Elias Omar dömdes idag för försök till mord på en 17-årig man i Fisksätra, Nacka

VÅLDSVÅGEN. Det var på kvällen den 28 november 2020 som målsäganden träffade en för honom okänd man för att köpa alkohol. När målsäganden och mannen befann sig i ett trångt källarutrymme drog mannen fram en kniv och hotade målsäganden.

När målsäganden nekade att lämna över pengar och mobiltelefon knivhögg mannen honom 11 gånger i bål, armar, rygg, hals och ansikte. Målsägandens skador var livshotande.Åklagaren har åtalat en man för försök till mord. Den åtalade mannen har förnekat brott och uppgett att han befann sig i ett närliggande utrymme vid tidpunkten för gärningen.

Tingsrätten har funnit det styrkt att den åtalade 18-åriga mannen var gärningsman samt att han haft uppsåt till gärningen. Påföljden för gärningen har, med hänsyn till gärningsmannens ålder, bestämts till 6 års fängelse. Gärningsmannen ska även betala skadestånd till målsäganden.

En av rättens ledamöter var skiljaktig och ville att påföljden skulle bestämmas till 7 års fängelse.

Nacka Tingsrätt, mål: B 261-21, ur domen:

”Elias Omar har försökt döda Emil Lugren genom att hugga/sticka och/eller skära honom i halsen, ansiktet och överkroppen med en kniv. Det hände den 28 december 2020 på Ålgatan 1, Saltsjöbaden, Nacka kommun.

Av våldet orsakades målsäganden fem sårskador i bålen och ryggen med underliggande skada på ett kärl mellan två revben, en bristning/rift på vänstra lungan, punktion av vänstra lungsäcken med läckage av luft och omfattande blödning ut i lungsäcken, fyra sårskador i vänster arm med underliggande skada på armens nerver, en sårskada framför vänster öra
med underliggande skada på en ansiktsnerv samt en sårskada på halsens vänstra sida. Våldet med kniven har varit livsfarligt och skadorna i bröstkorgen har varit livshotande. Fara för att brottets fullbordan har förelegat eller var endast på grund av tillfälliga omständigheter utesluten. Elias Omar begick gärningen med uppsåt”

Elias Anushervon Omar, född 2002, döms för mordförsök till 6 års fängelse. Advokat Viktor Banke får ersättning av staten med 192.833 kr. Lina Holmgren får ersättning av staten för arbete som målsägandebiträde med 67.036 kr.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Elias Omar dömdes idag för försök till mord på en 17-årig man i Fisksätra, Nacka

  1. Ett ord saknas i domen, UTVISNING.
    Det måste bli ett slut på denna flathet, att börja hugga med kniv mot annan person, då har de ”som flydde för sina liv” mist rätten att leva i Sverige.

Kommentera