Stäng

Färja sjönk i Indonesien

En färja som trafikerar sundet mellan samhäller Gilimanuk på Bali och  Banyuwangi på östra delen av Java (cirka 5 km), sjönk i går kväll.

De senaste uppgifterna säger att man har bärgat sju döda samt att ytterligare elva personer saknas. Det uppges att det var 45 passagerare och tolv besättningsmän ombord.

Som vanligt i Indonesien så kommer troligtvis siffrirna att justeras.

Eder FjärranÖsternRapportör, som många gånger åkt färja den aktuella sträckan, brukar uttrycka sin förvåning över att de befintliga färjorna inte sjunker oftare. Ingen av de uppskattningsvis tjugotalet färjor som trafikerar linjen är ens i närheten av att kunna bli godkänd vid en sjösäkerhetsbesiktning enligt Svensk standard!

Ett par videosnuttar från den tragiska händelsen nedan.

2 reaktioner på “Färja sjönk i Indonesien

  1. Inte direkt en nyhet. Färjor sjunker där lika ofta som statsministern ljuger. Ett resultat av muslimsk underhållsnivå.

  2. Skulle samma kontrollfunktioner som finns här tillämpas där så steg ju alla biljettpriser vilket skulle påverka både inflation men också drabba de fattigaste.
    Alltså politiska beslut vilket gör folket en direkt otjänst tas inte, att de i det långa loppet, rätt skött, skulle innebära en fördel för folket men inskränka deras val av färdsätt väger över.
    Förmodligen finns politiker som resonerar som så, vi har ju ändå för stor befolkning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: