Vittra skola i Nyköping brinner

INRIKES. Det brinner på skolan Vittra Kungshagen i Nyköping. Larmet kom strax efter halv fem på onsdagmorgonen. – Delar av byggnaden är övertänd, säger Andreas Linder på räddningstjänsten. Under morgonen fick räddningstjänsten larm om att det brinner kraftigt från tak och fasad på Vittra Kungshagen, rapporterar Södermanlands Nyheter bakom betalvägg.

Vittra skola i Nyköping innan branden.

– Vi vet inte vad som kan ha orsakat branden. Vi har 15 enheter och cirka 30 man på plats just nu som arbetar med branden, säger Andreas Linder, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Han fortsätter: – Just nu är delar av byggnaden övertänd och vi jobbar med att skydda omkringliggande byggnader eftersom det finns en spridningsrisk.

Vad som orsakade branden kan Andreas Linder inte bekräfta. Men enligt ett tips som inkommit till redaktionen under morgonen ska ett vittne hört en smäll, och spekulerar i om det kan ha varit någon form av sprängning. 

Ärendet rubriceras som mordbrand och polisens tekniker kommer påbörja sin brottsplatsundersökning så snart det är möjligt.

-Pettersson säger att det fortsätter brinna bilar, skolor och annat i Sverige och jag hör den som leder övergångsregeringen säga att det är oacceptabelt…

Vittra AB är ett företag som driver 23 friskolor i hela Sverige. Vittra finns som förskola och grundskola. Vittra ingår sedan 2008 i koncernen Academedia. I Nyköping går elever från förskola till grundskola.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Vittra skola i Nyköping brinner

  1. Där blev det förlängning på sommarlovet. Bilar har ju brunnit i massor i åratal utan att myndigheterna verkar bry sig. Om nu vår infrastruktur börjar brinna så blir det ju lite svårare att bara strunta i det.

  2. Privat skola, då finns det fler än en gruppering som ser dem med oblida ögon. Väldigt många kan köpa tändmedel och elddon t.o.m. en förälder som inte fick in sitt barn på just den skolan.
    M.a.o. här kan vi riskera svensk inblandning.

Kommentera