Goda nyheter för isbjörnarna

KLIMAT & VÄDER. I slutet av maj i år är fördelningen av tjock havsis (3,5-5m) lite överraskande, med tanke på att World Meteorological Organization, WMO har sagt att vi kanske bara är fem år från en ” farlig tippunkt” i den globala temperaturer. 

Det finns det vanliga och förväntade bandet med tjock is i Arktiska havet över norra Grönland och Kanadas nordligaste öar, men det finns också några fläckar i perifera hav (särskilt norr om Svalbard, sydöstra Grönland, Foxe Basin, Hudson Strait, Chukchi Sea, Laptev Sea). Detta är gott om havsis för att isbjörnarna ska kunna jaga sälar vid denna tid på året (parningssäsongen är nästan över) och den tjocka isen kommer att ge en bra livsmiljö för de björnar som väljer att stanna på isen under sommarsäsongen med mindre is, det är inte ens nära en nödsituation för isbjörnar.

Läs mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Goda nyheter för isbjörnarna

 1. De som räknar isbjörnar är två stycken som flyger runt i Arktis. Om man kollar hur stort det är geografiskt och tänker två gubbar som flyger tillsammans.
  Statistiskt säkerställt. Tillåt mig småle.
  En vän gjorde gruppresor till Grönland. Jag såg en film från en resa för flera år sedan. Vad många de är runt båten. Jag har aldrig sett så många under alla år sa han
  Det var då de började sälja in bilden på isbjörnsunge på ett isflak. De kan ju simma…eller

  • VI KAN FAKTISKT FÖR EN GÅNGS SKULL TRO PÅ DENNA FÖRUTSÄGELSE OM ”TIPPING-POINT”!

   Det är bara det att den inte sker med underförstådda ”global uppvärmning”, UTAN SOM ”GLOBAL AVKYLNING”!

   PAPPSKALLAR!

  • Nja! De räknar inte isbjörnar genom att ”flyga runt”! I varje fall inte numera. De använder högupplösta satellitbilder och räknar i rutor.

   Notera att isbjörnarna överlevde romerska värmeperioden, då det var i stort isfritt under somrarna och långt in i vintern. Och med tunn vinteris. Hur vet vi detta? Jo, glaciärerna runt Arktis är f n i stora delar vikande m anl av att jorden återställer sig efter Lilla Istiden (uppvärmning), varvid överallt det dyker upp stubbar resp ved från skogarna som växte före Lilla Istiden. Dessa stubbar etc går att datera, dels med dendrokronologi och dels med C14. Notera att samtidigt VÄXER glaciärerna i andra områden p g a avkylning.

   Men vetenskap har aldrig varit klimatbedrägeriets starka sida!

 2. Fantastiskt…
  Här har vi fått veta via PK-press och Miljöextremister,att Isbjörnarna var utrotade,med undantag av ett exemplar !
  Världens sista under har tydligen ännu inte skett ! 😉

  • Ja Stenbock När ska fler människor vakna och förstå att dessa klimatmuppar är helt väck.

Kommentera