Snickelisnack Lööf

Jag tvingade mig själv att genomlida Annie Lööfs digitala tal från Almedalsveckan. Det är alltid bättre att lyssna på källan än de rännilar som rinner därifrån. Blev jag klokare? Blev svenska folket klokare? Blev ni centerpartister klokare? Tveksamt, eller hur…?

Ni kan se talet här och själva skapa er en uppfattning om den människa som inte bara talar mot sig själv, utan som uppenbart höjer sig själv till skyarna som svensk politiks mittpunkt och som satt sitt eget parti i klistret. Allt p.g.a. ett parti i riksdagens existens.

 • Lööf inleder sitt tal med med att nämna de orter där poliser mördats i tjänst. Givetvis en inledning som är värd att hedra, men redan 2019 nämnde hon i ett tal hur hennes parti och den regering som är stödhjul åt ska ”jaga och knäcka” gängen. Centerpartiet har haft stort inflytande över regeringen sedan dess, men hur ser det ut? Har det blivit bättre eller har det blivit värre? Vi vet svaret, eller hur…?
 • I talet nämner Lööf hederskultur, klanstruktur, parallellsamhällen, gängvåld och dödsskjutningar. Är inte detta fem faktorer som skapats av det öppna samhälle med generös migration från länder där detta är vanligt förekommande? Visst är det sistnämnda något som Centerpartiet propagerat för i många år, eller hur…?
 • Hårdare straff och fler resurser till polisen. Förslag som SD motionerat om sedan 2010, men som Annie Lööf backat från p.g.a. att just SD lagt fram dem. Är det inte lågt av Lööf att ständigt vara emot SD och sedan lägga fram förslag som går hand i hand med Åkessons. Visst är det, eller hur…?
 • Lööf nämner Hong Kong som ett exempel där ”regimen” sakta monterar ned det öppna och toleranta samhället. Ni som stängts av från sociala medier p.g.a. era åsikter, som jagas av Näthatsgranskaren, som förlorat era uppdrag för att ni röstar fel och som attackeras i era hem för att ni valt fel parti, kanske undrar varför Annie Lööf väljer att nämna ”regimer” i länder långt bort som exempel på antidemokratiska krafter, eller hur…?
 • Hon tar upp Putin och Lukasjenko som exempel på ledare som ”gör allt för att behålla makten”. OK, men din egen Stefan Löfven då? Han gör väl också allt, eller hur…?
 • Sverigedemokraterna är motståndare till den liberala samhällsmodellen, säger Annie. Fattas bara, då det är den som skapat de problem som t.o.m. hon nämner i sitt tal. SD tar sig rätten att avgöra vilka som passar in i vårt land. Självklart tar sig SD rätten att avgöra om terrorister, våldsbrottslingar, ekonomiska flyktingar, bidragsfuskare, människor med falska eller flera identiteter och individer som inte är villiga att respektera våra lagar, våra regler, vår kultur och vårt samhälle, ska ha rätten att leva här. Det är väl en självklar utgångspunkt, eller hur…?
 • ”De ställer grupper och människor mot varandra” och riktar sig till SD. Annie Lööf vill till varje pris ställa ett i ett demokratiskt val inröstat parti från allt inflytande och därmed också de över 1 miljon svenska medborgare som röstar på dem. Låter lite som dubbla budskap, eller hur…?
 • Man ska utesluta SD och rösta på partier som vill ta Sverige framåt. Lööf missar att den svenska skolan backat, att arbetslösheten stigit, att segregationen ökat, att våldet i förorterna eskalerat, att vårdköerna blivit längre, att otryggheten vuxit, att tilltron till samhället minskat osv. Centerpartiet har suttit i regeringsställning under Annie Lööf och inte tusan har det tagit Sverige framåt. SD är de facto riksdagens enda parti som inte bär någon skuld till utvecklingen, eller hur…?
 • Annie talar om ett löfte den dåvarande Alliansen gav 2018. Att aldrig samarbeta med eller ge SD inflytande i svensk politik. Ni minns hennes ord om demokrati? Nu anklagar Lööf M, KD och L för att ha övergivit det löftet. Redan 2013, alltså fem år tidigare, gav Annie Lööf löftet om att C aldrig kommer att bli ett stödhjul till S. Det löftet har hon brutit gång på gång och därmed sett till att Stefan Löfven kunnat behålla makten, allt genom att agera stödhjul till S. Låter som hon nonchalerar sina egna löften, eller hur…?

Efter att ha genomlidit Annie Lööfs tal, så framstår en människa som sätter sitt personliga hat framför allt annat. Jag såg en människa som uppenbart är villig till allt, bara SD hålls borta. Framför allt lyssnade jag till en partiledare som gör ett så förvirrat intryck att inte ens hennes partiföreträdare och väljare längre kan veta vad partiet vill, annat än att hålla ute SD förstås.

Personligen tror jag att Centerpartiet kommer att straffas framöver och kanske vi sett början till detta redan nu…

5 thoughts on “Snickelisnack Lööf

 1. Var inte för säker, plötsligt kan hon vara stödhjul till SD, med henne vet man aldrig vad hon tar sig till.

 2. Lööv tjatar hela tiden om att föra landet framåt, jag skulle helst få landet bakåt ca. 20-år.

 3. Åtta tecken:
  ”• Hal och ytlig charm

  • Grandios självbild

  • Stort behov av stimulans

  • Patologisk lögnare

  • Listig och manipulativ

  • Känner inga samvetskval eller skuld

  • Uttrycker känslor på ett ytligt sätt

  • Kylig och empatilös”

 4. Att du orka lyssna igenom skiten! Berömvärt!!! Själv sket jag fullständigt i denna vidriga dag. Med språkrör from hell.

Kommentera