Stäng

Volvo planerar ny jättefabrik

INDUSTRI & EL. Volvo Cars och Northvolt planerar ett samarbete som ska förse biltillverkaren med batterier. Målet är en jättefabrik och en investering på 30 miljarder kronor, skriver Dagens industri.

Polestar är det bilmärke för eldrivna prestandabilar som ägs gemensamt av Volvo Car Group och Zhejiang Geely Holding. Pressbild.

Den nya fabriken, som ska vara samägd av de båda bolagen, planeras få en ungefär lika stor kapacitet som Northvolts Skellefteåfabrik. Fabriken ska enligt plan stå klar år2026, men var den ska ligga är ännu oklart.

-Pettersson ser, hör och läser om många olika industrisatsningar över hela vårt land. Satsningar har en sak gemensamt och det är att de behöver el, stora mängder elkraft och det är det stora brister på i vårt land och för att ordna tillgången på el lägger regeringen ned fullt fungerande och säkra kärnkraftsreaktorer.

Vi kan hoppas på en ny regering där energiminister Anders Ygeman (S) och Miljöpartiet inte ingår…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Volvo planerar ny jättefabrik

  1. Sen jublas det över ett par tusen nya jobb! Inget fel i nya jobb, men narurligtvis inte ett enda ord om hur många jobb vi kommet att mista inom bilindustrin istället.

    Lite som Löfven på radion för ett par minuter sen: vi har sett till att Sverige har fler poliser än någonsin! Det har vi kanske, men eftersom befolkningen växer ohämmat så har vi färre poliser per capita än vi hade tidigare.

  2. Bilarna ska inte byggas i Sverige. Men batteri fabrikerna ska ligga i Sverige. Jag får inte ihop det hur mycket betalar skattebetalarna för det här. Hur mycket belastar det vårt elnät. Och därmed elpriserna.

  3. Man uppmanar gemene man att inte dammsuga för att spara på elen, borde man då inte förbjuda industribyggen? 🤔 för så vitt jag vet drar en industri myyyycket mer el än gemene mans lille dammsugare…
    Sen undrar jag hur smart det är att vilja ha en industri i detta land där råvaran till produkten skapar cancer? Har vi inte tillräckliga problem inom vården och framför allt cancervården? Varför skapa fler patienter dit?

  4. Iranska kommunister tillåts t.o.m. i Regering och Riksdag, att styra asylbedrägeri gummibåten Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: