Finland godkände EU:s coronapaket

EU. Finlands riksdag har idag godkänt EU:s coronafond med knapp majoritet, rapporterar Svenska Yle.

134 ledamöter röstade ja
57 ledamöter röstade nej
2 röstade blankt
6 frånvarande

Då det totala givna antalet röster var 191, så krävdes 127 ja-röster för att stimulanspaketet skulle godkännas.

Bild: Lehtikuva

-Pettersson säger att det blir dyrt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Finland godkände EU:s coronapaket

 1. Jag hade trott att finska politiker inte ville använda sitt hårt arbetande folks pengar för att göda manana manana och siesta länder. Så de får gå i pension vid 55 år, och som i Spanien få medborgarlön, som EU pengarna finansierar. Jag trodde fel, tron är en falsk vän.

 2. Finländska etablissemanget är woke och globalister. Iallafall har de varken kraft eller mod att stå emot globalisterna.

 3. Antagligen är Sverige värste givaren per capita. Det gick väl igenom för att summan inte var så hiskeligt hög som i Sverige.

 4. Lite missvisande att kalla majoriteten knapp. Det var alltså en 2/3-dels majoritet för förslaget.

   • Ytterligare en mångmiljard-gåva från Abzurdistan till Medelhavsländerna !!
    Det blir allt värre för er yngre,som får stå för fiolerna.
    Stenbock beklagar och försvarar för min del mig, att a l d r i g ha röstat för några av de Röd/Gröna socialisterna.

 5. Italien hälsar och tackar för detta första paket och ser med glädje fram emot nästa för att täcka upp ett gigantiskt hål i budgeten 2023.

  • Det är nog många som tackar. Behöver inte höja pensionsåldern. Medans vi här uppe måste höja pensionsåldern för att ha råd med lånet. Är det idioti eller slaveri häruppe det r frågan.

 6. Vad är det, som händer med de nordiska länderna? Självskadebeteende laget runt? Nordiska länderna bör bygga ut samarbetet med civilförsvar och militärt försvar. Dvs. investera för sina medborgares framtid. Kanske det är dags för ett nyval med nyttigt resultat den här gången.

  • Jag har också en tid funderat vart allt nordiskt sammarbete försvunnit.
   Förr pratades om Nordiska Rådet men minns inte jag hört om detta råd.
   Nu om någonsin borde väl vi sammarbeta inom Norden.
   Som jag ser det är små kivande mellan Norge/Sverige/Danmark. Lillebror Finland tittar på och Island lever i en annan egen värld.
   Är det ngn annan som tänkt i samma banor.
   Kan tillägga att jag bor i Finland och har en dotter boendes i Sverige. Och därför är jag också orolig över situationen i Sverige.

   • korrigering:
    ….minns inte när jag senast hört om Nordiska Rådet…

 7. Det var väl bra för Spanjorerna o Grekerna o Italienarna nu kan dom få pension redan vid 50 års ålder Svenska skattebetalarna betalar…..

  • Du hoppar lydigt när de tyska nyliberalerna blåser i sin propagandapipa ser jag…

 8. Vad är man rädd ska hända om man inte röstar rätt. Som globalisterna o eliten vill. Får man inte vara med o leka i sandlådan. Och missar sin skyhöga lön.

  • I detta fall är det finska sossarna med katastrofen Sanna Marin vid rodret, med hjälp av Kokoomus (moderaterna) samt centern som drivit igenom idiotin. Engångspaket kallade dom detta för. Det har redan pratats i EU att detta blir återkommande. I slutänden blir det så att våra skatter mm. bestäms av EU, inte av svenska politiker eller finska.

 9. Även du min Brutus!
  Så är de då alla inne i fållan de som hålls som gisslan av de som tar emot slår sig på knäna och skrattar.
  Hjälppaketen kommer nog tätare och tätare misstänker jag i framtiden, det blir inte förrän de onämnbara tar över vårt land som hjälpsändningarna byter riktning.
  Det blir en enkel uppgift ”får vi inte pengar gör vi med er som vi gjort med Sverige.”

  • Att svenska regeringen saknar ryggrad, det visste vi… men att finnarna gjorde det hade jag i min vildaste dröm inte trott.

Kommentera