Idag för 77 år sedan


Nästan 160 tusen soldater landsattes första dygnet, under denna gigantiska opperation!

En mycket bra, komprimerad översikt av den gigantiska tillställningen, ”operation Owelord” som var namnet på landstigningen, finns här: WIKI


2 responses to “Idag för 77 år sedan

 • grebom5

  Det krävs endera mycket mod eller järnhård disciplin att trots stor rädsla vada in mot stranden, se sina kamrater dödas, men fortsätta framåt.

  Vi har dessa hjältar att tacka att vi nu har haft ett fritt Europa under en tid, men nu tvingas vi se att förvirrade politiker förstör vad dessa ovannämnda gav oss.

  Dumhet leder till krig, och krig löser inga problem skapar bara nya, Ingen vinner båda sidor förlorar.

  Gilla

 • Argus

  Invasionen i Normandie innebar att en dödsbringande ideologi vann på undergången av en annan dödsbringande ideologi. Enkelt uttryck var det ett steg framåt för halva Europa medan den var minst ett steg bakåt för den andra halvan och det i närmare ett halvsekel.

  Man förmådde helt enkelt inte att hantera kommunismen på samma vis som inte förmår att hantera islamismen i dag. Det är inte så att det saknats varnande röster i båda fallen. De som då likväl som nu höjt rösten och varnat för dessa ideologier som strävar efter världsherravälde har fått löpa gatlopp för att de vågat yppa sanningen. Sent ska syndarna vakna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: