Jimmie Åkesson: Sverige befinner sig i ett krigsliknande tillstånd


INVANDRING. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller tal på Järvaveckan under fredagen. Hans budskap i talet är att Sverige har gått från en fungerande välfärdsstat till att befinna sig i ”ett krigsliknande tillstånd”, skriver Sveriges Radio.


Åkesson skyller utvecklingen på politiker och vill nyansera bilden av SD:s hållning till invandring.
”Det finns massor av exempel där invandring varit bra för Sverige”.

-Pettersson säger att utvecklingen beror inte bara på politikerna. Journalisterna har ett stort ansvar och givetvis väljarna.

***

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

HISTORIA. 1974, för 47 år sedan var vi, Sverige, rikast i världen tillsammans med Schweiz enligt tidningsartikeln på bilden nedan. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige är fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

– 1975 var Pettersson ung, och lyckligt ovetande om vad som pågick i riksdagshuset, det var vin, kvinnor och sång till låtar som…

John Denver – Thank God I’m A Country Boy

Neil Sedaka – Laughter In The Rain

John Fogerty – Rockin’ All Over The World


28 responses to “Jimmie Åkesson: Sverige befinner sig i ett krigsliknande tillstånd

 • heraldikern

  I princip alla Riksdagsledamöter utom SD skulle helt enkelt entledigas och sparkas ut från Riksdagshuset utan pensioner eller fallskärmar.

  Det är Riksdagen med dess ledamöter som har jamsat med utan några som helst hörbara protester. Till och med V har jamsat med utan att reservera sig trots att dom aldrig suttit i någon regering.

  Sverige och den politiska ledningen är en sån fruktansvärd besvikelse så man är beredd att idiotförklara nära nog alla politiker.

  Gilla

 • Invandrare1957

  Mona Sahlin. Försökte hon vara visselblåsare eller hatade hon Sverige o svenskarna så mycket att hon kaxigt tala om vad vi hade o vänta oss. Nästa steg är att låg alla partier bakom det här. Det är egentligen yttersta beviset på att vi har inte haft demokrati på väldigt länge. Och det här är ett bevis på konspirationens teorin att alla partier kommer överens om politiken i Sverige i slutna rum. Riksdagssalen är bara en teatersalong. Och det är anledningen till att SD är så hatade. Som Löfven sa ett hot mot demokratin. Jaa SD är ett hot mot den svenska modellen. Som inte är en demokrati. Vi är mer illa ute än vad någon kan tro. Valet 2022 kan aldrig bli en vändning. För det kommer inte att ske demokratiskt. En sak är säker det blir ett val för att visa omvärlden. Åkesson kan inte rädda Sverige. Bara ett folkligt uppror kan förändra Sverige och nya partier o politiker.

  Gillad av 1 person

 • rustibus46

  J.M . har tyvärr helt rätt. I dagens Sverige är
  ”kriget” vardag. Medborgarna har vant sig.
  Ledarna försöker mörka sanningen. Om
  ngn talar om sanningen, vips är han ute i
  kylan. Arma land

  Gilla

 • ponnsan62

  Kör hårt nu Jimmie du har mitt rös

  Gilla

 • turrim

  Jimmie måste också ta upp infiltrationen som är inledningen för den som vill ockupera.

  Gilla

 • Håkan Dahlberg

  Förstörandet av det svenska skolväsendet inleddes 1963 genom införandet av grundskolan och 1966 med införandet av det nya gymnasiet. detta har drabbat årskullarna 1950 och senare.
  Olof Palme var skolminister på den tiden.
  Först sabotera skolan och sedan hela samhället, Olof Palme gick grundligt till väga.

  Gilla

 • Kunta Floyd

  Vem betalar genusvetarens löner?

  Gilla

 • Mike E

  Sverige är nu genomfeminiserat och kontrolleras av hysteriska och emotionella kvinnor och feminina män.
  Kvinnor styr i praktiken Sverige. De dominerar ”journalistik”, politik och debatt. Detta leder självklart till ett helt annat samfund, ett samfund där allt handlar om känslor, vårdande och rädsla.
  Mot detta ställs de barbarerna männen från Mellanöstern och Afrika som är en ny svenska adel. Dessa skrattar åt svenskarna.

  Gilla

  • rustibus46

   J.M . har tyvärr helt rätt. I dagens Sverige är
   ”kriget” vardag. Medborgarna har vant sig.
   Ledarna försöker mörka sanningen. Om
   ngn talar om sanningen, vips är han ute i
   kylan. Arma land 1

   Gilla

 • Landsflyktingen

  Sverige 2021 är minsann en något annorlunda marknadsföring än då när det var ABBA, Björn Borg, SAAB 900 Turbo och Emil i Lönneberga. Visserligen är det än dessa vänstern vill framställa dagens Sverige som.. Endast 40 snabba år tog det att totalförstöra allt. Effektivt som bara den! Bra jobbat.

  Gilla

 • grebom5

  Om politikerna i stället för mångkultur hade beslutat att göra allt för att svenskar skulle skaffat barn, så hade vi varit i en bättre sits än nu.

  Med då de snackade mångkultur och att kvinnorna skulle förverkliga sig via ett arbete så sjönk barnafödandet.

  De skulle istället ha låtit kvinnor efter den fertila åldern fått utbildning och garanti om att barnafödandet hade givit pluspoäng vid pensionsberäkningen, det hade varit rätt tänkt.

  Det synes mig att politiker bara tänker till året före ett val och då är det löftesgivande i kubik, vilket glöms redan dagen efter valet.

  Där är dagens politiker, speciellt sossarna oerhört framgångsrika.

  Gilla

  • Niklas R

   Sossarna ville ha massinvandring av asylsökande eftersom de röstar rött.
   Varför tror du att de hela tiden sänkt tiden och kraven på att få svenskt medborgarskap?

   Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   @ grebom 5
   I början av 1990-talet pratade politikerna om att kvinnor som ville vara ”hemmamammor” skulle få ett sorts bidrag för det typ som lön. Det förslaget rann ut i sanden…varför minns jag inte…
   Men hade de genomfört det förslaget så hade det nog, precis som du säger, sett annorlunda ut i sverige idag…

   Gilla

 • Rädd

  Åkesson har nog inte varit med om nått krig.
  Vi har stora problem med utlänningars brottslighet, men kriget verkar vara ett ”krig” mest mellan utlänningar som bor i vårt land.

  Gillad av 1 person

  • Tony

   Jaså hur många balkong flygningar genom åren har du
   hört talas om, har du hört om hedersförtryck, eller att
   kvinnor förbjudits att jobba av sina män m.m. ?

   Nej men Jimmie Åkesson är väl tillräckligt gammal för
   att ha levt i ett annorlunda Sverige än det vi fått?

   Sen tror jag inte heller att du upplevt något krig, i vart
   fall inte i Sverige !

   Gilla

  • ulrik.

   Vetlanda-afghanen, IKEA-mördaren, Akilow och många andra dödar svenskarna (de otrogna som det står i koranen).

   Gillad av 1 person

  • Bettan

   Det är väl definitionen på krig. Mellan ‘utlänningar’ och oss.

   Gilla

 • UTVECKLINGSSTÖRD MYNDIGHETSPERSON

  Det är det resultat man får när man låter inkvoterade, utvecklingsstörda myndighetspersoner ”styra” landet. Sveriges samtliga problem står att finna i politisering av ”myndigheter”. Den minst lämpade och den med minst meriter får jobbet för att han eller hon är som den ska.

  Gilla

 • Kungen

  Han har helt rätt – som vanligt. 👍👍👍

  Gilla

 • UE

  Som -40talist kryper det i mig av ilska över de beslut som politiskt tillsatta idioter i sitt ödesdigra oförstånd fattat över huvudena på oss etniska svenskar.

  Gilla

  • Rädd

   Du är lite för ung för att ha hela bilden klar för dig.

   Gilla

   • Argus

    Subtraktion har aldrig varit vänsterns starka gren då man inte ens klarar av att lägga ihop ett plus ett. Det borde vara ett krav att kunna elementär aritmetik innan man yttrar sig.

    Fyrtiotalist är en person född under 1940-talet. Den som är född på decenniets sista dag (enligt gängse uppfattning) har fyllt 71 år.

    Gilla

 • Salah

  Jimmie har definitivt retat upp ”Alla s.k GODA människor” med sitt tal.

  Men där dröm och verklighet står mot varandra är det nog verkligheten som är mest sann.

  PS Inte ens ”GODA människor” kommer på sikt att kunna undgå verkligheten. Plötsligt händer det!

  Gilla

  • Argus

   Den retorik som i dag kommer från alla oss ”onda människor” kommer att vara en stilla bris jämfört med vad de ”goda människorna” kommer att vräka ur sig när multikulturen drabbar dem själva.

   Gilla

 • folksam2010

  Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet detta verkar f,f gälla jag är 59 jobbat i 43 år jag får många ggr inte ens återkoppling på jobb jag sökt

  Gilla

  • Olof.p

   Hon lever gott och är försörjd av våra skattepengar. Ett bra exempel på hur komplett idiotiska socialdemokraterna är.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: