Rekordresultat för Volvo Cars

EKONOMI & INDUSTRI. Personbilstillverkaren Volvo Cars gör sitt bästa halvårsresultat sett till försäljning och operativt rörelseresultat i bolagets nästan 100-åriga historia. Det framgår av ett pressmeddelande.

Håkan Samuelsson, Volvo Cars. Pressbild

Enligt bolaget finns det en stark efterfrågan på bilar i alla försäljningsregioner.

Företaget fortsatte att växa starkt trots den brist på halvledare som påverkat hela branschen, men – vilket är ännu viktigare – vi visade också att vi har en ledande position inom den pågående omställningen av bilindustrin, säger vd Håkan Samuelsson.

Intäkterna blev 141,1 miljarder kronor för första halvåret, en ökning med 26,3 procent. Rörelsevinsten uppgick till 13,2 miljarder kronor. Under samma tid i fjol blev det en förlust på 989 miljoner kronor. Under de senaste tolv månaderna har cirka 775.000 bilar sålts.

El-modeller står för 25 procent av försäljningen. ”Försäljningen av såväl helelektriska modeller som plug-in hybrider ökade betydligt och utgör nu 25 procent av den globala försäljningsvolymen. Det motsvarar den högsta andelen av elektrifierade bilar i proportion till den totala försäljningen bland traditionella biltillverkare” skriver Volvo Cars.

-Pettersson har inget emot att kinesiska Volvo med huvudkontor i Göteborg tjänar pengar men tror inte att det är bättre för miljö och klimat att myndigheterna uppmuntrar och subventionerar nybilsförsäljningen.

 • Det allra bästa är att skrota bilen och börja gå.
 • Det näst bästa för klimat och miljö tror jag är att använda det gamla så länge det går.
 • Sämst är att köpa nytt, men det är kul för dem som har råd och förindustrin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag.

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Rekordresultat för Volvo Cars

 1. Invandrare 57!
  Du få läsa på vad gäller aktiebolag, för att starta ett bolag behövs kapital det får bolaget då de säljer aktier. Går bolaget bra stiger aktien i värde om inte sjunker den.
  Överbelånade företag skriver du, det är inget emot överbelånade privatpersoner, läs bostadsmarknaden.
  Om ingen ville äga aktier så hade vi inte haft de stora bolag som exporterar vilket gör att pengar kommer in i landet.
  Hade Sverige varit som en kommuniststat hade vi inte haft något att erbjuda varken mig eller dig.

  • Jag kör get just nu också. Så jag förstår nog. Men jag är nationalist. Sen är nog mindre o medelstora företag väldigt överbelånade. För att inte snacka om bostadsmarknaden den är vansinnig mycket på grund av invandringen. Och omflyttningen av folk.
   Sen tycker jag det är slutdiskuterat. Gillar inte när jag känner mig svagbegåvad. Gillar o diskutera. Men är man inte på samma nivå då är det ingen idé. Hoppas du kan respektera det utan svar.

 2. Frågan är var hamnar vinst pengarna. Bästa vore om dom stannade i Sverige med svenska ägare och jobbade för Sveriges bästa i industrin.

  12
  • Invandrare 57!
   Satsa lite pengar på aktier i Volvo så kan du endera vinna eller förlora, skaffa ett ISK konto så minimerar du även skatten.Men du får ingen hjälp om du fölorar på börsen.

   • Grebom5. Om jag eller pensionstiftelser lköper eller jag är ägare till Volvo aktier. Så gör det ingenting för företagandet för Sverige. visst för min eller pensionärernas privata ekonomi kan det bli vinst eller förlust. Pengar ska skapa nya företag nya uppfinningar eller förbättra företag. Men något har gått väldigt snett i Sverige företagen dom är överbelånade allt sker med skulder.Det var liksom min tanke. Men jag är väl en relik i det här moderna samhället.

Kommentera