Hur många korrupta och kriminella advokater finns det?

RÄTTSVÄSENDE. Vem som helst kan kalla sig jurist, men normalt har personen gått en c:a femårig utbildning och tagit examen på ett universitet. Om en jurist arbetar på en byrå som ägs av en eller flera advokater, en advokatbyrå, kan personen efter tre års praktisk arbetslivserfarenhet och en kortare utbildning hos svenska Advokatsamfundet ansöka om och bli antagen till Advokatsamfundet. I sådant fall får juristen använda titeln advokat.

Advokaternas arbete utförs inom ramen för etiska regler som ska skydda klientens intressen. Alla advokater står under tillsyn av Advokatsamfundet. Det ställs höga krav på den som vill kalla sig advokat.

Alla advokater är skyldiga att följa det som kallas god advokatsed. Grunden för god advokatsed finns nedtecknad i Advokatsamfundets vägledande regler för god advokatsed, som utgör en viktig del av advokaternas etiska ramverk.

Advokatsamfundets disciplinnämnd utövar tillsyn över advokaterna.

I Sverige finns c:a 6300 advokater.

I år har fyra advokater blivit uteslutna från advokatsamfundet, efter uteslutning kan de inte längre arbeta som försvarsadvokater där staten betalar arvodet som f.n. är 1425 kronor i timmen exklusive moms.

Vi har Felicia Selberg, som förmedlade brev till en klient och uppträdde som flickvän till en annan. Edip Samuelsson som haft svårt att agera självständigt och oberoende i förhållande till den kriminella klanen Ali Khan i Göteborg. På bloggen har vi också skrivit om Ekrem Güngör och Amir Amdouni som uteslutits på grund av allvarliga brott mot advokatetiken.

Fyra uteslutna av 6300 låter inte så mycket, men de fyra har inte blivit anmälda av Advokatsamfundet som säger utöva tillsyn utan anmälningarna har kommit från åklagare.

Det verkar finnas en del advokater som arbetar kvar och inte är så noga. Ett sätt att tjäna pengar är att få återkommande uppdrag för ett kriminellt gäng, som i sin tur kräver något i gengäld som kanske inte är rumsrent.

Edip Samuelsson är också känd för, men inte ensam, att ha som grundregel att salta sin räkningar. Han har fått sina ersättningskrav nedskrivna med betydande belopp vid flera tillfällen:

Vi har brott mot tystnadsplikten och annan korrumperande verksamhet.

-Pettersson är inte jurist eller åklagare men ser ett allvarligt problem för samhället och den advokat som en gång gjort något fuffens, advokaten hamnar då i beroendeställning till kriminella gäng och organiserad brottslighet och de är inte främmande för utpressning…

Jag tror vi behöver en rejäl tillsyn av Advokatsamfundet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Hur många korrupta och kriminella advokater finns det?

 1. Förr i tiden kallades dom för brännvinsadvokater,nu kan vi kalla
  dom för snyltaradvokater,båda är lika talande.

 2. HD kör över Advokatsamfundet och utesluter en Advokat från det nya
  frälset, en välförtjänt knäpp på näsan åt den snorkiga Anne Ramberg
  ifall hon fortfarande är ordförande,? Annars kan hon få det retroaktivt!

  17
  • ja advokater har uppdelat skrån. det är olika advokater som försvarar olika klienter.. tex en polis har sina abvokater buset har egna advokater . och blattarna har sina och det är ganska höga vallar mellan dessa busets advokater försvarar inte poliser eller knarkhandlande blabbilngar.
   sen har man advokatsamfundet som försöker sig på någon styrning här och fulständigt misslyckas med det ..
   enklast att se detta är på distans när nät hatar polisen jagar gammla kärringar som blivit rånade av mångkulturen .. då kommer denna kända djurplågare och vill ha bettalt??nästa konstighet är denna politiska affär där kristdemokraterna ledare varnar för en pedofil..detta trots att man som person har skyldighet att varna för faror ..men här har man innom advokat gillet gömt dom värsta brotslingar som finns .. man måste se upp med advokater det är nu mera usa åsikter som gäller alla advokater är skurkar

 3. Intressant är att 3 av de 4, dvs 75% av de uteslutna advokaterna uppenbarligen härstammar från MENA avseende namnen.
  :…
  Edip Samuelsson kommer från en släkt / klan från Turkiet som när de kom till Sverige bytte efternamn till det betydligt mera svenska ”Samuelsson”.

  Denna klan bedriver även en omfattande kafeverksamhet – bl.a kedjan ”Le Pain Francais” – i Göteborg som varit i blåsväder då de överutnyttjat de svenska bidragen för anställningar med gratis arbetskraft betald av arbetsförmedlingen

  https://15familjer.zaramis.se/2017/12/12/le-pain-francais-och-cafe-cappuccino/

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/locket-p%C3%A5-fr%C3%A5n-le-pain-fran%C3%A7ais-1.526584

  22
 4. Tror det är för 30-40 jag sa att invandrarna blir riktigt farliga den Dan när dom har sina egna advokater. Tror ta mig fan jag fick rätt.
  Bott hela mitt liv i Södertälje så jag ligger före många.

  26
 5. Advokatsamfundet är inte bättre än de som styr det. Fram tills nyligen var Ramberg deras store ledare och hon har aldrig ingett något förtroende hos allmänheten utan hon har mest påvisat en udda verklighetsuppfattning som inte stämmer överens med den faktiska verkligheten. Finns det någon som tror att hennes ersättare är ett dyft bättre?

  Nej, skrået advokatsamfundet har spelat ut sin roll. Deras så kallade disciplinnämnd är mer politiskt korrekt än Partiets HR avdelning och utesluter endast personer som det är politiskt korrekt att slå ner på, vita, kristna, svenska män.
  Alltså ska skrået fråntas all disciplinär makt och istället ska statliga byråkrater bestämma detta. Vi kan till och med se till att denna nämnd besätts av nämndemän utsedda av folkets representanter som avgör i dessa mål.

  23

Kommentera