Vad händer efter Corona?

EKONOMI. Magnus Stenlund höll ett föredrag för oss både digitalt och fysiskt. Under föredraget tar han upp vad som händer med vår ekonomi när coronapandemin är över. Magnus går även in på vad vi behöver göra för att hålla ihop nationen. Några ämnen som berörs är bland annat vilka som gynnas av stödpaketen, och varför börsen beter sig på de sätt som den gör.

Videon nedan är lång, två timmar men väldigt bra.

Svensk BNP är uppblåst av bidragsinvandring. Asylinvandringens kostnaderna är skrämmande stora, och vi lånar mer än de flesta andra länder, skuldsättningen är enorm och pengarna används inte effektivt. Stödpaketen hamnar i knäna på de Superrika, skatterna går inte att höja för då sjunker de totala skatteintäkterna. (Lafferkurvan).

Om Magnus Stenlund på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vad händer efter Corona?

 1. Magnus Stenlund är mycket kunnig och värd att lyssna på, men
  visst är det märkligt att all klokskap samlats på Swebb Tv, och
  inte på SVT som kostar folket 10 tals miljarder, och mest blir
  serverade tillrättalagda sanningar från vänsterhåll? En sådan
  kanal är ingen nyhetskanal, bara en propagandakanal?

  • SVT kostar en del, men inte 10-tals miljarder om du inte räknar ihop flera år.

   Så här såg det ut år 2020.

   SVT 5041 miljoner kronor, SR 3077 miljoner kronor och UR 445 miljoner kronor.

   Totalt drygt 8,5 miljarder för public service.

   • Men visst kunde dessa miljarder använts till nåt bättre än propagandatv?

 2. Jag tror inte att siffrorna stämmer. Ca 35% av befolkningen är invandrad eller andra generationens invandrare, och enligt Det Goda Samhället begår de 65% av alla brott (brottsbalken endast). Vilket borde betyda att:
  40-50% av grundskolelärarna (den invandrade befolkningen och deras barn är yngre än genomsnittsbefolkningen)
  70% av Polisresurserna
  70% av rättsväsendets resurser (undantaget förvaltningsdomstolar och liknande)
  Och allt är uppblåst BNP genom bidrag som betalas av oss som arbetar.

  Enligt Danmarks Statistik (motsvarigheten till SCB), begår första generationens invandrare betydligt mer brott än jämnåriga med dansk bakgrund. Andra generationens invandrare är betydligt mer brottsbelastad än första generationen.

  Första generationens invandrare klarar sig riktigt dåligt i danska skolan (jämfört med barn med dansk bakgrund) och det är fallet även i Sverige enligt Skolverkets 5 år gamla rapport sid 27 https://www.skolverket.se/download/18.6bfaca41169863e6a65becf/1553966593126/pdf3604.pdf (54% av dem som invandrat efter skolstart var inte behöriga till gymnasiet). Andra generationens invandrare klarar sig marginellt bättre i Danmark (men långt sämre än barn med dansk bakgrund). Tredje generationens invandrare i Danmark klarar sig lika dåligt som sina föräldrar.

 3. Att skuldsätta alla så att de blir skuldtorskar resten av livet är ingen slump. Det är en väl uttänkt strategi. Då har man satt strypkoppel på varje medborgare i landet.
  Rikedom för vanligt folk är inte längre pengar utan kreditvärdighet. Alla under fyrtio har ingen respekt för skulder idag.
  Och så klart all ekonomisk aktivitet gynnar BNP även den brottsliga och olönsam invandring. BNP är inget exakt mått det kan också vara Enberöds bank som för Sverige.

 4. Mycket intressant att lyssna på Magnus Stenlund, men för flertalet svenskar allt för osannolikt att de skulle förstå.
  De vill ju ha multikulti även om det blir den sista spiken i den kista som fortfarande heter Sverige.

 5. Magnus är en klok person så vi bör nog lyssna på hans oro. Sen belangande är en dödsfälla för många. Får lämna sina överbelånade bostäder och jaga hyreslägenhet. Kanske är drömmen för staten att tvångsintegrera svenskarna. Frågan är om invandrarna är intresserade av det. Politikerna har satt oss i en riktig skit situation för belåningen är inte medborgarnas fel. Utan politikerna har tvingat på oss den. Vad man än gör måste tjänstemanna ansvaret tillbaka. För det här man har gjort under en ganska kort tid kan inte vara lagligt. Men utan tjänstemanna ansvar och en massa konstiga januari avtal o DÖ allt vad det heter för att behålla makten. Sjukt är vad det är.

 6. Vaddå efter ? Vi är ju fortfarande, i allra högsta grad, mitt uppe i skiten. Regimen och FHM släpper nu på restriktionerna lagom till skolavslutningarna, midsommar och semestrar. Lyssna inte på dårarna. Dom har inte haft ett enda rätt förut och varje gång dom har lättat på bestämmelserna, har viruset slagit tillbaka med full kraft. Ger man de o-diciplinerade bara en liten tumnagel så rycker de åt sig hela armen och fjärde vågen är ett faktum. Gå inte på mördar-regimens populism, utan tänk själva. Det är något vi måste vänja oss vid allt mer. På alla områden.
  Skulle bli mycket förvånad om 4:e vågen Inte infinner sig senast till hösten, med tanke på vår slapphänta attityd.

  • Jag tänkte också så… efter? Det blir inget efter för man kommer inte att utrota coronaviruset. De släpper på restriktionerna för att det ska blomma upp till hösten igen… och vad händer när indiens mukormykos kommer hit??? Att ens tänka på ”efter” är alldeles förtidigt…

  • @ urkweb
   Du säger att det inte är en konspirationsteori och sedan länkar du till en sajt som är full av konspirationsteorier… Det är inte riktigt logiskt för mig. Hittar du samma info på någon annan sida än bitchute så kan jag kanske lyssna…

 7. Börsen blomstrar, fastighetspriserna fortsätter mot skyn, gyllende tider! Men,
  massor av människor har inga pengar!
  Va, huuh , inga pengar!?. Näää, banken
  äger allt. Sedelpressarna går för fullt.
  Arma land.

 8. Listan ovan visar på aktiviteter som inte tillför samhället ett dugg. Tvärtom.

Kommentera