Minst 15 danska bilister har utsatts för stenkastning i Sverige den senaste månaden

BROTTSLIGHET. På motorväg, E65, mellan de två svenska städerna Skurup och Ystad har flera danskar bilister upplevt stenkastning mot sina bilar. Den har fått danska Rikspolisen att skicka ut en varning på Twitter, skriver Danmarks Radio.

Under den senaste månaden har minst 15 danska bilar drabbats av stenkastare på sträckan, två personer har skadads och ett antal vindrutor har krossats.

På torsdags morgon träffades Nicolai, som var på väg till Ystad för att ta färjan till Bornholm .

– Vi kände ganska snabbt att det var något väldigt tungt och något som kom i mycket hög hastighet och något som var större, baserat på storleken på hålet det har gjort i rutan, säger Nicolai, som inte vill säga sitt efternamn, eftersom ingen ännu vet varför stenar kastas mot danska bilar.

Jag tar definitivt en omväg tills du har en översikt, tillägger Nicolai.

Den svenska polisen känner inte till några fall där svenska bilar har träffats.

-Pettersson undrar naturligtvis vad detta är men vi har gott om stenkastare i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Minst 15 danska bilister har utsatts för stenkastning i Sverige den senaste månaden

 1. organiserad brottslighet kastar sten:
  Polisen uppskattade att det befann sig 300-400 personer i korsningen vid 19-tiden. Många personer var upprörda, men på platsen fanns, utöver poliser, också många personer som försökte lugna ned stämningen. Personer släpade ut brännbart material i korsningen och satte eld på det. Folksamlingen hindrade räddningstjänsten från att utföra sitt arbete och räddningstjänsten lämnade platsen. Polisens insatsstyrka släckte i stället branden och vissa bränder som flammade upp lät man brinna ut. Flera eldar tändes under kvällen. Det kastades mycket sten mot polisen och vägskyltar rycktes upp ur marken och kastades mot polisfordon. Även annan skadegörelse förekom. Många poliser tjänstgjorde vid insatsen med olika grader av skyddsutrustning. Många skadades fysiskt och skadorna på polisfordon uppgick till ett värde om ungefär 3 miljoner kr. Därutöver uppkom skador också på annan egendom.

 2. Det var 2016 på sensommaren i Danmark som en tysk familj som var på väg hem efter sin semester i Skandinavien. Det var från en vägbro någon kastade brutalt en stor stenbumling som slog i sönder deras framruta. Mamman i familjen dog. Pappan blev blind och sonen i familjen kom undan oskadd. Detta brott har aldrig klarats upp

 3. Jag tror inte det är riktat mot just Danska bilister, det har
  drabbat Svenska bilister med, men när Bornholms färjan
  kommer in blir det ofta kilometer långa köer med just Danskar
  som ska över bron.
  Dessa IQ befriade ligister tycker det är kul att höra glas krascha
  att det är livsfarligt begriper dom inte, att det kan bli olyckor och
  leda till dödsfall skiter dessa avarter i !

 4. Om någon/flera väljer ut en viss etnicitet för att angripa är det typiskt hatbrott, dvs. rasistbrott. Motivet kan vara att Danmark vill flytta asylhanteringen till Afrika. Attackerna mot bilar i motorvägsfart är dessutom mordförsök och behöver bekämpas. Militära trupper kanske vore lämpligt för att eliminera terroristerna innan de dödat flera familjer. Vårt sargade land behöver lagning på flera håll.

 5. Nu när landsförrädaren är bortröstad, så får vi städa upp av de skräp som utför dessa brott, och se till att de åker till de ställen som de hör hemma.

  De säger att de flyr från krig och terror, så är det de, som skapar krig och terror i Sverige. 😠

  HÅLL SVERIGE RENT 🚮

  ÅK HEM !!!

  Ps. Förlåt Danmark… det är Stefan Löfvens gullgossar som utför detta….men snart är ni välkomna till Sverige när vi fått en Sverige vänlig regering.

  Firandet av bortröstade landsförrädaren fortsätter 🍾🥂🕺

 6. Låter som några goda jihadister som vill attackera folk från landet där deras falske profet behandlas som en falsk profet.

 7. Ibland blir man häpen vad sker och vem. Skulle inte förvåna mig om det är vänstermuppar.

  • Dom som skall bli en ”Vinst lite längre fram” enligt nu vid gud ,den fd landsfadern som aldrig någosin bör återvända

Kommentera