Varför rapporterar media mer om brott i USA än i Sverige?

BROTT & STRAFF. Polismannen Derek Chauvin, eller rättare f.d. polismannen, som tidigare dömts för George Floyds död får 22,5 år i fängelse, meddelar domaren i fallet. – Straffet är inte baserat på känslor eller sympati, säger domaren Peter Cahill. Åklagaren hade yrkat på 30 år i fallet som skakat hela USA. Dödsfallet i maj förra året blev startskottet för en våg av protester över hela USA, rapporterar New York Times.

George Floyd t.v. och Derek Chauvin Bild: Splash

Floyds anhöriga är inte nöjda, – Det är inte tillräckligt. Vad är det här för budskap till landet? sa Floyds brorson Brandon Williams. Ett för lågt straff. Så löd omdömet från afroamerikanska aktivister och George Floyds anhöriga efter beskedet att Derek Chauvin fick 22,5 års fängelse, Chauvin kommer att få sitta c:a 15 år för dråp.

De anhöriga har även fått 27 miljoner dollar i skadestånd, vilket motsvarar 250 miljoner kronor.

George Floyd var grovt kriminell och missbrukare med ett gediget brottsregister, man skulle kunna säga att Floyds död var självförvållad, nu blev det politik.

George Floyd, kriminell

-Pettersson såg att Expressen och Sveriges Radio i går rapporterade direkt om när den tidigare ostraffade Derek Chauvin fick sitt straff.

Varför rapporterar media inte direkt om när brottslingar i Sverige får sina straff efter att ha mördat oskyldiga svenskar? Är det för att dölja vad som pågår i landet eller är oskyldiga svenskar mindre värda en än svart kriminell man från USA?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varför rapporterar media mer om brott i USA än i Sverige?

 1. Med tanke på att de kände varandra sen tidigare så visste nog Chauvin vilken ful fisk Floyd var och ville kanske inte ta några risker.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8368305/George-Floyd-cop-knelt-neck-worked-security-Minneapolis-club.html

  Sen så kan man även undra över varför obduktionsrapporten ändrades, gissar på att det var för att ge någon skulden och för att vigla upp massorna.

  The findings were markedly different from the initial report, which had found ”no physical findings” to ”support a diagnosis of traumatic asphyxia or strangulation”

  https://www.newsweek.com/derek-chauvin-george-floyd-worked-together-relationship-1579431

 2. Det är verkligen opp-och-nervända världen!
  En vit polis döms till ett mycket hårt fängelsestraff för att ha gjort sitt jobb och försökt bibehålla ordning och reda samtidigt som han grep en grov svart brottsling.
  Polisen borde naturligtvis istället ha fått medalj och uppskattning för sin insats för samhället.
  Men, nu styr ondskan sedan några månader tillbaka även i USA och då gäller inga normala lagar och regler längre!

  • Ja och när en grovt kriminell nigger avlider i USA,lägger sig människor med bristande hjärnkapacitet,på knä i Europa !!
   Urspårad är världen i Regnbågens färger….

 3. Varför rapporterar MSM/Public Service så ihärdigt om ett JUSTITIEMORD i USA?
  Det är väl känt att Floyd levde även efter att han haft ett knä mot halsen under sitt våldsamma motstånd mot gripandet. Detta grepp är f ö något som är helt enligt polisinstruktionerna och normalt inte dödligt. Videos visar också att greppet sattes korrekt. Det var först när han GÅTT IN på polisstationen som drogerna han tagit slog till skarpt. Och de slog ut hans andning. Hade han varit utan andning redan när han greps, så hade förståss transport till sjukhus skett alternativt ambulans tillkallats.

  Nu har vi BLM även i Sverige, som vill införa ännu mer anarki i samhället än vi redan har.

  • Det har jag aldrig hört eller läst om ”Det är väl känt att Floyd levde även efter att han haft ett knä mot halsen under sitt våldsamma motstånd mot gripandet”

   Jag tror inte ens försvarsadvokaten tog upp det…

   • I den miljön som råder kanske det skulle vara livsfarligt för försvarsadvokaten. Obduktionen visade ju att Floyd hade flera droger i kroppen som i aktuella doser var för sig skulle varit dödande, då de förlamade andningen. Nu dog han först när han gått in på polisstationen. Inte heller drogerna nämndes vad jag noterat.
    Chauvin kommer att behöva överklaga upp till Federala HD för att bli frikänd.

Kommentera