Israel begravde 80 Hamasmän i terrortunnlar

MELLANÖSTERN. I en dödlig krigslist twittrade Israels försvarsstyrkor, IDF, att en luft- och markoperation hade inletts, det ledde Hamas ledning skickade en stor styrka med Hamas-terrorister ned i tunnlar i Gaza och Israel begravde dem sedan under jorden med luftangrepp, rapporterar brittiska Mirror.

En av Hamas Terrortunnlar. Bild IDF

Så många som 80 Hamas-krigare dödades och begravdes i Gazas terrortunnlar efter att Israel lurade dem att tro att en markinvasion pågick förra veckan.

Räddningsgrupper gräver fortfarande efter terroristerna i det sönderbombade underjordiska systemet som kallas ”Gaza Metro” som är demolerat efter hundratals luftangrepp.

Hamas-ledningen lurades till att skicka en stor stridsstyrka under jorden när Israels försvarsstyrka twittrade att en markinvasion var på gång. Hamas trodde att de skulle attackeras av israeliska marktrupper och de tungt beväpnade männen tog sig ner i terrortunnlarna så att de därifrån kunde attackera den invaderande styrkan, men så fort de var under jord satte Israel in bombningarna med bomber gjorda för att spränga tunnlar under gjord.

-Pettersson konstaterar att Hamas verkar vara duktiga byggnadsarbetare. Synd att de inte bygger sjukhus, skolor, bostäder och vägar för biståndspengarna de får…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Israel begravde 80 Hamasmän i terrortunnlar

  1. I krig är allt tillåtet. Småroligt att dom gick på den bluffen sådär enkelt.

  2. Svenska biståndspengar är nog inblandade i delar av tunnelbyggandet kan jag tänka mej. Sverige måste förstås bevaka att bistånden går till akut hjälp och inte långsiktigt understödja terror.

  3. Fred i området skulle vara en ekonomisk katastrof för islamisterna i Hamas och en snar död av det ”hjältemodiga” varumärket. Stenevi har ändå receptet klart för sig; ännu mer av det som inte fungerar. Bättre ta fram kulramen och räkna döda barn och martyrer. Lycka till, Märta!

  4. Fin krigslist från Israel som gav utdelning och hamas ville ha eldupphör veckan efter ,kan man hoppas hamas har försvagats så mycket s detta meningslösa krig upphör?

Kommentera