Vilka ska bo i studentboende med ”havsutsikt”?

MEDIA. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter rapporterade häromdagen om ett nytt ”studentboende” i Nyköping. Frågan är vilka som kommer att befolka studentboendet ”med havsutsikt”?

Varför skulle gymnasieungdomar huvudsakligen boende i Nyköpings och Oxelösunds kommuner hyra ett studentboende? Enligt artikeln ligger hyran för de 16 rummen på 3.100 till 7.100 kronor.

Nyköping har ett nationellt kanotgymnasiet men kanotisterna bor på ett eget elevhem i Kanotförbundets regi och har egna lägenheter.

Vilka kommer då att bo ”med havsutsikt”, risken är stor att det blir unga afghaner och kanske andra ”nysvenskar” och att kostnaderna i vanlig ordning hamnar på skattebetalarna.

Hotellbyggnaden ”med havsutsikt” var tidigare asylboende och vandaliserades, enligt hörsägen, snart nog av hyresgästerna och tvingades stänga för renovering – och sanering.

-Pettersson undrar när vi ändå håller på med studentboende om någon har en liten, billig lägenhet ledig i Stockholmsområdet för en bekant som ska studera i huvudstaden?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vilka ska bo i studentboende med ”havsutsikt”?

 1. Det går lättare att få igång bygget om man kallar det studentboende, efter byggets fortskridande ändras det till för ungdomar, och vid slutförandet blir det Afghaner som flyttar in.
  I och för sig bättre än att behöva vräka äldreboenden för att hysa inkräktarna.

 2. Jag känner igen det där….det var bara något eller några år sedan som någon politiker babblade om hur viktigt det var med studentbostäder, då visade det sig vara afghanska gymnasieelever som gjorde den annars för politiker ointressanta frågan om studentbostäder väldigt viktig…

  17
 3. Nu är det ju plötsligt 7000 ungdomsvuxna afghaner som Migrationsverket inte törs utvisa och som ska ha bostad! Regeringen säger säkert att det är kommunalt problem trots att beslutet är taget av en tjänsteman i regeringens myndighet.

  16
  • Walker, Nilsson, Eriksson, Bruno med flera alias är samma person, det är bloggens svagbegåvade mupp som saknar ett meningsfullt liv och i åratal
   levt för att jävlas. Givetvis raderar jag när jag ser muppen.

   22
   6
 4. Stockholmsområdet? Nyköping ligger strax söder om Vagnhärad och är en av Stockholms södra förorter. Med goda förbindelser in till city. Motorväg hela vägen eller snälltåg för den som vill pendla fossilfritt. Det finns dessutom en internationell flygplats i Nyköpings närhet. Stockholm Skavsta.

  Chansen att det blir unga afghaner och andra nysvenskar som kommer att bo på studentboendet är inte stor. Om de inte tagit studenten vill säga?

  1
  29
   • Ja det var en fin present hon fick på födelsedagen. Tänk att jäntungen redan är trettioåtta. Det är svårt att tro.

Kommentera