Eritrean som högg sin fru 16 gånger döms inte för mordförsök

VÅLDSVÅGEN. SVT skrev den 16 april 2021 att en man från ”Ångermanland” högg sin fru 16 gånger med kniv i den lägenhet där flera av parets barn låg och sov. Ångermanlands Tingsrätt mål nr: B 6-21 dömde mannen till fängelse i 10 år och utvisning för mordförsök. Han dömdes också för rattfylleri.

Kniven som användes. Foto: Polisen

Ångermanlands tingsrätt menade att det var försvårande att brottet riktades mot en närstående i närvaro av flera av de sju gemensamma barnen. Gärningen har varit oprovocerad och mycket hänsynslös. Rätten menar därför att brottet är av sådant allvarligt slag att det trots kravet på synnerliga skäl ska leda till utvisning.

Hovrätten för nedre Norrland, mål B 648-21, sänker straffet för Tesfalem Negash, född 1980 och medborgare i Eritrea från tio års fängelse och utvisning för mordförsök till 4 års fängelse och inte utvisning för grov misshandel.

-Pettersson undrar hur 16 knivhugg i överkroppen, handflatorna, halsen och i huvudet inte kan vara mordförsök? Och är det meningen att kvinnan och barnen om knappt 3 år när mannen släpps ska vara rädda för att han försöker igen eftersom han inte utvisas.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Eritrean som högg sin fru 16 gånger döms inte för mordförsök

 1. Lika självklart som burkan. Klart man får knivhugga sin hustru. Förlåt förbjudet för Svenskar.

 2. Pettersson verkar gilla dödstraff, längre söderut är man också förtjust i den medeltida metoden. Ibland avrättas en felaktigt dömd, det känns inte bra för mig.

 3. Jag börjar tro att det förslag som nu är upprinnelsen till det hela är iscensatt av sossarna för att få slippa stå till svars för vad de gjort.
  Nu har de ett gyllene tillfälle att slippa de ansvar de aldrig tog samt att de kan vräka ur sig otidigheter mot den nya Regeringen.

  Så bygger de upp nya lockande scenarier för de okunniga väljarna som åter ger dem många mandat 2026 vilket säkerställer nya katastrofer för vårt land.

 4. Stefan Löfven, innan du avgår kan du berätta när dom kommer att bli lönsamma och hur du vet det.

  • Många människor är inte lönsamma i Sverige, utlänningar och svenskar som inte tycker att de behöver flytta till jobb eller är för slöa att lära sig svenska.
   Dags att skärpa reglerna, ansträngning skall belönas, slöhet skall bestraffas med indragna förmåner.

 5. Läs detta Morgan Johansson ” Vi har höjt straffen för grova brott” Utvisning skall alltid ske där det går” det är ju så här det är hela tiden i rättegångar ni kan höja straffen hur mycket som helst om man inte är Svensk så döms man i det lägtsta som går att finna annars hittar man på så det blir lågt och åklagare”glömmer” yrka på utvisning hoppas på extra val så aktivister rensas från höga myndighetsposter och att tjänstemanna ansvar införs

 6. Eritrea där vill han nog inte tillbaka till han är tydligen sonnesförvirrad när han är i paradiset men inte begriper utan saknar impulskontroll. Ner i en jordhåla i 4 år som redan nu står och väntar på aset. Ut Nu och även Batikkärringa rena all in closive.

 7. Nu blir jag lite konfunderad, när Anna Lindh blev kulturberikad med 1 knivstick då blev det livstid.
  16 hugg 4 år.
  Verkar som att vissa offer har högre status?
  Men vad vet jag.

 8. Visst är det konstigt att rättssystemet alltid hittar någon underlig
  anledning att straffbefria importer, och slippa utvisning, hur
  grova än brotten är??

 9. Hovrätten kanske hellre riskerar brottsoffrens säkerhet än riskerar färre egna uppdrag i framtiden? Jag tror Hovrätten är partitroende miljöpartister, sossar eller vänsterblivna barn.

 10. Å ena sidan : Ett åtgärdspaket om mäns våld mot kvinnor.
  Å andra sidan : MOTSATSEN !!!!!!!!!!
  Regeringens högra och vänstra hand kommunicerar uppenbarligen icke med varann, för i såna fall skulle de ju satt press på domstolarna för länge sen. Men bristen på koordination beror nog huvudsakligen på att huv´et är dåligt fastskruvat.

 11. Det är gravt rubbade människor som sitter och dömer i denna hovrätt. Domstolsväsendet skall reformeras.

 12. Rätt ska vara rätt, bredvid Steffe och hans regering skall även Alliansen och Fredrik Reinfeldt stå vid skampålen, båda dessa konstellationer är av samma skrot och korn.

  De har åsidosatt sina plikter som varande ledare och förorsakat svenskar stor skada.
  Dessutom har de som kommit hit i akt och mening att bli svenska medborgare förlorat på att allt för många opportunister släppts in.

 13. Hovrätten för nedre Norrland tycker alltså att 16 knivhugg är för lite för att ont uppsåt ska vara uppnått. Då blir ju frågan,,, hur många knivhugg ger högsta ont uppsåt? I nedre Norrland måste man vara vältränad atlet för att ha möjlighet att fällas i domstol 😠

 14. I ett genomkorrumperat ”politiskt” rättssystem är detta regel och inte undantag !!!!

 15. Om det nu hade varit sjutton knivhugg i stället kunde det då betraktas som mordförsök eller behövs det fler.
  Att Hovrättens ledamöter inte är vid sina fulla sinnens bruk står helt klart.
  Utvisning ska inte rätten behöva ta ställning till det ska ske per automatik.

  • Ungefär! Det är hårresande information i denna bloggpost. Hade han inte uppsåt att mörda, varför sticka kniv i någon då? Lite ’fredagsmys’, eller?

Kommentera