Morgan Johansson (S) ljuger igen

INRIKES. Socialdemokraten Morgan Johansson är justitieminister och har som sådan ansvar för lagar, domstolar, rättssystem m.m. Han om någon borde tala sanning, men dagligen publicerar han lögner på sitt twitterkonto. Morgan kallar sig också arbetarklass trots att han aldrig haft ett riktigt heltidsarbete som man kan kalla arbete. Herr Johansson kanske tror att han ärvt sina föräldrars yrke.

Morgan Johanssons CV och karriär i ”arbetarklassen”

Morgan Johansson är född 1970. Han är bosatt i Lund.
Utbildning

 • Militärtjänst, kustartilleriet KA2 1992
 • Fil. kand. i statsvetenskap, Lunds universitet 1989–1993
 • Gymnasium: teknisk linje, kemiinriktning 1986–1989
 • Befattningar och uppdrag
 • Justitie- och migrationsminister 2021–
 • Justitie- och migrationsminister 2019–2021
 • Justitie- och inrikesminister 2017–2019
 • Justitie- och migrationsminister 2014–2017
 • Ordförande i riksdagens justitieutskott 2010–2014
 • Ledamot i Grundlagsutredningen 2006–2008
 • Ledamot i riksdagens konstitutionsutskott 2006–2010
 • Folkhälso- och socialtjänstminister 2002–2006
 • Ordförande i Brottsförebyggande rådet 1999–2002
 • Ledamot i Sexualbrottskommittén 1998–2001
 • Ledamot i riksdagens justitieutskott 1998–2002
 • Riksdagsledamot 1998–
 • Politiskt sakkunnig i Statsrådsberedningen 1997–1998
 • Journalist (ledarskribent), Arbetet 1994–1997

Ni ser själva vad justitieministern skriver: ”utbildningsreformer som socialdemokratin drev igenom, under stort borgerligt motstånd”

I tidningen Forskning & Framsteg står det så här ”…I 1940- och 50-talens skolutredningar finns både en ideologisk och en praktisk dimension. Man trodde på skolan som hjälpmedel att forma ett bättre samhälle och en bättre värld. Alla skulle få chans att nå så långt som möjligt utan att ekonomisk eller social bakgrund spelade in…,

Alla politiska partier var överens om att en skolreform var nödvändig. Samtidigt började den ekonomiska uppgång som skulle innebära en i det närmaste obruten tillväxt under tre årtionden. Skolan behövde omorganiseras också för att anpassas till kravet på mer arbetskraft till industrin…

Den viktigaste skolpolitiska frågan var således att ge fler med goda studieförutsättningar, oberoende av social tillhörighet, chansen att läsa vidare. De övriga skulle få en yrkesutbildning som svarade mot deras egna förutsättningar och arbetsmarknadens behov. Detta var vad som allmänt avsågs med begreppet ”en demokratisk skola”.

Därför kunde riksdagen år 1950 i politisk enighet besluta om försöksverksamhet med enhetsskola. Skolplikten förlängdes med två år, och alla skulle få en bättre medborgarutbildning…”

-Pettersson säger att under 1970-talet blev den enhetliga grundskolan början till omsorgsskolan. Problemen med bråk, skolk, vandalism och skoltrötthet skulle mötas med en socialt mer engagerad skola. Ny åtgärd blev den samlade skoldagen – att flytta in fritidsverksamheter i skolan. Kraven i förhållande till enhetsskolan och realskolan sänktes successivt liksom kraven för behörighet till gymnasiet.

Den vårdande skolan gjorde intåg steg för steg. För att träffa sina elever oftare fick lärarna undervisa i fler ämnen på bekostnad av sina ämneskunskaper. Lärarrollen försköts från undervisning till allehanda övriga sysslor.

Parallellt med att allt fler beslut om skolan flyttades från staten till kommunerna brottades staten med budget- och underskottsbekymmer. Ett antal politiska beslut under 1980-talet upplöste det tidigare regelverket kring skolan, och 1989 kom beslutet om totalkommunalisering av skolan.

Effekten blev dramatisk. Den kommunala budgeten blev nu styrande för tolkningen av vad som var skolans uppgifter. Därmed avvecklades i snabb takt en serie bestämmelser av stor betydelse för undervisningens förutsättningar. Dessa rörde bland annat klassernas storlek, rektorernas behörighet, kompetenskraven på lärarna, undervisningens innehåll och ämnenas utrymme på schemat.

Vilka som har huvudansvaret för katastrofen i skolan och vad vi ska göra för att styra upp skolan igen borde justitieminister Johansson (S) diskutera i stället för att ljuga när han twittrar…

-Pettersson hade betyg i uppförande och ordning samt notering om skolk. Jag kan garantera att vi inte var några helgon men vi lydde lärarna och hälsade artigt.

Vi hade betyg vid varje terminsslut från klass 1 och klara ordningsregler, med rapport till föräldrarna om någon misskötte sig och farsgubben var värre än läraren…

De enkla reglerna är gamla, varför togs de bort. Här Petterssons betygsbok från slutet på 1950-talet och början på 1960-talet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Morgan Johansson (S) ljuger igen

 1. Stackars föräldrar, en son som uppenbarligen talar och skriver osanningar, och som han skriver sen.
  En man med hans position borde kunna komma ihåg ett i, så viktigt för att få en korrekt mening.

  3
  1
 2. Jag glömde nämna att en av mina förfäder var Präst och en annan hette Posse.

  Visst är det skroderande, men i USA anses det vara helt ok. bara det är sant.

 3. Vad hjälper ”högre utbildning” när man uttalar sig som om man vore mindre vetande?

  26
 4. Morgan är ett sänke för sossarna och bra är väl det, så låt honom hållas.
  Undrar varför arbetarpartiet S tappar så många väljare till SD?

  24
 5. Jag tror att den siste arbetaren i riksdagen var kommunisten och muraren Lars Werner. 1972 var industriministern en bagare. Så en gång i tiden fanns riktiga arbetare i de olika partierna.

  16
 6. Han är inte bara en arrogant liten skrävlare som lotsas att han tillhör
  Arbetarklassen, han ljuger hej vilt om partiets bedrifter också, eftersom
  jag själv röstat på det partiet, så vet jag att det är länge sedan dom jobbade
  för det arbetande folket, det tog slut på 70 talet när man bara tillsatte folk
  med partibok, inte efter kunskap på snart alla ledande poster på departement,
  att äga en parti bok i sossepartiet är ingen kunskapshöjare, det kan vilket
  pucko som helst skaffa sig, och det märks sannerligen på den nuvarande
  regimen.

  31
 7. Så den lille Mollgan anser sig alltså tillhöra arbetarklassen bara för att farfar var statare ??? Och så utbildnings-ljuget ovanpå det. Varför kommer jag osökt att tänka på Pisa-skandalen ?
  Själv hade jag en farfar som höll sig med både hushållerska och privatsekreterare, men inte f-n blev jag direktör för det…

  36
 8. Sosse är synonymt med mygel. De enda sosseväljarna med arbetarbakgrund är de så kallade sistagångsväljarna, vilka decimerats svårt av coronan. Övriga S väljare är politiska wannabes, myglare, soc-tanter eller bidragsberoende. S är inte ett arbetarparti utan ett bidragsparti.

  45
  • Mogge skäms inte gör att avslöja sitt mycket begränsade förstånd. När jag läser skiten han diktar ihop, känner jag inget annat än avsky. Många äldre kan blixtsnabbt avfärda hans lögner. Det kan inte komma som överraskning för denna mentala dvärg att det faktiskt levde människor som kan bevisa att han ljuger. Sosseproblem i ett nötskal, fria medier. Morgan Johansson undersök genast möjligheten att få asyl i något av dina bidragstörstande diktaturländer.
   PS. Ta med honan!

   23
 9. Min förfader var bonde, min förfader var hantverkare, min förfader var ditt och datt.

  Min far var Doktor och Docent och arbetade mot kriminaliteten på Statens Kriminaltekniska Laboratorium.

  Jag ärvde förmågan att se saker och ting med både bondförnuft och analytisk förmåga.

  Själv hade jag dåliga skolbetyg, men det är en annan sak.

  29

Kommentera