Stäng

Polisen måste spara 500 miljoner

POLISEN. Enligt polisens beräkningar så kommer man gå back med 500 miljoner kronor i år, rapporterar Dagens Nyheter och måste spara. Sparkraven går, menar DN:s poliskällor, stick i stäv med de politiska ambitionerna att ”bekämpa brottsligheten och bura in de mest brottsaktiva individerna” som justitieminister Morgan Johansson (S) beskrivit regeringens mål.

Steget efter

I fredags lämnade Polismyndigheten in sin andra anslagsprognos till justitiedepartementet. Där framgår underskottet och att det har lett till hårda sparkrav, enligt DN. Poliskällor säger till tidningen att det riskerar att påverka såväl arbetet mot den organiserade brottsligheten som brottsförebyggande arbete. Enligt källorna går sparkraven emot regeringens visioner om att stoppa gängkriminaliteten.

Det är stor skillnad mellan ambition och verklighet, konstaterar Martin Marmgren, gruppchef för en områdespolisgrupp i Järva i nordvästra Stockholm. I våras slog han larm om att anställningsstoppet av civilanställda redan lett till att det sitter poliser i receptionen i det nya polishuset i Rinkeby – trots att man saknar poliser.

-Pettersson noterar att den politiskt ansvarige är justitieminister Morgan Johansson (S) men han sitter och twittrar.

Polisens anslag för 2022 uppgår till 32,4 miljarder kronor och det internationella biståndet kostar 51 miljarder, EU-avgiften beräknas till 45 miljarder och invandringens kostnader döljs på andra områden som socialförsäkringar, polisen, kriminalvården, skolan, sjukvården osv.

Steget Efter. Morgan Twittrar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter. Socialdemokraternas familjevecka beräknas kosta 30 miljarder. 30.000 miljoner!!!

16 reaktioner på “Polisen måste spara 500 miljoner

 1. Hmm… mina svar hamnar tydligen fortfarande fel… det skulle vara svar på anderssonskans inlägg

 2. Jag håller med dig. I ”min” kommun funkar det mesta jättebra. Här byggs det bostäder och utdömda folkets hus ska rivas till förmån för ett nytt bibliotek. Här styr SD och vill man veta något, frågar man och så får man svar av politikerna. Ärliga svar. Samarbete för folkets väl… Jag hoppas att fler människor får det så i landet efter valet-22…

 3. Det är väl bara att ta en halv miljard av Malmös 6 miljarder utjämningsstöd varje år. Malmö suger väl även fler resurser per capita av polisen än de flesta övriga kommuner i Sverige.

  11
 4. Om man skulle skära ner 500 miljoner på f.d. RPS på Kungsholmen vore det inte bara en besparing utan även en effektivisering då poliser i yttre tjänst skulle kunna utföra det de är utbildade att utföra. Min bedömning är att cirka 30% av offentlig förvaltning består av drönare som inte bara inte utför något utan också hindrar de andra att arbeta effektivt. EU skulle vi kunna banta 50% av personalen och betala återstående 50% av den tidigare lönen.

  15
 5. SVT: Ökad efterfrågan på vakter i bostadsområden: ”Eskalerat”. Kritik mot utvecklingen: ”En privatisering av våldsmonopolet”

  Kvalificerat skitsnack. Det är de kriminella som har tagit över våldsmonopolet.

  17
 6. Vad är problemet med 500 miljoner kronor?
  Hur kan 500 miljoner kr vara ett problem för Löfvens regering när man driver på för en ”Föräldravecka” som uppskattas kosta staten cirka 30 miljarder kronor!?!?!?

  25
 7. Sverige lämnas ledarlöst i vad som bör betraktas som en inre säkerhetskris, skriver Dagens Industri i en ledare, och som menar ”det är lögn, att som statsministern hävda att vi har fler poliser än någonsin. Det enda relevanta måttet är antalet poliser per capita och den har år efter år minskat sedan 2010. Historiskt har Sverige nu mycket låg polistäthet och ligger i den europeiska bottenligan. Tyskland har 50 procent fler poliser per capita jämfört med Sverige.”

  Vidare ur texten:
  ”Visst har vi en justitie- och en inrikesminister som morrar och en statsminister som kallar till presskonferenser, men det finns ingen politisk analys och inget centralt fokus på brottsbekämpning i regeringsarbetet. Det finns en besvärande förklaring till ointresset. I det program som hittills har styrt regeringens arbete, januariavtalet, nämns kriminaliteten en gång långt ner i texten under rubriken ”Trygghet, säkerhet och demokrati”. Där meddelas kortfattat att man ska skaffa fler poliser. Inget mer. Punkterna efter är striktare vapenexport och ökat bistånd som ges samma dignitet. Eftersom programmets uppsåt och anda ska vara en antites till SD och SD:s specialfrågor och eftersom SD har kriminalitet i fokus och associerar den med migration väljer januaripartierna aktivt att rikta intresset någon annanstans. SD:s analys av läget i Sverige får under inga som helst omständigheter bekräftas.”

  https://www.di.se/ledare/polisskjutningen-ar-en-djup-politisk-kris/

  21
 8. Färre poliser i utetjänst beror framförallt i Malmö på 43 % kvinliga poliser och de vill inte vara i utetjänst De känners sig inte trygga så det blir ett arbetsmiljöproblem
  Säker detsamma i övriga Sverige.

  21
 9. Det är bara att låta ett antal MENA invandrare återvandra så behöver vi inte så många poliser och då kan vi lätt spara in 500 miljoner för polismyndigheten. Dessutom kommer socialbidrag, barnbidrag, bostadstillägg, kostnad för rättsväsende och tolkar minska drastiskt. Då kan vi sänka skatten istället för att ständigt höja den.

  33
 10. Märkligt att inte SIDA nu inser att det är tid att sätta upp Sverige på listan över länder som behöver bistås.
  500 miljoner till Polisen till något mycket nyttigt för befolkningen.

  23
 11. Har inte den där korrupte utrikesministern 38 miljoner svarta Euro undangömda som hon är villig att skicka till Ryssland?
  Hon kan ju skicka dom till svenska polisen istället.

  36
 12. en halv miljard, då höjer S snatteri gränsen till 2 000 kr och så slipper polisen detta arbete också.😂

  25
 13. När valet -22 är överståndet behöver polisen inte spara en krona . Titta på de skånska kommuner där SD sköter politiken . Där räcker pengarna till de kommunala kärnverksamheterna . Trots att sossarna obstruerar och går emot förslag som de själva motionerat om tidigare.
  Går det att hitta ett mer svekfullt agerande . De skiter i Sverige och Svenskarna .
  Makten är allt .

  58

Kommentera

%d bloggare gillar detta: