Ukrainas EM-tröjor skapar ilska i Ryssland

FOTBOLLS-EM. Ukrainas EM-tröjor har skapat kraftiga reaktioner i Ryssland. Matchstället pryds av en siluett av den ukrainska kartan, inklusive den av Ryssland annekterade Krim-halvön.

Ryssland ser Krim som ryskt och parlamentarikern Dmitrij Svisjtjev kallar det för en politisk provokation av Ukraina.

Ryska politiker reagerar också på två fraser som tryckts på tröjornas krage samt insida. “Ära åt Ukraina” och “Ära åt hjältarna” är uttryck som ofta används inom det militära i Ukraina. Det ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zacharova, kallar på sociala medier fraserna nationalistiska och jämför dem med nazistiska stridsrop.

Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba vädrade sina åsikter på sociala medier.

“Jag gillar verkligen vårt lags nya matchställ! Vi tillåter inte att någon förolämpar våra nationalsymboler. De som klagar står inte ut med att se Ukrainas internationellt erkända gränser”, skriver han på Twitter.

-Pettersson noterar att Ryssland tycker det är en politisk provokation att ha Ukrainas gränser på fotbollslandslagets dräkt men att i strid med internationella regler som Ryssland erkänd flera gånger, ta över delar att ett annat land är tydligen ingen provokation.

Estland, Lettland och Litauen har också stora ryska minoriteter, vill Putin ta över delar av dessa länder också?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Ukrainas EM-tröjor skapar ilska i Ryssland

  • Länken fungerar för mig. Om du menar att Ryssland har rätt att ta över en del av ett annat land som de själva erkänt, och där de hyrt
   in sig i flottbasen enligt ett avtal med Ukraina som löpte till år 2042, bara för att ryssar är i majoritet i den landsdelen så borde Ryssland släppa Tjetjenien och flera andra områden, men de gör som alltid, använder våld och struntar i internationella och egna överenskommelser.

   • ”men de gör som alltid, använder våld och struntar i internationella och egna överenskommelser.”
    Ja, håller med, precis som Västmakterna gjorde genom Rambouillet-avtal, gör som vi säger eller vi bombar Serbien.
    Lex Kosovo är inte Ryssland som skapat, det skapat av dina helpolare USA och deras hatsvans.
    Vet du är skraj för ryssen, med det hat du skiter ur dig gång på gång här, så förstår jag att du är rädd, det har fascister som du all anledning att vara.
    Pga ditt uppenbara hat kommer jag aldrig rösta på SD, AFS, osv osv, ni är samma politiska avföring som kommunistpacket.

 1. Som vanligt kom Pettersson med sina Rysslandsfientliga hittepåinlägg hittade på BBC eller liknande sajter…
  Skrattretande… För Ryssland spelar absolut ingen roll vad ukrainska fotbollsspelare har på sina tröjor…
  ”Hundar skäller men karavan går vidare…” (en orientalisk ordspråk…)

  • Ja så är det. För Ryssland inget problem, men Krim får dom inte tillbaka. Det var en utmärkt bas för Västmakterna att planera attacker mot Ryssland, Vi såg det 1920, vi ser det nu, omringandet av Ryssland. Nästa gång tar Ryssland inte halva Europa, dom tar hela. Det blir rena befrielsen att bli av med allt vad Pettersonister, SD, AFS, multikultipack, vänsterslödder, feministskit osv. Visst kan nya Bjelyie Ljebed/Tupulev/TU160 bli min död, men om det händer vet jag vem jag ska skylla på. Och det blir inte Ryssland.

   • Det kallas preventivt självförsvar. Den rätten gäller även för Ryssland.

   • Om du inte trivs här så kommer ingen att hindra dig när du vill åka härifrån.

   • Vet inte vad SD har med Krim och göra. Har själv ingen åsikt om den saken, men man blir ju lite lack på en uppenbart fanatiskt svenskhatisk skribent som tar sig ton och önskar världskrig. Du tycks inte förstå vad som händer om ditt hot blir verklighet.
    Med den inställningen kan man fråga sig vad det är som håller dig kvar i vårt land.

 2. Krim gavs bort på fyllan. Utan folkrätt!
  Jag anser personligen att folket som bor där har rätt! De vill tillhöra Ryssland!
  Alla som åker till fronten är påverkade av media.
  Bla Sida som har haft svenska skattebetalares sk ”utbildning” till journalister i Ukraina.m

  • Som sades i texten. Ryssland har ratificerat och erkänt gränserna mellan Ryssland och Ukraina flera gånger innan de invaderade och ockuperade ukrainskt territorium.
   Det hade varit en annan sak om Ryssland gjort detta 1990 – men då vågade de inte göra det för Jeltsin visste att omvärlden bara väntade på en ursäkt att få slita Ryssland i stycken för vad det gjort under 70 års terror i öst.

   • Jaså? Vad tycks om Kosovos rätt att bryta sig från Jugoslavien då?
    Konstigt att man gör skillnad på folk och folk…
    tydligen får kosovoalbaner rätt som boende på Krim inte har…
    Eller? Kan du förklara skillnaden för mig?

   • Om punkt för Niklas R, att förklara att Lex Kosovo gäller bara när det är Västmakterna som vill använda nävrätten. Men så är det såklart inte. Lex Kosovo gäller även runt Ryssland. Men det krävs intellektuell förmåga att förstå att lika fall ska behandlas lika. Sluta ställa dom kraven på USA:s och Nordkoreas dörrmattor i Sverige.

Kommentera