Upprepade sabotage på lekplatser i Malmö, kostar mångmiljonbelopp

BROTTSLIGHET. Natten mot måndagen bröt en brand ut på lekplatsen ”Gula kulan” i Västra hamnen. Branden misstänks ha varit anlagd, men ingen är gripen. Vid 03.34 tog SOS alarm emot flera samtal om en större brand på en lekplats i Västra hamnen i Malmö. Hela anläggningen ska ha varit övertänd, men enligt räddningstjänsten var spridningsrisken till annat i närheten låg. – Det brann ganska kraftigt när vi kom till platsen, främst i den gula kupolen. Men vi fick rätt så bra effekt på släckningen direkt, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Malmö.

Mary Andersson lekplats Bild Malmö.se

I slutet av juni brann det på Teaterlekplatsen i Pildammsparken, under natten till måndagen på sollekplatsen i Västra Hamnen. De senaste åren har upprepade sabotage, glaskross och eldsvåda härjat på lekplatser runt om i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Under förra veckan upptäcktes en misstänkt anlagd brand på den populära Teaterlekplatsen, en av Malmö stads drygt tjugo temalekplatser. Igår var det dags igen, då en kraftig brand förstörde delar av sollekplatsen i Västra Hamnen.

Under 2020 uppmärksammades ett 30-tal anmälda fall av glaskross på lekplatser. I fjor skadade sig en treårig flicka på temalekplatsen i Beijers park efter att hon trampat på en krossad flaska som någon gömt i sanden. Då uppmanade polisen föräldrar och andra som vistas med barn i Malmös lekparker att vara extra försiktiga.

-Pettersson undrar vad som händer i vårt land? Lekplatser brinner och saboteras, skolor och bilar brinner, kyrkor och kyrkogårdar saboteras, överallt brottslighet och otrygghet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Upprepade sabotage på lekplatser i Malmö, kostar mångmiljonbelopp

 1. Bränna, elda gör allt för att förstöra för dina värdar. De är dessutom kränkta då betygen uteblir efter att de ingen möda lagt på att lära sig något.

  Hur tror ni samhället d.v.s. politikerna tacklar det hela? Genom att dölja sanningen men öka anslagen till enkla jobb, förvaring av folk som låtsas arbeta.

  De våra ledare låter dessutom tusentals importerade s.k. arbetare komma hit för att diska på sina landsmäns krogar för några futtiga tior i timmen.

  Klart det fortsätter att utnyttja dessa barocka regler så länge inte tillräcklig tillsyn finns.
  Lösningen är enkel, stäng möjligheten till import av utländsk arbetskraft då vi har städer fulla av arbetslösa. Borlänge, Katrineholm ja det finns massor att ösa ur.

  Då säger någon de vill inte ha jobb utanför egen kommun, enkelt tar de inte lediga arbeten dras bidragen in.

  Hur tror ni vi överlevde tidigare, ströjobb här och där, betupptagning i Skåne, skogshuggning, arbete på torvmosse, plantering skog, svamp och bärplockning. Alternativen till att inte jobba var att svälta ihjäl för se några bidrag var det inte tal om.

 2. Är det inte dags för Malmö att ta sina egna kostnader nu i stället för att bli curlade med 6 miljarder om året från kommunutjämningsbidraget. Malmö är för stor stad i antalet invånare för att de inte ska klara sig själv. Är det inte en slags omyndighetsförklaring att fortsätta med dessa villkorslösa skattebidrag till kommunen. Mycket att göra för framtiden.

Kommentera