En flagga värd att försvara

NATIONALISM. Försvarsmakten: En flagga värd att försvara. Vi försvarar mänskliga rättigheter, allas lika värde och vår rätt att leva som vi väljer. – Pettersson håller helt med och tycker att till det har vi Sveriges blå-gula flagga, inget annat.

Bedrövlig annons från Försvarsmakten. Försvaret ska försvara Sverige och alla svenskar och de symboliseras av Svenska flaggan som är blå med ett gult kors på.
Sveriges flagga. Bild från Unif, Pixabay

Stat och kommuner, inklusive Försvarsmakten och Polisen ska inte ta politisk ställning. Den ökande politiseringen av förvaltningen, som smugit sig in via olika värdegrundsdokument, måste brytas.

Stats- och kommunalförvaltningen ska upprätthålla lagen. De ska kompromisslöst värna HBTQ-personers rätt att slippa bli utsatta för diskriminering, men även heterosexuella vita kvinnor och mäns rättigheter. Det är grundläggande. Staten ska inte ta ställning för en politisk rörelse, oavsett hur stor uppslutning den har.

Prideflaggan är en politisk symbol. Det bevisas inte minst av att RFSL/Pride inte bjöd in Sverigedemokraterna till partiledardebatt under Stockholm Pride, det uppskattas inte av homosexuella Sverigedemokrater. Att Sverigedemokraterna och Medborgerlig Samling nekas delta i Stockholm Pride är också ett bevis på att Prideflaggan är en politisk rörelse som staten, kommunerna, Försvarsmakten, Polisen och andra offentliga organisationer borde hålla sig borta från. Vill någon från Försvarsmakten eller Polisen gå i tåget får de göra det, på fritid och utan uniform.

En partiledare var inte bjuden på grund av fel värdegrund. Jag hoppas Jimmie tackar nej om han blir bjuden i framtiden. Bild: Pride, Stockholm
Sveriges Försvarsmakt tar politisk ställning. Det är hög tid att byta ut Överbefälhavaren.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “En flagga värd att försvara

 1. Tänk om alla andra med handikapp skulle utse en egen flagga !

  Då skulle regeringen tvingas gå i parader varje dag – ha, ha, ha !

  Jag är gammal – det är också ett handikapp!
  => något förslag till flagga för åldringar ?
  – en gravsten, kanske? Lite tung bara !

 2. Man kan också läsa det som att försvaret menar att den flaggan
  dom visar upp är värd att försvara, men inte Svenska flaggan?

  21
  1
  • Så kan man tolka det som om man vill göra en väldigt långsökt höna av en fjäder. Snacka om att inbilla sig saker att känna sig kränkt över…

   • Att spela pajas kan skådespelare göra, inte försvarets gubbar, och
    varför ska just Pride flaggan visas upp ? Det finns hundratals andra
    intresse organisationer med flaggor ska alla bäras av försvaret eller
    är det något speciellt med Pride flaggan??

 3. Ett lands försvar har även som uppgift att ingjuta fruktan i eventuella angripare så att de blir tillräckligt avskräckta.

  ..och det kan man med god marginal konstatera att de har lyckats med när man ser bilderna från Pride. För vem skulle vilja angripa ett land fullt av dårar?

  13
 4. Tror att det är ett beställningsjobb av muslimer som inte tål att se ett kors,
  och regimen ställer gärna upp på löjligheterna dom vill ju lägga över hela landet
  till EU.

  16
 5. Nytt bottennapp av vårt fjollförsvar, kan tänka mig att Putin viker sig dubbel
  när han ser all den idioti som mer o mer präglar alla områden i landet

  Och min fråga blir, ska alla särintressen stoltsera med en egen flagga ?
  Hur ser dom diskriminerade fattigpensionärernas flagga ut? Eller deras
  som blir förtryckta av staten för att deras åsikter inte sammanfaller med
  regimens, o.s.v ? Soldaternas sexuella läggning har inte andra med att
  göra, ej heller vem dom har som sängkamrat! Så otroligt glyttigt!

  24
 6. Den,som under värnplikten, ägnade sig åt politisk aktivism, straffades. Undrar om vår märklige ÖB över huvud taget gjort lumpen, eller han bara behängts med messingen på politiska meriter. Han bör avlägsnas från sin post snarast!

  26
 7. ”Prideflaggan” är en kulturell appropriering av den judeo-kristna symbolen av Guds förbund med Noa efter syndafloden. En symbol som funnits i flera tusen år.

 8. Ni har totalt missuppfattat det hela. Det är inte ett politiskt ställningstagande utan en försvarsstrategi. När ryssen, som förövrigt är den enda tänkbara lede fi, för se detta kommer han att lägga benen på ryggen och stannar inte innan Vladivostok.

  Ovanstående text kan innehålla spår av ironi.

  15
 9. Inte några tjänstemän skall inte demonstrera iklädda uniform. Oavsett vilket skäl som ligger bakom. Att uniformerade poliser finns i demonstrationståget är förståeligt av skälet att de tjänstgör för ordningshållning.

  Försvarsmaktens ”satsning” på en gruppering är illa. Försvarsmakten skall förhålla sig neutral i så motta att – Alla skall bemötas med respekt. En svensk flagga är inkluderande och mer i linje med myndighetens uppdrag.

  Men det finns väl nu en stark gruppering i nära anslutning till ledningen som inte tvekar att omedelbart dra fram ”fobi-kortet” om de inte får som de vill. Lite intressant, då mycket i Försvarsmakten traditionellt hanterats genom passivitet och Icke-beslut.

  34
 10. Ett fritt samhälle med rätt att leva, som vi väljer ingår i Sveriges kultur och ska inte behöva någon extra flagga. Det kräver dock ett konsekvent starkt skydd mot kriminella och antidemokratiska krafter. De, som förbryter sig mot eller hindrar allas lika värdering ska inte åtnjuta alla rättigheter i ett fritt samhälle. Det finns så mycket att åtgärda och bara ny regering med nya ministrar och myndighetschefer klarar det bäst.

  23
 11. Så länge majoriteten består av människor som är som naturlagarna visar skall de avvikande hålla sig på sin kant.
  De räcker gott med de fjollor som gett vår vackra huvudstad sitt öknamn Fjollträsk.

  Sverige har blivit minoriteternas högborg, allt udda, konstigt, onormalt är bra, däremot det normala väl beprövade är dåligt.

  När man läser att 2040 skall alla drivmedel till vår fordonspark vara utfasat och ersättas av, ja vad av det tror sig MP veta. Drömmar ingen planering, som en dålig ledare ”ja det ordnar sig nog när vi väl kommer dit.”
  Det mesta tycks byggas på drömmar eller rena hugskott, se vad miljömupparna här och i EU ställer till med, ingen cement, inga trävaror fler invånare. Men hur ska vi kunna expandera utan råvaror och utan dessa ingen produktion.
  Tänk er noga för innan ni ger fel partier era röster 2022!

  36
 12. Jag tror vår ÖB är homosexuell…helt ärligt. Synnerligen bedrövligt av försvarsmakten som verkar satsa allt mer på mångfald än kompetens.
  Ryska specialförband och elitsoldater måste skratta byxorna av sig, för direkt skrämda av dagens svenska militärer är de säkerligen inte.

  40
  • Märkliga sexuella avvikelser, som ska skyddas och framhållas, under pridefanan. Äckligt, sjukt och frånstötande. I naturen går sådana element under av naturliga skäl.
   Alla vi som offrat ett obetalt år av vårt liv, på att göra militärtjänst, blir spyfärdiga av att se försvarsmakten, gå ”all in”, för dessa perversioner.

   30
 13. Att Annie Lööf viftar med prideflaggan kan man förstå.
  Hon har intressen i den , om man säger så .

  40
 14. Dagens ÖB är en socialdemokratisk politruk av den värsta sorten och min respekt för honom ligger på noll. Tyvärr är alla svenska myndigheter nedlusade med denna typ av extremistiska, olämpliga och direkt ovärdiga personer och det räcker inte med en ny regering för att få till en ändring i samhället och det kommer att årtionden för att påverka situationen och avpolitisera statliga myndigheter.

  42
 15. Jag är rätt härdad, men det är en av de obehagligaste bilderna som jag någonsin sett. Betyder det att Sverige ämnar invadera Ungern?

  33
 16. Tillsammans med de andra viktiga frågor SD bör driva (de som vi alla här är medvetna om) för att ev. stödja en framtida M regering, bör ett avsättande av denna ÖB så snabbt som det bara är möjligt, vara mycket högt prioriterad.

  43
  • När jag gjorde värnplikten då gjorde man honnör vänd mot flaggan som hängde i aktern på alla örlogsfartyg. Jag mår illa när jag ser ”soldaterna” posera med prideflaggan. Den passar inte in i sammanhanget.

 17. Värnplikten är väl återinförd? Ingår Pridefanan i någon ny version av krigsmans erinran? Hur protesterar man mot påtvingad lobbystyrd order?

  33
 18. Hur då bedrövligt ? Är det inte Sveriges flagga som militärerna viftar med ? Jag trodde att det är den officiella svenska flaggan, den finns ju över allt i flaggstängerna runt om i Sverige.

  29
  22

Kommentera