”Köpingsbor” häktade för barnäktenskapsbrott


BROTTSLIGHET. I torsdags häktades ett föräldrapar i 40-årsåldern på sannolika skäl misstänkta för barnäktenskapsbrott. Föräldrarna misstänks för att ha tillåtit sin då 17-årige son att gifta sig med en jämnårig flicka. Kammaråklagare Jessica Wenna har nu två veckor på sig, till den 3 juni, att väcka åtal, rapporterar Bärgslagsbladet.

Föräldrarna är häktade med restriktioner. De får ta del av nyheter, tv och tidskrifter men om någon vill ha kontakt via brev, telefon eller besök, görs en prövning. – Det finns stor risk för att föräldrarna kan påverka utredningen om de befinner sig på fri fot. Det finns kännedom om barnäktenskapet i deras familj och i den närmaste kretsen. Det finns stor risk att föräldrarna kan påverka personer innan de har hunnit lämna sina vittnesmål, säger Jessica Wenna.

Enligt kammaråklagare Jessica Wenna fick polisen kännedom om barnäktenskapet när de två 17-åringarna var inblandade i ett brott. Ett brott som fortfarande är under utredning. – 17-åringarna är inte sammanboende i dagsläget, säger Jessica Wenna. Förhör pågår och förundersökningen fortsätter. Enligt Jessica Wenna har 17-åringen varit delaktig i polisutredningen och lämnat vissa uppgifter.

– Det handlar inte om ett tvångsäktenskap, men enligt svensk lagstiftning så får inte personer under 18 år gifta sig, oavsett om de har föräldrarnas tillstånd. Brottet är att den 17-årige sonens föräldrar tillåtit äktenskapet.

Varför häktas inte även den unga kvinnans föräldrar? – Naturligtvis är det en intressant fråga, hennes föräldrar finns inte i Sverige. Då är brottet svårare att utreda.

-Pettersson vet inte vilka dessa är men 17-åringar som begår brott och ska gifta sig låter som föräldrarna är riktiga kulturbelastningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “”Köpingsbor” häktade för barnäktenskapsbrott

 • ponnsan62

  Strffan tycker nog det är ok.

  Gilla

 • Stenbock

  ”Sau bruar di jorra ”,i sina hemländer…
  Bara en av tusenden nya kulturyttringar,bland guldklimparna. Som Mona sade,har vi töntar mycket att lära från dessa Islamister o. Nigger-seder.

  Gilla

 • grebom5

  Bäst ni vänjer er vid detta, det är begynnelsen av omdaningen av Sverige till en islamsk republik vilken med mycket skjutande och bombande skall firas 2055. Insh Allah!

  Gilla

 • hllviken

  Är MENA-invandrare hitskickade av makteliten i deras länder?

  Gillad av 1 person

  • Tony

   Dom är begärda hit av sjuklöverns samhällsförstörare
   för att rösta på bidragspartierna samt slå sönder Sverige
   och mena länderna skickar iväg dem man inte har någon
   nytta av!

   Gilla

 • Stefan Holmqvist

  Det äj SDs fel, jasistej.

  Gilla

 • Niklas R

  Grip, lagför, utvisa.
  Kan de arrangera äktenskap från utlandet kan de även bo i utlandet.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: