Landsbygdsministern avgår för att säkra röster åt S

INRIKES. Landsbygdsministern, socialdemokraten Jennie Nilsson lämnar regeringen och återgår till att bli riksdagsledamot.

Jennie Nilsson (S) Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Detta gör Socialdemokraterna för att säkra tillräckligt många röster i kommande statsministeromröstningar.

Vid en omröstning är det mycket jämnt. Som det ser ut nu samlar Ulf Kristersson 174 mandat medan Stefan Löfven 175 mandat.

Men riksdagsledamoten som gått som ersättare för Jennie Nilsson, har inte närvarat i riksdagen det senaste halvåret, och därför återtar nu Jennie Nilsson sin riksdagsplats. Näringsminister Ibrahim Baylan tar över landsbygdsministerns frågor.

-Pettersson säger att för några dagar sedan sa Stefan Löfven (S) att han inte tänkte ägna sig åt något politiskt spel, nu säger han att Jennie Nilsson visar ett föredömligt ansvarstagande. Precis som om avgången är frivillig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Landsbygdsministern avgår för att säkra röster åt S

 1. Är det ett ”föredömligt ansvarstagande” att Jennie Nilsson avgår? Enligt den numera för tredje gången avfärdade statsministern (som kan anses som ansvarslös då det gäller Sverige), är det tydligen så? Ansvarstagandet gäller att rädda Stefan Löfvens fortsatta maktutövning?.

 2. Hela denna cirkus handlar om att S skall säkra det långsiktiga maktinnehavet. Den makten utövas av personer i tjänstemannaställning. Ett extraval efter sommarperioden skulle inneburit att S och MP–politiker i olika roller hade väldigt kort om tid att hitta nya positioner för att säkra exklusiv ”mat på bordet”.
  Löven har t o m sagt att han kommer avgå om han inte får igenom sin budget, vilket verkar vara lika svårt som för Kristersson att bli vald till statsminister. Så fram till vintern får nu ”tjänstemännen” på sig att ”placeras” på lämpliga befattningar.

  Rent bedrövlig hantering av den sk demokratin i detta land. Ett extraval hade varit naturligt i en riktig demokrati. Nu vet vi ju hur partierna kan hoppa över gränser, vilket vi inte visste när vi gick till val förra gången.

  Antalet ”personalärenden” för regeringen kommer att raka i höjden fram till Löven lägger sin budget,

 3. Tokan från Maramö fortsätter sitt ältande om att hon aldrig kommer att
  samarbeta med SD ? Ja Jimmie och SD är dom enda som hon inte
  kunnat sätta sig på, hon har inte klarat en enda debatt mot Jimmie
  där hon rott hem segern, och det svider givetvis långt in i själen.
  surt sa räven och Annie!
  Tänk om hon kunnat använt en bråkdel av den tiden som hon använder
  till att tala om för väljarna att hon inte kommer att samarbeta med SD,
  vilket Svenska folket hört till leda ,och istället beklaga alla Pedofiler i
  sitt eget parti, men det är hon tyst om, vilket är oerhört ynkligt !

 4. Kristersson borde erbjuda centerpartisten Helena Lindahl, som posten som landsbygdsminister i SIN framtida eventuella regering. När nu Löfven gör så här, så varför inte? Kristersson måste vara innovativ, om han ska lyckas samla tillräckligt med röster för sin kandidatur. Annars kommer det inte att gå. Då blir det bara som 2018. För övrigt tycker jag, att en statsminister som avskedats, för att han misslyckats och mist förtroendet i riksdagen, INTE BORDE KUNNA ÅTERKOMMA FÖRRÄN TIDIGAST ETT ÅR EFTER. Han skulle alltså vara avstängt ett år. För i vilket arbete kan man återkomma efter att ha misskött sig, efter typ 14 dar, om ens ALDRIG.

 5. Pettersson:

  ”Problemet är att vi har en övergångsregering och den kan inte avgå förrän en ordinarie regering tillträtt. Inte heller en enskild ministrar kan avgå hursomhelst.”

  Dick Erixon – samtiden.nu

 6. Som jag skrev Pettersson: ’Det är märlkigt’ Jag skrev inte att det är förbjudet.

 7. Det är inte svårt att tänka sig vilket jävla liv det hade blivit om det var någon som inte tillhörde vänstern som gjorde så. Men nu är det alltså okej. Bara för att säkra makten. Jag är helt säker på att om S kommer tillbaka tillbaka till makten så kommer det att utses en ny minister direkt efteråt. Och vem det kommer att bli är nog inte svårt att gissa.

 8. Deras redan ynkliga beteende för att behålla makten späs ytterligare på av denna
  dam, men som Thoralf påpekade så är nog den största orsaken att säkra
  riksdagsarvodet fram till att hon fyller pensionär. I så fall ynkligt, dom får ju som
  andra människor som blir arbetslösa skaffa sig ett jobb, men tror dom är medvetna
  om att ingen anställer en avdankad Sosse!

 9. Ännu ett tvivelaktit sätt att hänga kvar vid syltburken. Vi ängnar oss inte åt något politiskt spel sa den nu avsatte Statsministern S= mygel fusk och ljug. Glöm inte om S inte hade invandrar rösterna då hade man endast 14 % av rösterna Svenskar glöm inte det…..

 10. Förmodar att han gav order till sin sekreterare, Gå till Jennie och ge henne två val ”avgå som minister eller du är inte inte valbar till Riksdagen 2022.”
  Sekreteraren kom glädjestrålande in till Steffe ”du chefen, hon sa upp sig frivilligt, bra va?”

  Jag hör ännu orden från min far, ”du ska ha klart för dig sossar folkpartister och bondeförbundare är ej att lita på.”

 11. Detta är inte politik.
  Detta är ett spel om makt och egen vinning
  Löfven och CO kan nog gå över döda för makten.
  Börjar bli sjukligt detta nu.

 12. Märkligt att en övergångsregering kan tillåtas göra en sådan rockad. Det är något för konstitutionsutskottet att pröva.

  • En övergångsregering har precis samma makt som en vanlig med undantaget att de inte får utlösa extraval. Om det sedan är lämpligt är en annan sak.

   • Fult gjort av (s), men inte olagligt.

    Fast å andra sidan: väljer sossarna att smutsa ned sitt varumärke än mer, så gärna för mig.

Kommentera