Vilken kapacitet har vi att ta emot människor? Om den överskrids hotas vår egen säkerhet

INVANDRING. Medan Finlands president “ser det komma” och uttalar sig proaktivt, sitter Sveriges justitieminister Morgan Johansson, med ansvar för migrationsfrågor och twittrar dumheter om moderater och sverigedemokrater och försöker skrämma folket med att en sverigedemokrat kan komma att sitta i hans stol efter valet nästa år.

Steget Efter

I stället för att “inte se det komma” borde justitieministern och hela regeringen göra undantag från sina sedvanliga tröga, reaktiva rutiner och försöka att också klara av att agera proaktivt. Dessutom: Det sitter idag en justitieminister i den fina stolen på Justitiedepartementet som väldigt många önskar inte satt där och hade ansvar för grundlagarna, tryckfriheten och statens våldsmonopol. Det är bara att se hur det ser ut i Sverige idag så inser man att ett byte på den stolen troligen inte skulle kunna skada Sverige mer än Sverige skadas med nuvarande minister i stolen.

President Sauli Niinistö oroar sig för fler flyktingvågor till Finland. I en intervju för MTV3 varnar han för att mottagningskapaciteten inte räcker. Det handlar inte bara om allt fler spontana asylsökare, utan också risken för att länder som Belarus avsiktligt slussar flyktingar till grannländerna.

Läs vidare hos Merit Wager…

-Pettersson säger att i Sverige ägnar sig justitieminister Morgan Johansson (S) åt att nedvärdera politiska motståndare i stället för att sköta sitt arbete. Morgan Johansson (S) har en grundlön på 142.000 i månaden för att sitta och twittra…

Steget Efter. Morgan Twittrar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vilken kapacitet har vi att ta emot människor? Om den överskrids hotas vår egen säkerhet

 1. Vår kapacitet att ta emot överskreds nog för typ tjugo år sedan eller mer. Detta innebär naturligtvis att de allra flesta som anlänt sedan dess måste dra vidare för att riket inte ska gå under. Relingen på livbåten ligger nu precis vid vattenytan och det går inte att ta upp fler och varge krusning på vattnet kommer att skvalpa in. Vi kanske borde ha nöjt oss med att hjälpa de ca 3% som är riktiga flyktingarna och lämnat lycksökarna åt sitt öde.

 2. Vi är många som inte blir skrämda utan tacksamma, om Sverigedemokraterna sitter på alla regeringsstolar.

 3. Vi skulle stoppat all invandring för 20 år sedan. Då hade vi varit ett normalt land nu

 4. Vilken kapacitet vi har.
  Det är bostäder det vatten o avlopp. Det är elektricitet. Det skolor o sjukvård. O vägar. Sen framför allt arbete.
  Enligt min syn är Sverige fullt nu hörde igår att Gnesta har satt byggstopp för vattnet räcker inte till. Vet inte om det är sant men det är det naturliga hindret. Och avloppsverket svämmar över vid regn. Men man skriver inte om kommuner och dess problem. För invandringen måste fortsätta enligt idioter till journalister. Sverige är fullt för länge sedan.

  13
 5. Det är ondskan som styr Sverige.
  Det är okunnigheten, oförnuftet och dårskapen!
  Vi behöver normala vettiga ledare som ser vad som händer och som förstår vad som kommer att hända och som har kraft och kunskap att agera!
  Situationen i Sverige i dag är 100 gånger värre än i Tyskland innan Hitler vann valet och byggde opp landet och förvandlade Tyskland till en kraftfull stormakt.
  I Sverige behövs en ledning som omedelbart utvisar minst 3 millioner utlänningar och stänger gränsen!
  Men allra först skall vi lämna parasitorganisationen EU -och tjäna 45 miljarder- sedan avskaffar vi SIDA och sparar 45 miljarder till.
  När massinvandringen stoppas och parasiterna har utvisats så sparar vi minst 500 miljarder och då behövs inte heller migrationsverket längre.
  Och det finns minst ett hundratal onyttiga statliga myndigheter till som kan upplösas!
  Nu kan vi börja bygga Sverige igen!
  Kärnkraften byggs ut, vi skall bli en stormakt i energi och även exportera överskotts el.
  Skatt på bensin slopas, inkomstskatten sänks och momsen tas bort.
  Ge våra fattigpensionärer 5000:- mer per månad och slopa skatten på pension -den har ju redan beskattats en gång!
  SVT går i graven, allt presstöd slopas.
  Nu har vi i alla fall kommit en bra bit på väg, på den rätta vägen!

  49
 6. Sverige styrs av fjortisar och det vet väl alla vad som händer när föräldraskapet är bortrest och tonåringen klarar(?) sig själv och bjuder hem ”alla” på fest. Alla vet, utom inbjudaren själv eftersom hen(!) ännu inte erhållit ett rimligt konsekvenstänkande.

  32
 7. Regeringen fokuserar inte på att lösa några problem eftersom man själv är orsaken till dem.
  De lägger sin tid på att kasta skit på och svartmåla de som påtalar problemen.
  F.ö börjar ordet ”utmaning” bli så urholkat att de får försöka hitta på nya omskrivningar för ”problem”

  40
 8. De andra tomtarna i partiet kommer att gå samma väg som hon .
  Denna ständiga verklighetsförfalskning har nått vägs ände .
  Endast den politiska soptippen återstår för tre av Sveriges riksdagspartier, C , MP och S .
  Ett visst hopp finns för L , när de nu blivit av med Björklund och Sabuni börjat tala klarspråk .
  Framtiden tillhör Sverigeälskarna .

  32
 9. Vår kapacitet var utnyttjad fullt ut efter vi fått in 500 000 personer, så vi har överskridit den minst sjufalt.
  Om inga politiker tänker till före utan bara tycker ”finns hjärterum finns stjärterum.” Då går det exakt som det gjort för Sverige.
  Orsakerna är inte krig, fattigdom eller opportunism hos de som kommit utan orsaken är dålig kvalitet på våra politiker, de hade aldrig några planer och såg det inte komma.
  Före varje beslut måste finnas ett riktigt underlag även för oss medborgare i privata ärenden och då det gäller beslut på statsnivå är det tusenfalt viktigare, ingen låtgå politik gynnar någon.

  26
 10. ”Sveriges justitieminister Morgan Johansson, med ansvar för migrationsfrågor och twittrar dumheter om moderater och sverigedemokrater och försöker skrämma folket med att en sverigedemokrat kan komma att sitta i hans stol efter valet nästa år.”! Vi får verkligen hoppas att Morgan Johanssons farhåga blir förverkligad! I övrigt – vad har den mannen gjort för Sverige?

  49
 11. SOCIALDEMOKRATERNA HÄLSAR:
  Minns ni Mona Sahlin: ” Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska”. Dåvarande integrationsminister Mona Sahlin

  Mona Sahlin ÄR Socialdemokrat!

  41

Kommentera