Tysklands misstag – att skrota kärnkraften

ENERGIFÖRSÖRJNING. Kärnkraftdebatten i Sverige fortsätter att gå varm, moderatledaren Ulf Kristersson skriver i Aftonbladet att Sverige måste dra lärdom av ”det tyska experimentet” att avveckla kärnkraften.

Vindkraft när det inte blåser är inte så bra och när det blåser sjunker priserna, så förlusterna är enorma och en katastrof utan subventioner.

I dag är det exakt tio år sedan Tyskland beslutade att stänga all kärnkraft. Resultatet är avskräckande: ”Resultatet är avskräckande: Europas högsta elpriser, fortsatt fossilberoende och import av rysk gas”, skriver Kristersson.

Kristersson vill att regeringen lämnar den svenska kärnkraften ifred och i stället satsar på att bygga elnät, förenkla tillståndsprocesserna samt en ny elmarknadsreform.

-Pettersson säger att 1800-tals tekniken vindkraft levererar så ofta inte som den ska. I morse var det bara 4,5 plusgrader i Södermanland och då levererade vindkraften 1,5 procent av landets behov. Idag vid 18-tiden blåser det sjöbris vid kusterna och vindkraften levererar 2,7 procent av våra behov och regeringen, S+MP, håller Tyskland som ett föredöme.

Idag levererade vindkraften 1,63 procent av sin installerade kapacitet.

Klockan 08:00 i morse
Klockan 18:00 i kväll

Läs om vindkraft på bloggen…

Läs om förlustsnurrorna på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Tysklands misstag – att skrota kärnkraften

 1. Allt för många Petterssonar okynnesdammsuger på helgerna, ett gissel för elnätet

 2. Nu skall vi inte lägga skulden på Tyskland,enbart på deras Diktator Merkel,är den skyldiga
  Det var som vanligt hon som utan Riksdagens godkännande,helt abrupt förklarade att Atomkraften skulle stängas ner.
  2015 tog hon nästa vansinniga beslut på egen hand när hon öppnade gränsen,för det även vi idag får lida.
  Själv tog hon emot c:a 2 miljoner islamister varav många var grovt kriminella,och andra Sinnesjuka.
  Orden ”Wir schaffen es” (vi klarar det) får bl.a. vi nu i Abzurdien betala för. Sak samma i Tyskland där även kriminaliteten når siffror som aldrig tidigare.
  Liksom som här,bygges nya fängelser lite varstans i landet.

  • Hon avgår ju snart, vem skall vi då skylla på?
   Det verkar som att många tyskar lätt blir extrema, ibland höger ibland vänster.

 3. Tyskland nedlägning av kärnkraften brode mest på maud den centerparist industeiministern denna inkopitens försökte införa co2 avgifter åt tyskarna söt blev bara soppor och genererade miljard förluster för svenska skattebetalare..
  men denna korkade centerpartist nöjde sig inte här hon brände yterligare miljarder på post nord en riktig brakförlust

 4. dey i tressanta i detta är att vattenkraft är fult utbyggd det går alltså inte att få mer vattenkraft..
  skilnaden äe att vatten väget ett kilo per liter vinden väger några gram per liter och joman kanräkna så

  • Det går alldeles utmärkt att bygga ut vattenkraften. Många vattenkraftverk stängdes ner på 90-talet när sossarna bestämde sig för att skatta ihjäl den energikällan genom att beskatta utrymmet den tog.
   Vilket inte bara ledde till att vattenkraften försvann. Vattenstyrning försvann också när dammarna öppnades. Vilket ledde till översvämningar varje vår under 00-talet – för de som kommer ihåg dessa nyheter.

   Nu skulle vi kunna öppna dessa igen och bygga modern kärnkraft. Fyra nya generation 3+ reaktorer kan byggas på samma yta som en Ringhalsreaktor ockuperar idag. Då skulle landet bli självförsörjande på el oavsett var i landet man befinner sig.
   Men det går emot sossarnas politik att göra oss beroende av el utifrån så de kan styra vem som ska få elen – i ”klimatsyfte”.

 5. Fjärde generationens kärnkraft är det enda som kan rädda Sverige från att göra resan från I-land till U-land.
  Stackars nästa generation som hotas av att få genomlida detta, tycker en pensionär.

 6. Idioterna i Tyskland började nerläggningen av världens mest säkra kärnkraftverk som en följd av olyckan i Fukushima.
  De väntar sig alltså tsunamis i Tyskland… arma land, lett av idioter utan någon kunskap om naturfenomen.

  • Ytterst förhastat och som jag tyckte då, i rena paniken. Nu har ju Tyskland såvitt jag vet inte några direkta jordbävningar och kusten är inte särskilt lång. Möjligen kommer små tsunamis från Nordsjön men jag har aldrig hört någon som slagit upp på tyska och danska nordsjökusten. Jag tyckte allt verkade förhastat och undrade vart den tyska pragmatism tagit vägen.
   Att stänga ner de svenska kärnkraften är förödande, men det är resultatet av en samhällsutveckling här i landet: saker förväntas fungera utan underhåll, ingen framförhållning(ex. beredskapslagren), saker och ting får bara förfalla, ingen vårdar sig om något vad gäller landets funktion – bara lappa och laga.

  • det är väldigt enkelt om man inte produserar energi ja då kan man inte driva fabriker som nordvolt i te heller kan man förvänta sig att få någon el ur en mad stolpe .säskilt om det inte finns möjlighet att produsera EL.
   det är faktiskt så att risten på el sätter hella industrin på undantag.. beviset på att vi har ett miljöpartiproblem är idiotin stt ginland med alla kärnkraftsreaktorer skal av överskottet produsera vätgas för att transportera i gas ledning . med dom risker det innebär i form av exsplotionsrisk för att produsera fossilfri stål ..
   farför inte bra för att importer EL och omvandla l till vätgas i ssab anlägningar … förutom den detaljen att finland har ongen orsak att förse Sverige med el.

Kommentera