Centerpartist om Löfven: ”Han har fått sin chans och utfallet har inte varit bra”

INRIKES. I ett inlägg på Facebook skriver den centerpartistiska riksdagsledamoten Helena Lindahl – som röstade emot partilinjen under regeringsbildningen – att hon fortfarande inte har förtroende för Stefan Löfven. ”Han har fått sin chans och utfallet har inte varit bra”, skriver Lindahl bland annat. Till skillnad från förra gången skulle ett nej från Helenas sida nu kunna äventyra Annie Lööfs önskan om att rösta fram Stefan Löfven som statsminister igen.

Helena Lindahl Bild: Centerpartiet

Det borgerliga regeringsunderlaget inkl. SD samlar i nuläget 174 mandat om alla, inklusive vilden Emma Carlsson Löfdahl (tidigare L) – röstar enligt deras partilinjer.

Med bara en röst till, alltså totalt 175 mandat, skulle då innebära en majoritet i riksdagen om Helena Lindahl (C) lämnar partilinjen som det eventuellt kan tolkas i ett inlägg på hennes Facebook-sida: ”I dag ser jag inte att den senaste mandatperioden har gett mig skäl att ompröva min uppfattning runt samarbetet med Stefan Löfven. Han har fått sin chans och utfallet har inte varit bra”, skriver hon bland annat. Samtidigt förklarar hon varför hon röstade gult – alltså enligt partilinjen – i måndagens votering: ”Centerpartiet behöver inte till varje pris skydda Stefan Löfven. Däremot så finns det ett stort egenintresse i att skydda de sakpolitiska framgångarna i 73-punktsprogrammet som många medlemmar och politiker på olika nivåer arbetat hårt med”. 

-Pettersson tycker generellt att fler skulle rösta efter sina åsikter i olika frågor och lämna partilinjen lite oftare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Centerpartist om Löfven: ”Han har fått sin chans och utfallet har inte varit bra”

 1. Sedan har vi sossen som smet från en trafikolycka och “gått under jorden” sedan dess, som troligtvis inte heller kommer närvara för att rösta för ny-jöken.
  Om sossarna ser det som hopplöst och sedan utlyser nyval som sin sista chans för att behålla makten (och sedan säga det var Liberalernas fel att det blev nyval) återstår att se.

 2. MP vill inte ha ett extraval, nej tacka för det, dom vet att dom ligger under 4% spärren? Dom vill alltså inte att folket ska bestämma genom röstning, och att dom själva är orsak till all den jävelskap som händer i Sverige idag, det lotsas dom inte om, dom vill klamra sig kvar vid makten trots att väljarna önskar dem långt åt Häcklefjäll! Makt smakar, bedrövligt!

 3. Om vi hade fler vuxna män och kvinnor med arbete och livserfarenhet i allas vår Riksdag, är jag säker på att resultaten av deras konsensusmöda blev bättre.
  Det är väl knappast någon debatt inom partigruppen före omröstning utan bara order om hur de skall trycka, det är och förblir ett knapptryckarkompani om inget radikalt sker.

  Den s.k. demokratin i vårt land är bristfällig eftersom väljarna ej får bestämma vilka skall finnas på valbar plats, nu väljs de lättledda ut av partiet som kandidater inte en enda djävulens advokat finns i den gruppen.

 4. Ja, det var det jag menade. Chansen finns, även nu, för Kristersson. Men tyvärr ligger bollen hos Löfven. Och dit sparkar han den ALDRIG, om risken finns. Hellre fixar han troligen en ny boll.

 5. Om vi hade ett system men enmansvalkretsar så slapp vi knapptryckarkompanierna på Helgeandsholmen. Hade vi också ett överhus med skilda mandatperioder slapp vi politiska omsvängningar orsakade av sälvirus och liknande.

Kommentera