Tre turkar jagas för mordet på 12-åriga Adriana

BROTTSLIGHET. I går skrev bloggen om tre invandrare, se nedan, som misstänks för mordet den 12-åriga flickan Adriana i Norsborg, Botkyrka den 2 augusti 2020. I dag fyller vi på med tre efterlysta turkar som av någon anledning fått svenskt medborgarskap.

De tre är Serkan Demirkiran, Ferdi Kücükgöl och Furkan Kücükgöl som är efterlysta i hela världen och troligen befinner sig i Turkiet. De tre herrarna är efterlysta för mord och mordförsök. ”…tillsammans och i samråd med ett antal andra gärningsmän enligt en gemensam brottsplan uppsåtligen planerat och utfört ett mord och ett antal mordförsök på natten den 2 augusti 2020…”

”Två skott träffade 12-åriga Adriana som avled av sina skador. Det har förelegat fara för att ett stort antal personer skulle träffas av skotten. Gärningen har föregåtts av noggrann planering såväl före som efter gärningen och har varit särskilt hänsynslös.”

***

TIDIGARE 2021-07-15. Åtal väckt mot bortalaget för synnerligen grovt vapenbrott med kopplingar till mord på 12-åring i Botkyrka

VÅLDSVÅGEN. I augusti 2020 sköts en 12-årig flicka ihjäl på en bensinmack i norra Botkyrka, söder om Stockholm. I dag åtalades tre personer med kopplingar till dådet för synnerligen grovt vapenbrott. Natten mot den 2 augusti 2020 öppnades eld med automatvapen inifrån en bil i Norsborg i Botkyrka kommun. En 12-årig flicka träffades av två skott och avled. Utredningen visar att flickan inte var måltavlan för skotten.

Adriana Naghei Ostrowska, 12 år, mördades när hon rastade hunden. Ännu så länge är det inga kravaller eller demonstrationer för Adriana mot det importerade våldet.

I samband med utredningen av mordet fick polisen tillgång till produktionsmaterial från en musikvideo som spelades in några dagar innan mordet skedde. Den officiella versionen av musikvideon publicerades på internet i slutet av augusti 2020. I musikvideon figurerar både det automatvapen och den bil, en vit Audi, som användes vid mordet i Norsborg. Av filmmaterialet framgår att personerna haft tillgång till ett antal vapen och bland annat hanterat dem på en skolgård i Västerås samt avlossat vapen från en bil som framförs i hög hastighet på en väg i tätbebyggt område i Västerås.

Tre personer åtalades i dag vid Attunda tingsrätt för hanteringen av ett antal vapen under inspelningen av musikvideon.

Ytterligare fem personer är häktade vid Södertörns tingsrätt misstänkta för mordet på den 12-åriga flickan. Samtliga fem har kopplingar till inspelningen av musikvideon och fyra av dem syns delta i musikvideon. En av dessa sitter sedan i juni häktad. Fyra av personerna är häktade i sin utevaro och en av dem har gripits i Spanien i förra veckan och kommer att överlämnas till Sverige.

Gripandet i Spanien möjliggjordes genom internationellt samarbete med hjälp av Eurojust, Europol och den svenska och spanska FAST-gruppen, säger vice chefsåklagare Anna Svedin.

Tre personer är alltjämt häktade i sin utevaro och internationellt efterlysta.

Utredningen tyder på att de befinner sig i Turkiet och vi kommer att initiera ett utlämningsförfarande. Vi hoppas att Turkiet kommer att vara behjälpligt med att lämna ut dem till Sverige med tanke på brottets allvar, säger vice chefsåklagare Anna Svedin.

Förundersökningen gällande mordet den 2 augusti 2020 fortsätter. Efter att utländsk polis lyckats knäcka den krypterade chattjänsten ”SKY ECC” utfärdades en europeisk utredningsorder till Frankrike för att få ut material. En första leverans av materialet skedde i början av veckan.

Vi har indikationer på att de personer vi utreder har använt sig av den här tjänsten bland annat och vi arbetar nu med att bearbeta och analysera det mycket omfattande materialet, säger kriminalinspektör Lukas Molander.

Polisen efterlyser nu ytterligare information gällande mordet.

Vi förutsätter att det finns personer som har kunskap om mordet och gärningsmännen som ännu inte har kontaktat polisen – vi uppmanar alla som har kunskaper i ärendet att höra av sig, säger kriminalinspektör Lukas Molander. Vi önskar särskilt upplysningar om de vapen som förekommer i musikvideon i anslutning till den vita Audin, eftersom dessa ännu inte är anträffade, avslutar Molander.

 • Målnummer i Attunda tingsrätt: B 2441-21.
 • Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 12845-20.

-Pettersson säger att de misstänka enligt åtalet är, de andra namnen finns längre ned: Totalt 7-0 tillbortalaget

Christian Homsi, Charbel Homsi och Maykil Yokhanna har tillsammans
och i samråd med ett antal andra gärningsmän, enligt en gemensam brottsplan,
under perioden 30 juli – 1 augusti 2020, i bland annat Stockholm och Västerås,
innehaft i vart fall fyra skarpa skjutvapen, varav den AK-47:a som användes
vid mordet på 12-åriga Adriana Ostrowska i Norsborg den 2 augusti 2020, utan
att ha rätt till det. Vapnen har, tillsammans med den bil som användes vid
mordet på 12-åriga Adriana Ostrowska, använts vid inspelningen och
produktionen av en musikvideo som har gjorts allmänt tillgänglig via internet.
Vapenbrottet är synnerligen grovt eftersom:

 1. innehavet har avsett flera vapen som har innehavts, transporterats och
  hanterats under en längre tid och vissa av vapnen har varit av särskilt farlig
  beskaffenhet;
 2. gärningen har varit av särskilt farlig art, bland annat då gärningsmännen på
  ett mycket vårdslöst sätt har hanterat skarpladdade och skjutklara vapen
  genom att bland annat repetera automatvapen och göra manterrörelser på en
  pistol samt göra patron ur, bland annat på en allmän plats eller på en plats
  där människor brukar samlas, samt avlossat skott från en bil framförd i hög
  hastighet;
 3. flera av vapnen har kommit till brottslig användning; och
 4. gärningsmännens avsikt har varit att publicera och sprida bruket och
  innehavet av vapnen på internet i syfte att förstärka sin kriminella identitet
  och våldskapital.
  Som försvårande omständigheter ska beaktas att Christian Homsi, Charbel
  Homsi och Maykil Yokhanna visat stor hänsynslöshet och att brottet utgjort
  ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form
  Christian Homsi, Charbel Homsi och Maykil Yokhanna begick gärningen
  med uppsåt.

***

TIDIGARE 2021-07-07 Fyra häktade misstänkta för mordet på 12-åriga Adriana. Vapnet som användes syns i en rap-video

VÅLDSVÅGEN. Mordvapnet som dödade 12-åriga Adriana i Norsborg, Botkyrka användes i en musikvideo. SvD kan nu avslöja, bakom betalvägg, att videon där automatgeväret syns publicerades på nätet – en kort tid efter mordet.

Natten mot den 2 augusti förra året öppnade någon eld med ett automatvapen inifrån en bil vid McDonalds i Norsborg i Botkyrka kommun. Skyttens troliga måltavlor – två unga män med gängkoppling – klarade sig utan skador. Men den tolvåriga flickan träffades av två kulor och dödades.

Vapnet som dödade henne har använts i en rapvideo som legat ute på nätet. Musikvideon klipptes ihop och publicerades först efter mordet.

De häktade och misstänkta är:

 • Serkan Demirkiran är häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord samt synnerligen grovt vapenbrott. Det finns en europeisk arresteringsorder utfärdad mot honom.
 • Furkan Kücükgöl och Ferdi Kücükgöl har också häktats för mord samt försök till mord. En europeisk arresteringsorder kommer att utfärdas för dem.
 • Benjamin Ibrahim Mahdi sitter sedan tidigare häktad på sannolika skäl misstänkt för mord samt mordförsök.

Videon: 10an – Blue Cheese. Knark och vapen och dessa är idoler i förorterna och på Sveriges Radio.

Steget Efter

***

TIDIGARE 2020-08-03. Ung man häktad misstänkt för mordet på 12-åriga Adriana

VÅLDSVÅGEN. Den man i 20-årsåldern som i onsdags frihetsberövades misstänkt för grovt vapenbrott har i dag söndag den 20 juni häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, meddelar polisen.

I onsdags greps mannen som är i 20-årsåldern misstänkt för grovt vapenbrott i ett angränsande ärende. Omständigheter gjorde att åklagare under helgen beslutade att begära mannen häktad för mordet den 2 augusti 2020, där en 12-årig flicka avled. Misstankegraden är på sannolika skäl misstänkt.

Mannen som nu häktats är samma man som i december 2020 satt anhållen i mordutredningen, men som släpptes. Då såsom skäligen misstänkt för brottet.

En man som i onsdags frihetsberövades misstänkt för grovt vapenbrott häktades under söndagen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Den 12-åriga Adriana sköts till döds vid en bensinmack i Botkyrka 2 augusti. Enligt uppgifter handlade attacken om en knarkkonflikt i Botkyrkanätverket, men flickan sköts av misstag. Måltavla var i själva verket personer i skottsäkra västar.

***

TIDIGARE 2020-08-03. Det är skillnad på Adriana och George

Brottslighet. När ett oskyldigt barn dödas i en drive by-shooting här i Sverige är det knäpptyst på gatorna. När en svart missbrukare och kåkfarare dödas borta i USA går folk man ur huse för att protestera – i Sverige.

Det här situationsanpassade plakatrunkeriet från vänsterhåll är vämjeligt, skriver Therese Verdun på Twitter.

Den 12-åriga flickan som det skrivs mycket om men som det inte demonstreras för hette Adriana Naghei Ostrowska, hon hade polsk mamma och iransk pappa. Föräldrarna var skilda och mamman omgift, skriver polska medier, bland annat statliga TVP och SuperExpress, som också går ut med flickans namn. Adriana älskade handboll och förberedde sin 13-årsdag om en månad. Adrian mördades med automatvapen när hon var ute och rastade hunden. Mordet på Adriana var den tredje skjutningen i området på en vecka och det kommer att bli värre med denna regering.

George Floyd avled den 25 maj 2020, sedan polisen gripet honom för att försökt betala med falska sedlar i en butik. George var grovt kriminell men blev ändå en martyr för vänstern som ställde till med kravaller över stora delar av världen, bland annat i Göteborg och Stockholm.

George Floyd begravs i dag i Houston, Texas. Stefan Åsberg säger i Aktuellt att man ska lyfta fram det George Floyd stod för…
Bild från Expressen. De senaste tio åren har minst 15, troligen närmare 20 oskyldiga mördats av det importerade våldet och Morgan Johansson (S) och Stefan Löfven (S) är ansvariga sedan 2014.

– Pettersson undrar om de vänsterblivna tänker ordna manifestationer mot det importerade våldet i Sverige eller om demonstrationer bara hålls mot våld i USA?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Tre turkar jagas för mordet på 12-åriga Adriana

 1. Turkiet lämnar aldrig ut turkiska medborgare oavsett vilka grova brott de begått i annan stat, oavsett att de också har svensk eller annat medborgarskap.
  mvh.

  • Turkiet och Sverige har inget utlämningsavtal, men jag tror inte de är turkiska medborgare. De kan, med turkiska rötter, ansöka om att omedelbart få turkiskt medborgarskap, men jag undrar om de får det.

   Dom här är misstänkta för mord på ett barn och jag tror inte det är populärt i Turkiet.

 2. Pysslingen pratar om liten risk för oskyldiga ska träffas. Det måste betyda att de som träffas är skyldiga. Eller hur menar du Mogge lille? Menar du med detta att den lilla tjejen tillhör de skyldiga eller att hon drabbades av den lilla risken? Det är ju djävligt tröstrikt! Antagligen blir det mentalt påfrestande för dig att klarlägga detta.

  12
 3. Hur skall det gå med våra Pensioner, om nu Pensionsräddarna sitter i fängelse??
  Kommer Pensionerna att bli lägre nu??

  18

Kommentera