Stäng

Dagens tankeställare 5

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens Tankeställare 5.

Inkommande söndag går vi till kommunalval här i Finland. Vår politiska karta är snarlik den i Sverige: vi har en rad riksdagspartier med mer eller värre slagsida åt vänster. Därtill ett parti i ideologisk opposition, Sannfinländarna, som förespråkar sunt förnuft och pragmatism i stället för känslor och åskådning – med andra ord idel potentiella lägervakter.

Också i Finland går gammelmedia maktens ärenden och mediejättarna har förväxlat journalism med aktivism. Valkompasserna på nätet är symptomatiska. För att hjälpa de rödgröna dårfinkarna har jag nu gjort det renläriga frågeformuläret som garanterat leder till rätt svar.

 1. En fråga till personer av manligt kön. Har du slutat misshandla din fru? Ja/Nej
 2. Vilket kön har du? Tja
 3. Jag är Sannfinländare och jag tycker det är roligt att sparka hundvalpar. Ja/Nej
 4. Äter du vegetariskt? Du har två alternativ. 1. Jag äter vegetariskt 2. Jag gråter och äter vegetariskt
 5. Cykling måste gynnas framom bilism. Ja/Ja, absolut
 6. Hur bra tycker du invandringen är? Jättebra/Jättehejsan
 7. Homosexualitet är förfärligt fint och måste bejakas i godhetens namn. Är du en god människa? Ja/Nej

Rune Holmström

2 reaktioner på “Dagens tankeställare 5

 1. Jag har gjort min samhälleliga plikt och förhands röstat, på Sannfinnarna, trots att jag finlandssvensk.
  Men på sikt tänker jag att bättre med purfinskt i ledningen än islamistiskt herravälde!
  På Sfp(svenska folkpartiet) har jag för länge sen mistat min tron på. Bl.a var ju självaste Annie Lööf, mer kanske på frimedia känd som Rödskrikan, inbjuden p Sfp:s valkampanj inför senaste riksdags val.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: