Riksdagen tolererar Stefan Löfven

INRIKES. Riksdagen släpper fram Stefan Löfven (S) som statsminister med liten marginal. 173 ledamöter röstade nej. Det hade krävts minst 175 nej för att Löfven inte skulle tolereras av riksdagen. 60 ledamöter avstod att från att rösta och 116 röstade för Löfven som statsminister.

Steget Efter. Tiderna förändras

Resultatet innebär att Stefan Löfven blivit återvald som statsminister. På förhand väntades 174 ledamöter rösta

Men ledamoten Nina Lundström (L) gick emot partilinjen och röstade gult (avstod). ”L lovade inför valet 2018 att inte samarbeta eller regera med stöd av SD. Det var ett mycket viktigt budskap till väljarna”, skriver Lundström på DN Debatt, damen har tydligen glömt att C och L inför valet 2018 också lovade att avsätta Stefan Löfven som statsminister och att göra moderaternas partiledare Ulf Kristersson till statsminister.

Innan omröstningen talade flera partiledare, däribland M-ledaren Ulf Kristersson som sa att regeringens stöd bygger på en ”politisk vanföreställning”.

Efter omröstningen sa Kristersson att det var en beklaglig men inte oväntad utgång.

– Vi får en historiskt svag regering som är så oenig om politikens innehåll att de inte ens kan lägga en gemensam budget, sa Moderatledaren.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Riksdagen tolererar Stefan Löfven

 1. Problemet egentligen är Kristersson. Som ska vara alla till lags. Moderaterna behöver en riktig ledare en som är en landsfader och vågar något. Inte Kristersson som är motsatsen.

  • Eller så borde moderatröstare börja granska ”sitt” parti och inse att det är ett globalistiskt trossamfund och lyfta ut dem ur Sveriges Riksdag. nix to the six.

 2. Här finns väl ingen Svensk som vill slänga ut judar, däremot har vi importerat
  figurer som tror sig ha rätt till det! Om här ska slängas ut någon , så står inte
  Judarna först på tur.

  • Nej,men dryga miljonen importerade Beduiner och afrikanska infödingar,som Löven skräppar över.
   Läste att han skröt över,att 250.000 av dem fått arbete,under hans sju år av misskötsel.
   Vad de andra dryga 7-800.000 lever av nämnde han inget om !!

 3. En ”Pyrrhus-seger” för Löfvén, för 7 förlorade år blir nu 8. Stackars barnbarn som måste ta itu med dagens och morgondagens effekter av detta skapade kaos.

 4. Det är TOTAL katastrof! Men beror också på Kristerssons utsatthet och oförmåga att fixa stöd.

  Men den främsta orsaken till dårskapen, är att en statsminister som blir avsatt, för att han inte längre har förtroende, utan har misskött sitt arbete, kan bli återvald efter 3 veckor. Han borde vara avstängd minst ett år. Har du blivit avskedad som vanlig människa, så är det definitivt.

 5. Det borde vara förbjudet att lägga ner sin röst i riksdagen. Är man vald representant med hutlös lön och andra förmåner så ska man våga säga ja eller nej. I dag var det sextio fegisar. Ta bort knappen avstår.

 6. Kan någon för mig förklara hur systemet med val till statsminister fungerar. Det var ju bara 33% som röstade för, 17% som avstod och 49% som röstade nej. Hur kan Löfvén trots det bli statsminister

  • Det är inte för man röstar, utan att kandidaten inte har en majoritet emot sig. D v s 175. Nu blev det bara 173 emot, och därmed blev han vald.

 7. Inför omröstningen,

  Karolina Skog (MP):

  ”- När andra såg låsningar, fann vi möjligheter. När andra tror på ultimatum och kravlistor, vill vi se ett givande och tagande.

  – Vi har fått damma av argument för självklarheter som asyl- och aborträtt, att man får vara svensk och jude på samma gång.

  – MP är ett samarbetsparti. I varje samarbete vi går in i tar vi med våra gröna värderingar och principer. Vi kommer att ta strid för jämställdhet, naturen, fred.”

  Är det Saudiarabien hon refererar till som ”de andra”? Vad jag kan minnas finns inget riksdagsparti som vill avskaffa aborträtten, inget parti som vill att Sverige lämnar flyktingkonventionen, inget parti som vill utvisa judar, inget parti som är emot jämställdhet, inget parti som vill ödelägga naturen och inget parti som propagerar för krig.

  Saudi å andra sidan vägrar ta emot sina flyende arabiska bröder (arbetsinvandrare från icke-arabiska länder med hög arbetsmoral är dock OK), abort är totalförbjudet, kvinnor är inte myndiga och får slås ihjäl utan straff om de försöker ta sig ton, judar är inte välkomna, miljöförstöring är en icke-fråga (Allah har givit dem lov att göra som de vill) och krig mot grannländer är accepterat (och Europa tar emot flyktingarna från krigen).

 8. Bedrövligt och vedervärdigt att de låter den smilfinken komma tillbaka. Det är skrämmande så usel svensk politik är, deprimerande!

  • ”inget parti som vill ödelägga naturen och inget parti som propagerar för krig.”
   Där har du fel. Lööf kämpar för att människor ska få bygga på strandnära tomter, vilket sätter allemansrätten ur spel Så C vill ödelägga naturen.
   Propagerar för krig, kanske inte något parti med Hultqvist verkar propagera för krig mot Ryssland, varför skulle annars en av marinens båtar placerad i Svartahavet? Sverige vill leka med de stora grabbarna och djävlas med ryssen dom också, eller så är det hatet mot Ryssland efter den nesliga förlusten vid Poltava

 9. För er yngre blev gamle Stenbock påmind om mitt första val.
  Då S-lagda förslaget till ”Tvångssparandet” ATP 1957.
  Detta beslutades då slutligen med en Folkpartists röst,för Socialisterna !
  I dag 64 år senare var det också en Folkpartist som gick mot strömmen,och lade (mot hennes partilinje) ned sin röst !!1957 hette förrädaren Königson idag Lundström !! Nu hoppas jag alla upptäcker vad en röst på detta kappvändar-parti,innebär inför valet 2022 !
  I övrigt fortsätter fallet än djupare ner i ravinen,nu med 116 röster(av 349) för en sådan vidare utveckling !!
  Löven o Co (MP) har för sin del försäkrat sig om sina goda dieter o. sidoinkomster,ytterligare en tid…..
  Så slutade alltså den uppblaserade teaterpjäsen !!

 10. Att bara var emot något håller inte i långa loppet. Löfven 3 blir en dyr ”seger” för Sverige.

 11. EXPRESSEN

  ”Endast 173 personer röstade nej till Löfven som statsminister” [49,6 %]

  ”116 röstade ja” [33,2 %]

  ”60 avstod” [17,2]

  REPRESENTATIV DEMOKRATI !EXPRESSEN

  ”Endast 173 personer röstade nej till Löfven som statsminister” [49,6 %]

  ”116 röstade ja” [33,2 %]

  ”60 avstod” [17,2 %]

  REPRESENTATIV DEMOKRATI !

Kommentera