönsterrutor ska ha krossats och en av portarna i i huset fått skador i detonationen. Två personer har gripits av polis i närheten av flerfamiljshuset efter explosionen. Förra veckan inträffade en liknande detonation i samma fastighet och polisen utreder samband mellan de två händelserna.

– Vi får in en uppringare som observerar män som har fifflat med något denne uppfattar som en bomb. Vi skickar ditt patruller och kan gripa två män på cykel som är på väg från platsen, säger Andreas Hulting vid polisen.

Enligt polisen har ingen person skadats. Nationella bombskyddet är kallat till platsen.

Polisen

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Två unga araber åtalas för bombdåd i Malmö

 1. Är det möjligt att en hel folkgrupp, araber, kan vara såna jävla idioter? Eller har vi fått bottenskrapet av araber hit till Sverige?

 2. Vad hade ni förväntat er, hjärnkirurger, raketforskare eller bara vanliga kriminella utan flyktingskäl?
  Vad röstade DU för i senaste valet?
  Klaga inte då DU fick det DU ville ha

  13
 3. -Pettersson skriver att: ”statslösa” som har bott i arabvärlden får inte bli medborgare något annat arabland, men i Sverige får de bli medborgare efter några år…”

  Stefan Löfven, ordagrant om hur man köper islam-röster:
  ”det har ju vart så inte minst skriverier och i sociala medier om vi skulle ha faktiskt också ha kritiserat islam vilket vi aldrig någonsin har gjort och tänker aldrig göra heller…”
  https://www.youtube.com/watch?v=rBM7AzBwZfY

  Mohamed Omar, f.d. muslim, berättar att han tidigare bodde i utanförskapsområdet Gottsunda, en stadsdel i Uppsala med hög andel utomeuropeiska invandrare, och att där röstade 57,9% på socialdemokraterna. Omar, citat: ”På den tiden jag var muslim brukade imamen i den stora moskén i Uppsala säga till oss att rösta vänster. När man pratade om svensk politik, så handlade det om, vilka som var ”för eller emot islam”. Personer som kritiserade islamismen, sharia eller jihadism uppfattades som ”emot islam”.

  https://detgodasamhallet.com/2018/09/20/muslimska-fundamentalister-rostar-vanster/

  10
 4. Som sagt, vart har föräldraansvaret tagit vägen?
  Det förefaller som vissa grupper av invandrar har föga för att inte säga noll kontroll över sina ungars aktiviteter.
  -Hur kan ungdomar springa runt och mer eller mindre spränga hus och bilar i luften utan föräldrarnas vetskap?
  Samma sak med alla skjutningar som dessa importer står för, om nu föräldrarna är helt ovetande eller skiter i vad deras ungar gör så får man väl se över bidragsutbetalningarna.
  Varför inte tvinga ut invandrarföräldrar på nattvandringar i tex Rosengård, Biskopsgården och Rinkeby mm.
  Myndigheterna skulle ju kunna kontakta samtliga arbetslösa och bidragsberoende invandrare och låta dem veta att kravet för bidrag är att du / ni nattvandrar i minst tre timmar varje natt.
  Detta ska göras i grupper om minst 10 vuxna personer, och ske i skift så att det alltid finns minst 10-15 grupper av vuxna ute på förorternas gator och torg!
  Med andra ord låt invandrarna själva lösa dem problem som deras egna existens här i landet beror på!

  9
  1
 5. Just att läsa att ”araber” ligger bakom en sprängning i Sverige är inte så lite irriterande!
  Vad har dem här att göra?
  Är målet att rasera vårt land?
  Ta eländet och släng ut dem ihop med sina föräldrar, dom saknar ju bevisligen förmågan att uppfostra sin avkomma och sådant folk har vi ingen som helst glädje av!

  32

Kommentera

%d bloggare gillar detta: