Hoppas Löfven aldrig återkommer

INRIKES. Mattias Karlsson tror att Sverigedemokraterna på sikt kan ersätta Socialdemokraterna som det statsbärande partiet. I en stor intervju pratar SD-toppen från Norrhult om regeringskrisen, SD:s roll i en högerregering, antisemitismen i Malmö och tankesmedjan. – Det finns definitivt starka röster inom Moderaterna som inte skulle ha några problem med att tolerera oss i en regeringskonstellation, skriver Expressen/Kvällsposten bakom betalvägg.

Mattias Karlsson är den andre från vänster

Ledande SD-politikern Mattias Karlsson tror att partiet på sikt kan få ett väljarstöd på 30 procent, ”eller mer”. Det säger han i en intervju med Kvällsposten.

Karlsson, som företräder SD i riksdagen och ibland beskrivs som partiets chefsideolog, säger att han förutsätter att statsminister Stefan Löfven utlyser extraval om måndagens misstroendeomröstning visar att han inte har riksdagens förtroende. – Och jag hoppas att han aldrig någonsin återkommer till statsministerposten efter det att valet genomförts, säger Mattias Karlsson.

-Pettersson skrev för många år sedan och andra har haft liknande tankar att Sverigedemokraterna har en möjlighet som inget annat parti i Sverige i dag att faktiskt stå för demokrati, i bemärkelsen att lyssna på väljare och partimedlemmar och anpassa sig efter dessas, snarare än journalistkårens, åsikter.

SD kan vara det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker, borde ge chans till stora valframgångar.

Media beskrevs förr som den tredje statsmakten. Den första makten är regeringen och den andra riksdagen och den tredje statsmaktens uppgift anses vara att granska de två andra.

Idag skulle man kunna säga att media i mångt och mycket är statsmakten, där de ansvariga utgivarna får ses som några i högen av maktens lojala tjänare beroende av skatter och bidrag. Det går knappast att anklaga dagens svenska journalister för att värna och vakta demokratin och yttrandefriheten i bemärkelsen att representera väljarnas åsikter, tvärtom försöker media få oss att tycka rätt i rätt frågor.

Sverigedemokraterna är, även om de ofta är för fega och utesluter medlemmar som säger sanningen, ensamma om att lyssna på vad svenska folket faktiskt vill, i stället för att försöka blidka en grupp av journalister och andra elittyckare som lever ett isolerat liv i Stockholms innerstad.

Som konservativ nationalist är min grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

När olika debattörer, till höger och vänster, försvarar dagens kvot, asyl- och anhöriginvandring med att det är bristande integrationspolitik som är problemet, integration är direkt kopplad till volym.

Tänk er en skolklass med 30 elever, varav några få från våra grannländer och där föräldrarna hade jobb från dag 1 eller 2 och jämför med en skolklass från idag där 30 elever kommer från Långtbortistan och där föräldrarna är arbetslösa med värderingar främmande för vårt land.

Det är inte bristande integration, det är galenskap och varför rapporterar inte journalisterna det?

Petterssons klass 6F innan EU kom till Sverige. Fyra var invandrare från Danmark, Finland och Island och alla blev skötsamma svenskar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Hoppas Löfven aldrig återkommer

 1. Skönt att det finns ett parti i riksdagen som värnar om oss infödda svenskar. De övriga verkar tycka att andra länders medborgare är viktigare.

 2. Jag hoppas verkligen både löfven och sossarna blir ett minne blott. Samma sak med c, l, mp,v. VI HAR FÅTT NOG AV IDIOTER NU

 3. Rekordet med flest utländska elever hade en klass i Oskarstöm 1957-58
  15 olika nationer i samma klass Skrev i kvällstidningarna om det då
  Inga större problem ty alla hade kommit av samma själ och gjorde sitt bästa av situationen och lyckade väl.

 4. Någon gång 1957 kom det två flyktingbarn (ungrare) till min 3djeklass. Förmodligen hade familjerna flytt efter Sovjetunionens invasion av Ungern 1956. De lärde sig bra svenska utan brytning på nolltid, var dessutom duktiga i alla ämnen. Vi hade också en pojke med judiska föräldrar i klassen. Behöver jag säga att var bäst i alla ämnen utom gymnastik?
  På den tiden fungerade integrationen. Men de som kom då överöstes inte med allehanda bidrag, de visste att de var tvungna att skaffa sig ett jobb förr sin försörjning. Sänk och begränsa bidragen i tid.

  • Inte bara det. De kom också från länder med likvärdig kultur och syn på hur man bör leva för att kunna överleva bland nya människor

 5. På 1960-talet hade en Malmöskola (minns inte vilken) en klass som pga sina invandrare benämndes ”utlänningaklassen”. Klassen ifråga hade nämligen två invandrade elever, en finländare och en dansk.

  Det var min själ andra tider då.

 6. det kan bli då men det behövs lite hjälp. det första som måste klargöras är att är att sosse regeringen med löven är ansvarig för det som skett sjutningar och sprängningar och särskilt dom morden där oskyldiga drabbas ..
  det är ju då att det är faktiskt så att fet är Löven och hans jävla regering som är skyldig.. och det måste klargöras så även dessa trög djur som inte såg det komma förstår det ..

 7. Får jag ändra lite. Hoppas inte socialdemokraterna återkommer. Tycker dom har gjort sitt nu. Det kommer säkert att tio år innan förändringen märks med alla vänstervridna tjänstemän har försvunnit. Sverige behöver bli ett normalt land där man satsar på familjen och svenska barn. Vi har en svensk kultur att värna om. Vi behöver entusiastiska duktiga svenska ingenjörer. Vi behöver en avpolitiserad skola gymnasium o högskola. Vi behöver bli ett land där vi kan köpa personbilarna kontant och har råd att amortera av villan innan vi dör. Då kommer lycka också.

  • Jag hoppas också att sossarna försvinner framöver, men jag kan tänka mig en socialdemokratisk minioritetsregering med endast S under en kortare tid och för att överhuvudtaget få till en regering. Detta då med en grundläggande förutsättning att både fascistpartiet MP och pedofilpartiet C utestängs från ALLT politiskt inflytande under överskådlig tid.

 8. Att Stefan Löfven är statsminister, det säger hur sjukt Sverige är.

  All förändring är förbättring !

  Bort med landsförrädarna!!!
  Sista chansen för räddning av Sverige. 🇸🇪

 9. Annie Lööf ger sig under morgondagen och drar tillbaka kravet om fri hyressättning på nyproducerade hyresrätter för att rädda Löfvén. Hon kommer att skjuta frågan framför sig tills efter valet så att det blir en ickefråga under valrörelsen.

 10. Tänk vad tiden rinner iväg 1964 då reste jag till Liberia för att ta hand om dieselverkstaden för LAMCO.
  När jag sedermera kom hem för att jobba i Uppsala 1969 märkte jag att det hade hänt saker och ting, när jag jobbade övertid för att få en lastbil hemmahörande i Östhammar färdig så säger folk till mig ”du ska inte jobba över.”
  Så de menade att jag bara skulle lämna ägaren och hans lastbil vind för våg.
  Jag gjorde färdigt öppnade porten bad honom vänta utanför så ingen läcka fanns på de anslutningar jag återmonterat.

  Han frågade ”var har du jobbat förut?” Varför frågar du det? ”Du ska veta att jag har varit med om slarv och hunnit just runt kvarteret, för att få det tillrättat har jag fått vänta på min tur igen.”
  Det var också så att skulle någon jobba övertid så fick ägaren betala montören svart för att han skulle göra det.
  På bara 5 år hade mycket av det goda i Sverige försvunnit samt att Du reformen införts, inget fel med den men respekten för kunder, arbetstid mm var svårt naggad i kanten.

  • Jobbade som flyttgubbe 1977 o framåt till o från. Dom underbara flyttgubbarna räknade om övertiden i öl o brännvin. Har för mig vi fick jobba fyra timmar övertid för en kvarting. 60-70% skatt på övertid. För att få folk att köra en flytt på helgen så fick firman mygla o betala ut det i skattefria traktamenten. Det var en (jävla) tid. Då var det vanligt att man körde helt svart i åkeribranschen. Körde åt en åkare där fick man välja hälften lagligt och resten svart. Eller helt svart. Dom som gjorde så blev fattigpensionärer.

Kommentera