Fem miljoner träd ska återskapa skogar i Ghana

NATUR & MILJÖ. För att återskapa landets förlorade skogar och bekämpa klimatförändringar satsade Ghana på att plantera fem miljoner träd under fredagen, rapporterar bland andra Barrons. – Exploateringen av skogsresurser för nationens utveckling har inte varit hållbar. Vi har inte morgondagen eller dagen efter det för att ordna detta. Vi måste agera nu, sade president Nana Akufo-Addo.

Träd som ska planteras i Ghana. Foto: Nipah Dennis

Fem miljoner träd låter mycket men är som en piss i Mississippi. Ghana är ungefär lika stort som Storbritannien eller lite drygt halva Sveriges yta. I Sverige planteras runt 380 miljoner träd varje år, tre gånger så många som de som avverkas. I Ghana är skogsavverkningen ett stort problem.

Ghana är liksom stora delar av Afrika i grunden rikt, minst lika rikt som Sverige.

Ghana är rikt på naturresurser som guld, olja, gas, vattenkraft, kakao, timmer med mera och har en relativt utvecklad industrisektor, där finns möjligheter till jordbruk, fiske och turism. Ghana räknas som en av de mest stabila demokratierna i regionen. Kort sagt Ghana borde vara ett välmående land dit afrikaner som vill arbeta borde fly.

Ghana i Afrika. Bild från Wikipedia

Ghanas med huvudstaden Accra är rikt och vackert, varför flyr inte Afrikaner dit eller till något annan av Afrikas rika länder och varför visar SVT bara sandöken och elände från jordens rikaste kontinent?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Fem miljoner träd ska återskapa skogar i Ghana

  1. Vad bra. Då behöver de ju arbetskraft till planteringen…. vi har gott om arbetslösa somalier här som lider av vitaminD-brist. De behöver arbete och sol… skicka dem till ghana…

  2. Vänstern har predikat självömkan och du har inget ansvar för vad du ställt till med, allt är den vite mannens fel. Det kommer aldrig att bli till nånting i Afrika, all hjälp som getts har bara förstört. När befolkningsökningen överstiger ekonomisk utveckling går ett land baklänges in i framtiden. Globallisterna har planen att flytta på folk och jämna ut befolkningsökningen. Lystna blickar kastas på vår glest befolkade del av världen. När svensk media rapportera om minskande befolkning framställs det som något negativt.

    • Varför ”tvingar” inte ”globalisterna” ostasier till invandring? Du får nog leta efter en bättre teori.

Kommentera