”Annie Lööf har gjort SD till sin kärnkraftsfråga”

REGERINGSKRISEN. Ideologi går före sakpolitik för Centerledaren Annie Lööf även om en valårsbudget lockar. Det säger flera C-veteraner till SvD efter att Moderaterna i onsdags försökte vinna över Centerpartiet genom att lova en rad politiska förslag för landsbygden. C avvisade direkt försöket.

Steget Efter

– Det var säkert en korrekt analys att det här var hjärtefrågor för Centerpartiet, men Moderaterna tog inte upp knäckfrågan om vilken roll Sverigedemokraterna skulle få i en borgerlig regering, säger pr-konsulten Henrik Sjöholm, som tidigare varit talskrivare och strateg för C.

Marcus Åsling, politisk redaktör för centerpartistiska Östersunds-Posten, säger till SvD säger att Annie Lööf har dragit en gräns som hon inte kan passera. – Annie Lööf har gjort det här till sin kärnkraftsfråga, precis som förre centerledaren Torbjörn Fälldin gjorde med kärnkraften, säger Åsling.

Thorbjörn Fälldin (C), var statsminister i en borgerlig regering på 1970-talet och först med att bryta socialdemokraterna regeringsmonopol på 40 år, hans regering sprack just på kärnkraftfrågan. Torbjörn Fälldin var lika mycket emot kärnkraft som Annnie Lööf är emot Sverigedemokraterna.

Annie Lööf tappar på sina envetna nej till allt och alla. Det är Aftonbladet som står bakom mätningen.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “”Annie Lööf har gjort SD till sin kärnkraftsfråga”

 1. Ett vänsterfeministiskt samhälle är lika vansinnigt som vänsterfeministerna själva. Man får inte säga det som är sant, erfar Ebba. Det är tillåtet att offentligt mobba och förtala, erfar Jimmie.

 2. Förhoppningsvis så går det väl även nu åt skogen som för tokcentern under Fälldin och Olof Johansson som kämpade mot kärnkrat och Broar. De kämpade förgäves.

  • Man måste kämpa konstruktivt för miljön! Det gjorde centern då! Inte dårskapen för globala fiktiva klimatet, som sker idag.

 3. Över 40 000 har fått Svenskt medborgarskap senaste halvåret. Annie Lööf tror hon får många röster ifrån dessa nya liksom S. Men förhoppningsvis inser tidigare invandrare, att de är dem som förlorar mest på denna massinvandring.

 4. Saken är ju den att det enda parti som verkligen kan säga:” Detta är inte vårt fel” är SD. För de är det enda partiet som aldrig suttit i regeringen. Vad C har emot dem, det har jag aldrig förstått. Hur landet ser ut idag kan bara bero på alla övriga partiers regeringsförsök de senaste 15åren. Men SD har aldrig regerat, alltså är inget deras ”fel”. Jag tycker man borde gett de 100% mandat under fyra år för att se om de skulle lyckas vända det här landet till det bättre, om de misslyckades så låt folket rösta igen…

 5. Det är som om C förväntar sig att SD kommer sätta alla icke-svenskar i koncentrationsläger. Liknande invandringspolitik som danskarna har är nog mer realistiskt att förvänta sig.

  • Där sitter vi idag av C m fl. Om några har total frihet så är icke-svenskarna. De kan ju göra precis vad som helst. PRECIS VAD SOM HELST, utan minsta straff för nåt, om det skulle vara något straffbart. Men vi går i kedjor och tunga klot på led, och väntar på vår utplåning från jordens yta.

 6. Fast ändå tvärtom. Då värnade de vår livsmiljö. Idag har Annie Lööfs center, vänt sig 360° mot den. De vill idag lagra radioaktivt avfall i form av invandrad dysfunktionalitet, så det läcker ut och fördärvar alla och envar av oss fasta träd här. Annie är ingen miljövän! Hon är en miljöfördärvare!

 7. Citat:
  ”Felet med vår värld är att de Dumma är så säkra på sin sak och de Kloka är så fulla av tvivel”
  Bertrand Russel

 8. Jag vet inte vad C har för utopisk dröm, att vi skall bli 40 miljoner människor i Sverige men med fotogen och karbidlampor i våra hus och lägenheter den dag det inte blåser och är minus 20 grader.

  Lika fel hade och har de om kärnkraft och lika snett då de bannlyser ett parti med renare bakgrund än de själva.

  Hon pratlaran vill helst höra sin egen röst framföra sina idéer men vägrar lyssna till andra, och lyssnar hon så gör hon det med förakt, eftersom hon inte vet vad demokrati är.

  Hon anser tydligen att hon som företrädare för ett parti med stöd av folket via 31 mandat, skall ha mer att säga till om än det parti hon avskyr vilka ha 62 mandat.

  Detta är typiskt omoget handlande som oftast endast inträffar då barn leker i sandlådan.

 9. Ålen har gjort sitt inom Centern. Dax för en mer sakpolitisk ledare. Allt är inte SDs fel.

Kommentera