Grekland skall skicka tillbaka asylsökande från Afghanistan, Somalia, Syrien med flera länder


INVANDRING. Grekland tänker skicka tillbaka asylsökande från Somalia, Pakistan, Afghanistan, Syrien och Bangladesh som kommer från Turkiet. Regeringen säger att de inte är i fara i Turkiet och inte har något behov av skydd i Europa.

Flyktingar på Medelhavet. Bild från Wikipedia

I ett gemensamt uttalande från utrikesministeriet och migrationsministeriet meddelade den grekiska regeringen att de har utsett Turkiet till ett ”säkert tredjeland”. Migrationsminister Notis Mitarakis beskrev flytten som ”ett stort steg för kampen mot olaglig migration och kriminell verksamhet från smugglare”.

Tillkännagivandet är en tydlig signal till den grekiska kustbevakningen att människor av dessa nationaliteter inte kommer att få stanna kvar i EU, berättade kustbevakningskällor till nyhetsbyrån dpa .

Uppgifter från FN:s flyktingorgan, UNHCR, visar att 47% av asylsökande i grekiska öläger är afghaner, 15% är syrier och 9% kommer från Somalia.

Antalet invandrare som bor i lägren har minskat. De senaste siffrorna från de grekiska myndigheterna visar att det bor färre än 9000 människor på öarna Lesbos, Chios, Kos, Leros och Samos. Förra året var antalet över 40.000.

Läs vidare på Infomigrants…

-Pettersson gratulerar Grekerna till ett bra beslut, ytterst få av migranterna har asylskäl i EU och ska skickas tillbaka…

I mars 2020 var Jimmie Åkesson vid den grek-turkiska gränsen och delade ut flygblad där det stod att Sverige är fullt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Grekland skall skicka tillbaka asylsökande från Afghanistan, Somalia, Syrien med flera länder

 • Lennart

  Sverige är visserligen inte granne med Turkiet, men tydligen är vi närmaste granne med både Afghanistan, Iran och Syrien eftersom så många från de länderna bor här. Och är man flykting och söker asyl ska man ju göra det i första säkra land.

  Gilla

 • G Nordström

  Detta skulle gjort för 6 år sedan

  Gilla

 • linn

  land efter land börjar tröttna

  Gilla

 • Anders

  Å det ska vi med.
  Börjar nästa år .

  Gilla

  • jr

   Inbilla dig ingenting. Kommer inte att hända ett skit. Samma idiot kommer att sitta som statsminister. Detta enbart för att den indoktrinerade svensken röstar precis som förr, samt att den ohederliga kohandeln om en ny januariöverenskommelse ha redan börjat. Sverige är körd. För gott. För att kunna göra viktiga förändringar i grundlagen krävs 2 mandatperioder. Tills dess så har vi hunnit få ett islamistparti som samarbetar med sossar o kommunister för att få fram sin agenda.

   Gilla

 • ponnsan62

  Dom kommer nog till Sverige då.

  Gilla

 • Kretin

  Vad säger Erdogan Bey, Ylva samt svetsarn ?

  Gilla

 • Tony

  Bra Grekland, skrytmånsen Erdogan kan väl knappast ha något
  emot det, ?

  Gilla

 • sala

  ÄNTLIGEN någon som förstår!!!

  Gilla

 • grebom5

  Efcharistó ses para polý, om jag inte minns fel så betyder det tack så mycket.
  Tur att inte Sverige är granne med Turkiet för om så hade vi varit mer än 20 miljoner svenskar vid det här laget.

  Gilla

 • Kattsand

  Det är konstigt att när Sverige skall skicka tillbaka eller utvisa någon är det alltid problem (de vägrar corona-tester, länder som inte vill ta emot sina egna medborgare eller något annat problem), men andra länder kan skicka tillbaka utan problem. Misstänker att de från IS som kommer utvisas hit inte heller är några problem att utvisa till Sverige….

  Gilla

 • rustibus46

  Hur så hemskt, barbariskt säger de goda
  Politikerna. Öppna gränserna säger våra
  unga kvinnliga proffstyckarna. Arma land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: