Utvisa alla utländska gängkriminella på livstid


BROTTSLIGHET & INVANDRING. 500–700 av landets gängkriminella saknar svenskt medborgarskap. Lever du som utländsk medborgare inte upp till dina skyldigheter, då är det respass som gäller. Punkt. Den som förespråkar blodshämnd torde trivas bättre i andra länder än Sverige, skriver riksdagskandidaten Filip Haugland (KD), på Expressen Debatt.

Expressens löpsedel den 6 september 1993. Tänk om vi följt detta råd då.

Mot de gängkriminella hjälper inga nya fritidsgårdar. Mot de gängkriminella hjälper ingen välvillig naivitet. Mot de gängkriminella hjälper inga silkesvantar. Mot de gängkriminella krävs kraftfulla, repressiva åtgärder. I tillägg till fler poliser måste vi:

 • Förbjuda allt samröre med organiserad kriminalitet.
 • Införa hårdare straff för den som attackerar blåljuspersonal, sjukhus eller socialkontor.
 • Slopa de så kallade straffrabatterna, inklusive mängd- och ungdomsrabatten.

En åtgärd som snarast måste till är att göra livstids utvisning för de gängkriminella som saknar svenskt medborgarskap – uppskattningsvis 500–700 av landets omkring 5000 gängkriminella – till norm. För all gängrelaterad kriminalitet så ska verkställigheten av utvisningarna vara omedelbar och oåterkallelig. I syfte att säkerställa att så kan ske, utan fördröjning, ska berörda myndigheter tillskjutas adekvata resurser.    

För mig är detta en fråga om värderingar – våra svenska värderingar. För mig handlar detta om demokratin och Svea rikes lag. För mig handlar detta om de fri- och rättigheter som våra förfäder offrat så mycket blod, svett och tårar för. 

Dessa rättigheter är dina. Oavsett vem du är, hur du ser ut, eller vad eller vem du tror på. Så länge du lever upp till dina förbaskade skyldigheter. Det gör du inte genom att begå gängbrott. Då är det respass som gäller. Punkt.     

Av Filip Haugland (KD) Kandidat till riksdagen 2022

-Pettersson håller med om mycket:

 • men varför bara hårdare straff för vissa attacker? Är Svensson värd mindre?
 • Utvisa kriminella som inte är medborgare är självklarheter, men medborgarskap ska även kunna dras in.
 • Framförallt så stoppa invandringen av nya dysfunktionella.
KD kommer med ett gammalt förslag som tidigare kallats rasistiskt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Utvisa alla utländska gängkriminella på livstid

 • yup

  Döms man till ett visst straff (ex. 6 månaders fängelse eller mer) så är det automatisk utvisning som gäller. Det ska inte göras särregler för den ena typen eller andra typen av kriminalitet då det bara leder till ännu fler rättegångsdagar, ännu längre utredningstid och ännu fler advokattimmar. Keep it simple, stupid! Var man ska dra gränsen är en diskussion i sig själv, men det är i grunden baserat på FNs flyktingkonvention som stipulerar att man som asylsökande förbinder sig att följa landets lagstiftning.

  Gilla

 • den fete

  det kommer aldrig att gå kostnadsläget i Sverige har förändrats så alla fula kärringar har inte råd att åka till Gambia. så migrationsverket har en skyldighet att se till att det finns virala unga män att tillgå..detta trots olycksfalet med Arbogakvinnan.

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Om vi utvisar dessa brottslingar – då kan ju inte vår två gånger avfärdade statsminister fotograferas tillsammans med dem? Eller hur?

  Gilla

 • Olof.p

  Som alla vet ser det för jävligt ut i många muslimska länder i Mellanöstern och Afrika. Åk tillbaka och och bygg upp era länder till civilicerade länder och börja leva ert liv, muslimer. Ni har vilat er färdigt i Sverige nu.

  Gilla

 • Tony

  Sverige har ju själva bidragit till den våldsspiral som bara ökar
  med att inte utdöma kännbara straff för grov kriminalitet, detta
  vet brottslingarna om och skiter i ifall dom åker fast.
  Grova brott ska lönas med utvisning på livstid, detta hade sänt
  signaler till övriga brottslingar!

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Det är så självklart att det borde ses som korkat att bara göra uttalandet men tyvärr inte i landet Absurdistan.

  Gilla

 • ruben

  Att utvisa dem vore det naturligaste man kan göra. Sverige och dess medborgare har samma behöv av humanistisk hänsyn och säkerhet vilket de flesta myndigheter tycks ha glömt. De, som dagligen betalar till den välfärd vi har ska naturligtvis slippa uppleva hur den urvattnas av politiker, som tycker att svenskarna ska försörja människor från andra länder.

  Gilla

 • Fr E.

  Räcker inte deras släkt måste också utvisas på livstid, detta oavsett om hemlandet kan ”anses” säkert !!!

  Gilla

 • grebom5

  Bra Filip Haugland, men han verkar ha påbrå från Norge och därför har han inte försvenskats helt och hållet.

  Naturligtvis skall alla som vi på något vis kan utvisa ut på direkten, straffet blir just utvisningen inget fjant med utvisning för ett antal år det skall vara permanent.

  Att extra hårda straff skall gälla då de mopsar sig mot blåljuspersonal tycker jag också är korrekt, buset skall veta var gränserna går för vad de vräker ur sig.

  Den som kallar en svensk flicka svennehora skall ut tillsammans med sin familj, de är ansvariga för att lära sina telningar veta hut.

  Gilla

 • Kungen

  Självklart – och släpp inte in nya. D.v.s den som inte identifierar sig får vända vid gränsen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: