Rejäl städnota efter kaosfolkens studentfirande

KULTURBELASTNING. Efter torsdagens studentfirande kunde kommunens utemiljöenhet väga in 780 kilo sopor som handplockats av elva medarbetare. – Framförallt lekplatsen var otroligt nedgrisad, säger Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör i Södertälje, skriver LT.se bakom betalvägg.

”Det är klart man blir ledsen, framförallt när man väljer det här svineriet trots att kommunen erbjöd ett coronasäkert firande” säger Andreas Klingström.

En sopmaskin, en högtryckstvätt och elva personer som handplockade skräp. Det satte Södertälje kommun in efter torsdagens omtalade studentfirande, där flertalet studenter från Täljegymnasiet bojkottade kommunens officiella firande och istället samlades i Dalparken.

– Vi stod beredda med personal som vi kunde skicka ut under eftermiddagen för att städa. Tyvärr är det här något som är återkommande varje år. Men i år var det koncentrerat till Dalparken, och det blev otroligt mycket skräp, säger Andreas Klingström som är tillförordnad samhällsbyggnadsdirektör på Södertälje kommun.

Kommunens personal fokuserade på att först städa den populära lekplatsen, som enligt Klingström var ”otroligt nedgrisad”. Man plockade också bort så mycket glas man kunde. Invägningen på Tveta återvinningscentral visade att man handplockat 780 kilo sopor från framförallt Dalparken. Då är de sopor som samlats in med maskin ej inräknade.

Totalkostnaden för städningen beräknas av kommunen uppgå till närmare 35 000 kronor.

Man har lagt tid motsvarande en hel arbetsvecka på att städa upp, och det här är skattefinansierad verksamhet, så det är vi medborgare som betalar i slutändan, säger Andreas Klingström.

-Pettersson säger att det är dumt att städa, kaosfolken vill troligen ha det som hemma i Mellanöstern…

***

TIDIGARE 2021-06-11. Laglöst när kaosfolken firade studenten i Nyköping och Södertälje

KULTURBELASTNING. I Södertälje hade kommunen idag ordnat corona-säkert utspring med orkestrar och lärare som ställde upp och det fungerade bra med svenska studenter men det dög inte till kaosfolket med rötter i Mellanöstern. Syrianerna bröt mot ett antal lagar medans polis stod och tittade på med brandsläckare. Trängsel med både vuxna föräldrar och studenterna, fyrverkerier vid torrt väder och 25 grader varmt.

Skärmdump Länstidningen
Skärmdump Länstidningen
Skärmdump Södermanlands Nyhete

Bengaler avfyrades och trängsel uppstod när nära 300 studenter och anhöriga samlades vid ett, enligt polisen, ”egeninitierat firande” i Dalparken, Södertälje. Inte alls lämpligt, bara för att det är studenten innebär det inte att det blir laglöst land, Mikael Alfredsson, kommunpolis i Södertälje, enligt Länstidningen, (betalvägg)

Polisen uppger att några personer fått böter utdömda och att det även kan bli aktuellt med anmälningar för brott mot ordningslagen i och med att pyroteknik avfyrats. – Vi har haft drönare i luften för att dokumentera allting och det kan dyka upp i rapporter i efterhand, säger Mikael Alfredsson.

I Nyköping var det också kalabalik och tumult, poliser angreps med rökskum av människor som hade avhysts från skolområdet, skriver Södermanlands Nyheter (betalvägg). 200 personer trängde sig genom avspärrningarna.

Jag vet inte riktigt hur vi ska komma åt känslan av att vi har gemensamt ansvar för vår stad, säger Anna Flink, kommunens säkerhetschef och Södertäljebo, till LT på fredagsförmiddagen.

– Jag är fortfarande upprörd, det är bedrövligt. Jag har svårt att förstå hur man som förälder väljer att möta upp ett så stort antal människor på ett och samma ställe när vi är i en pandemi. Och att man dessutom skräpar ner så fruktansvärt mycket, säger Anna Flink.

-Pettersson säger att kaosfolken vill inte integreras, de vill inte följa gemensamma regler och är fullständiga egoister. När till och med de vuxna föräldrarna är lika galna som ungdomarna så har det gått långt och jag misstänker att det är inte bara i Nyköping och Södertälje utan i hela landet som kaosfolken härjar.

Dessutom, på många håll kostymer, klänningar, mössor, skor, körkort, bilar, festtillbehör etc. betalt av socialtjänsten och flaggorna det firas med är från Palestina, Iran, Afghanistan, Syrien, Somalia o.s.v. Blonda ungdomar och den svenska fanan tycks däremot utrangerad i det svenska skolsystemet.

Givetvis skriver inte media vilka de flesta ”studenterna” är men det är som vanligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rejäl städnota efter kaosfolkens studentfirande

   • Aldrig hört talas om, besökte Södertälje på 50 talet nuförtiden har jag bara åkt förbi.

   • @Rädd… men då förstår jag inte din kommentar. Inlägget handlar om sopberget som lämnades kvar efter studenterna i södertälje, specifikt i dalparken. Läser du inte inlägget innan du kommenterar?

 1. Ska svenskarna städa åt inaveln?

  Nej, kör ut skiten i Ronna m.m. och dumpa det där. Varsegod!

 2. Skicka notan till klanledarna. Och vad gör polisen, det är bara att upplösa firandet och skingra studenterna. Slött och slappt samhälle!

 3. 800kg sopor efter en dag. Jag undrar hur det ser ut hemma hos dem? Kanske socialtjänsten borde ta en titt i samtliga bostäder i södertälje. Det är ju inte bra om barn växer upp i sanitära olägenheter…

 4. I Södertälje rör det sig väl om telningar till kristna människor, men det är inte bara religion utan främst kulturer som gör skillnaden så stor på en falsk och en äkta spanjor.

 5. På ännu ett område håller kaosfolket på att ta över, studentfirandet?
  Vet inte ifall någon från mellanöstern tog studenten ,eller dom
  bara såg ett tillfälle att leva jävel med bilsignaler, hängande utanför
  bilrutorna gastande på högsta volym, ett flertal örlade runt med
  Syriens och dom palestinska flaggorna på ryggen? Var det inte
  dom länderna dom flytt ifrån? Men istället för att visa tacksamhet
  mot det land som ingjutit lite förstånd i dem , och kanske bära
  upp och vifta med Svenska flaggor, men det är väl att begära
  för mycket. Nej åt detta hade polisen inget att erinra,

  Det är kanske snart dags för pensionärer att vädra sitt missnöje,
  då åker gasmaskerna på, dom höga polisbefälen vet vilka som
  ska prioriteras respektive omhändertas, det har regimen talat om!

Kommentera