Hamas tror på eldupphör under de kommande dagarna


MELLANÖSTERN. De stridande parterna i Israel och på Gazaremsan kommer att komma överens om eldupphör ”om en dag eller två”. Det säger en företrädare för Hamas till libanesisk tv, enligt BBC.

Steget Efter

Under onsdagen gick den amerikanske presidenten Joe Biden ut och sa att han förväntar sig en nedtrappning av våldsamheterna.

-Pettersson misstänker att Hamas raketer börjar ta slut och att de behöver skaffa nya vapen med hjälp av bistånd…

Gazas moderna historia enligt Wikipedia. Under första världskriget utkämpade turkarna segerrika fältslag vid Gaza mot den brittiska Palestinaarmén, men 1917 måste de ge upp området och den delvis förstörda staden, som besattes av engelsmännen.

Efter kriget tillföll Gaza det brittiska Palestinamandatet under NF (FN:s föregångare). Under 1930- och 40-talen växte Gaza stad snabbt, mycket tack vare internationellt bistånd och missionärer. Staden liksom hela Gazaremsan tillföll en palestinsk stat i FN:s delningsplan för Palestina år 1947, men planen hann aldrig realiseras då 1948 års arabisk-israeliska krig bröt ut direkt efter Israels självständighetsförklaring året därpå. Hela Gazaremsan ockuperades av Kungariket Egypten bara 48 timmar innan vapenstilleståndet och annekterades därefter formellt av landet även om internationellt erkännande var begränsat.

Israel ockuperade Gaza stad liksom hela Gazaremsan efter sexdagarskriget 1967. Ganska snart därefter började Israel bygga bosättningar i området samt den ockuperade Sinaihalvön. Kontroll över Gaza stad tillföll Palestinska myndigheten till följd av Osloavtalet och israeliska armén lämnade staden 1994. År 2005 tvångsevakuerades samtliga israeliska bosättare på Gazaremsan och idag bor det inga israeliska medborgare i området. En stor del av befolkningen försörjs av UNRWA som andra, tredje och fjärdegenerationsflyktingar.

Terroristklassade Hamas har avfyrat fler än 3500 raketer mot Israel under de senaste tio dagarna. Fler än 500 av dem har slagit ner i Gaza, hur många Gazabor, vuxna och barn som dött vid dessa nedslag vet vi inte, vi vet att Israel får skulden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Hamas tror på eldupphör under de kommande dagarna

 • Salah

  Vad tycker GRETA och MP om alla extra föroreningar som rakterna ger upphov till? Kanske behöver vi kompensera med en köttfri vecka i Sverige? Vet inte om det räcker men Bolund/Stenevi vet säkert.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja,nöden har ju ingen lag…
  Detta gäller väl även för terroristerna inom Hamas ?
  Är nu alla raketgåvorna från Iran slut,finns ju ingen annan väg än upphöra med festen !! Allan Achba….

  Gilla

 • Majbjörn

  Bara för Hamas att sluta skicka raketer så blir det eldupphör.

  Gilla

  • den fete

   det finns väl ingen orsak att israel skulle sluta fred..
   personligen tycker ja att brandbomber borde vara ett lagom svar från israel.. alla dessa gångar jihadisterna grävt det är väldigt lämpligt med napalm i detta läge ren en vecka senare sprängbomber så bråte ramlar ned sen på med mera napalm

   Gilla

 • Nulle.

  Börjar Hamas ammunition ta slut?

  Gillad av 1 person

 • Sala

  Vanliga sunda människor är de stora förlorarna.

  Islamistiska Hamas har visat världen vad islamism innebär i verkligheten.

  IRANs islamistiska tyranni regering var beställaren av eländet vi fått åskåda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: