Vildsvinens klimatavtryck värre än en miljon bilar

KLIMAT. Merparten av jordens markkol lagras i jorden och kan frigöras som koldioxid (CO2) när det störs. Enligt australiensisk forskning, som kartlagt vildsvinens klimatavtryck över fem kontinenter så ä vildsvinens klimatavtryck större än från en miljon bilar.

Koldioxid frigörs när vildsvinen bökar i jorden för att hitta mat. Även skördar och biologisk mångfald skadas av djurens framfart, enligt forskarna.

-Petterson skulle vilja veta hur många vildsvin en brinnande elbil motsvarar eller när vanliga bilar grillas i våra städer av mänskliga svin?

Hur mycket mer koldioxid släpper än somalier i Sverige ut jämfört med en somalier i Somalia?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Vildsvinens klimatavtryck värre än en miljon bilar

  1. Vi kan vara lugna och trygga, vänstern och Svenska kyrkans miljöaktivister litar blint på de politiska globalisterna i FN och organisationen IPCC. Trots bevisat falska klimatmodeller kör de på och skapar klimatångest hos barn och ungdomar. Al Gore och IPCC fick Nobels fredspris 2007, de hade inte ett rätt och borde givetvis lämna tillbaka priset…

Kommentera