Kinas varning till omvärlden på hundraårsdagen

Kinas kommunistiska parti, är ett kommunistiskt parti som grundades i Shanghai den 1 juli 1921. Partiet tog makten efter det kinesiska inbördeskriget, 1928–1949 mot det nationalistiska Kuomintangpartiet och partiets ordförande Mao Zedong utropade Folkrepubliken Kina den 1 oktober år 1949. Partiet har sedan dess haft makten i Fastlandskina, något som också försäkras i Folkrepubliken Kinas konstitution. Detta betyder att Kina är en partidiktatur som styrs av Kinas kommunistiska parti.

Kinas president Xi Jinping. Foto: Paul Kagame CC By

Kinas stora firande av Kommunistpartiets hundraårsdag är i gång i Peking. På torsdagsmorgonen lokal tid inleddes den stora propagandauppvisningen med att 30 stridsflygplan flög över Himmelska fridens torg i en formation som bildade siffran 100.

Inför en jublande publik på torget höll sedan president Xi Jinping ett tv-sänt tal, där han passade på att skicka en skarp varning till omvärlden, med orden att eran då Kina ”slaktades och mobbades är borta för alltid”.

– Den som vågar sig på det kommer att få sitt huvud blodigt sönderslaget, sade presidenten, ståendes ovanför det gigantiska porträttet av Mao Zedong.

Xi framhärdade Kinas ekonomiska framgångar sedan Kommunistpartiet kom till makten 1949.

– Kinas folk är inte bara bra på att rasera den gamla världen, de har också skapat en ny värld, sade Xi.

Landet har slagit in på en oåterkallelig historisk kurs, enligt presidenten. – Bara socialism kan rädda Kina.

Kina har under ledning av Xi Jinping, lyckats göra sig osams med nästan hela världen och de länder som Kina fortfarande har som vänner mutas. Men landets befolkning och företag har också mycket att vara stolta över.

-Pettersson skulle om jag hade någon makt så mycket som möjligt undvika att göra affärer med Kina. Landets relation med omvärlden är den sämsta på årtionden, regeringen anklagas för kulturellt folkmord i Xinjiang, förtryck av friheter i Hongkong, hot om krig med Taiwan och mörkläggning av utbrottet av coronaviruset och under 100 årsfirandet kommer naturligtvis inte alla många miljoner döda eller upproret på Himmelska fridens torg att nämnas.

Under sina nästan tio år vid makten har Xi Jinping förvandlat Kina till ett av världens minst omtyckta länder.

Utan vänsterns Bibel, Maos ”lilla röda”, skulle 68-upproret i västvärld, inklusive Sverige aldrig ha ägt rum och världen skulle ha varit helt annorlunda än den är idag. Mao Zedong och kommunistkina har förstört ofattbart mycket, arvet lever än idag men det kommer dagens vänsterblivna inte att nämna.

En stor statsman skrev Aftonbladet trots diktatur, förtryck och många miljoner döda.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Kinas varning till omvärlden på hundraårsdagen

 1. Tittade in på deras STATS-TV ikväll. Endast stora parader och flagghissningar av kommunistpacket…
  I övrigt instämmer jag helt med Peter Kostin´s inlägg….
  Avstå allt vad som är Kinesiskt producerat !!

 2. ”Xi framhärdade Kinas ekonomiska framgångar sedan Kommunistpartiet kom till makten 1949.”

  Det dog tiotals miljoner kineser fram till 1978 då Deng Xiaoping tog makten och införde marknadsekonomi (kapitalism). Vilket var synd då det lade grunden till framgångarna och inflytandet.

 3. Pettersson skulle om jag hade någon makt så mycket som möjligt undvika att göra affärer med Kina
  Kina står för merparten av de kretsar som används i b.la bilar och vindkraftverk. Om vi slutade att handla med Kina kommer volvo att få stänga ner sim produktion, tillsammans med övriga bilmärken som har färddator i bilen. Kanske en återgång till förgasarmotorer. Så att bojkotta Kina är ingen bra idé. Kina tillsammans med Saudi äger hamnar i USA och det blir nog inte riktigt bra om USA bojkottar Kina. Kina sitter också med den största ”högen med amerikanska dollar, en miljard eller så, vad händer om Kina beslutar sig för att sälja ut dollarn, då kommer USA att konka. Ryssland har gjort sig av med dollar och istället satsar på guld. Kina kommer att betala b.la iran i Yen för oljan inte dollar. Och såg jag att Ryssland och Kina har skapat en form av egen NATO, om ett av länderna blir attackerade, så kommer den andra till undsättning. Undrar om NATO är beredd på en storkrig?
  Lyssna på den här frågestunden
  https://swebbtv.se/w/5a88f5a8-26c3-40d3-8b09-31624ba08c46?fbclid=IwAR3ky4QZgUy0x9Wo6oEL9fCIzdRmnf3m0QpgHOrPNcyYlFy_Of3UK2g3iqE

 4. En stor statsman uttryckte sig Aftonbladet om Mao, men så uttrycker ju sig nästan
  Stefan Löfven om sig själv och partiets bedrifter med ? Men det är rakt emot vad
  väljarna tycker, och därför vågar sossarna inte ta ett extraval!

  När det gäller Kinas utveckling , ja dom har kunnat utvecklats på grund av att dom
  spionerat och kopierat andras utveckling, det enda av detta som kan tillskrivas
  socialismen är väl tillvägagångssättet. Säkert ingen tillfällighet att Kina inte
  får vara med och bygga ut 5g nätet här!

  Svenska redare bidrar starkt till att deras ekonomi växer genom att massvis
  av fartyg läggs ut på beställning där

 5. Kinas ledare är rädda för och slår ned allt som hotar kommunistpartiets makt. De är lika rädda för demokrati och kristendom som för islam.

 6. Aftonbladet gillade väl även Hitler så vem blir förvånad att de hyllade rekordmördaren Mao, etta på folkmördartoppen?

  @salah: Nu förtrycker ju Kinas regim även människor som inte är islamister, t.ex. i Hong Kong så Xinjiang är enbart en liten liten del av vad denna fruktansvärda diktatur sysslar med.

  • Om jag inte minns fel är det ännu fler muslimer i Kina utanför Xinjiang provinsen än inne i provinsen, och förföljelserna i provinsen riktar sig eg mot de övriga. Kina förföljer även numera de kristna, ännu hårdare än muslimerna, vilket märkligt nog MSM/Public Service i Västvärlden sällan nämner.

   Dock bör världen vara tacksam mot Kina, som nu tar fram en manual för hur islam skall hanteras för att bli en del av den civiliserade världen.

 7. Kina är rädda för islamismen och ser med förfäran på vad som sker i andra länder. Därav den hårda behandlingen av islam i Xinjiang provinsen.

Kommentera