Barnen jobbar och försörjer familjen • ”Räcker inte för att etableras i Sverige”

INVANDRING. Efter sju år i Sverige utvisas nu en serbisk familj med en svårt psykiskt sjuk mamma och fyra barn som vuxit upp här. Två av de numera vuxna barnen jobbar inom vården och försörjer familjen på egen hand, ett tredje har jobb när skolan slutar i juni, rapporterar TV4. Det yngsta går fortfarande i skolan.

Systrarna Kalac från Serbien. Bild skärmdump SVT

Arbetsgivare och många andra i det lilla samhället Grästorp i Västergötland har kämpat för att de ska få stanna. Men Migrationsverket säger nej. – Jag kämpar för livet här, jag behöver verkligen bli hörd, säger Amela Kalac.

Amela var 16 när hon med sina föräldrar och tre syskon, den yngsta sju år, flydde till Sverige från Serbien där familjen utsatts för våld och hot. Kort efter ankomsten 2014 insjuknade pappan i cancer och avled strax efter att deras asylansökan avslagits men de blev kvar i Sverige och barnen gick i skolan. De har inte gömt sig och de har inte ljugit.

2018 gjorde de så en ny ansökan om uppehållstillstånd men när alla instanser nu uttalat sig är det slutgiltiga beskedet att familjen ska utvisas.

– Lagen säger att det måste röra sig om väldigt speciella omständigheter för att man ska räknas som etablerad i Sverige. Här har vi tittat på alla omständigheter och under fyra av åren har man saknat uppehållstillstånd, säger Fredrik Söderberg Bruce, tillförordnad presschef för Migrationsverket.

-Pettersson undrar hur Migrationspolitiken fungerar? Regelbundet hör vi om kriminella som får stanna, vi hör om 700.000 invandrare som får stanna och leva på bidrag, vi hör om de ljugande afghanska männen utan asylskäl som klamrar sig fast, vi har islamister som är säkerhetsrisker som inte utvisas och vi hör om…

Här har vi en familj från Europa, som är kristna och kvinnor som sköter sig men de ska ut har världens första feministiska regering bestämt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Barnen jobbar och försörjer familjen • ”Räcker inte för att etableras i Sverige”

 1. När det gäller utlänningar eller så kallade flyktingar , med svåra psykiska sjukdomar
  Medkomande barn handikapp och sedan massa ekonomisk hjälp från samhället
  Detta ska vi rösta bort i nästa val👍

 2. Vår statsminister sa visst att ”vinsten kommer lite längre fram”, men vad han inte talade om var att om vinsten kommer, då blir det utvisning…
  Ibland visar man ingen nåd, ibland finns det hur många hinder som helst för utvisning och då heter det att lagarna är helt omöjliga att ändra, misstänker det är beroende på om det är önskad målgrupp…

  • Jag kan ju tycka att denna familj genererar Vinst för samhället och följdaktligen borde få stanna. men i detta dårskap till land utvisar vi dom som arbetar och gör rätt för sig och behåller svartepetter Sen vill ingen tjänsteman ta ansvar för det utan alla skyller på varandra Alla normalfuntade människor fattar ju att detta är ett stort skämt och hån Om det fanns en Journalister reportar skulle dom jaga Morgan Johansson Damberg Stefan och be dom förklara detta helt vansinniga beslut Kan man ändra i Gymnasielagen blixtsnabbt för 9000 gökungar skall få stanna kan man ordna detta med om viljan finns men dessa är väl Kristna och då åker dom ut

 3. Burka och sopsäck hade höjt oddsen betydligt för att få stanna. Tjuveri i stället för arbete hade också varit meriterande.

 4. Felet är att de vänstervridna inte kan tycka synd om människor som klarar sig själva, du måste väl ha ett bidrag för att få stanna i Absurdistan,
  Helst skall du också vara ansluten till en bronsålders religion och inte vara kvinna.
  Heja ni den feministiska Regeringen, skönt att se ni håller på kvinnor, eller?

 5. Nej för att få stanna ska du vara kriminell eller bidragstagare som ej kommer i arbete någonsin.

 6. Kristna unga kvinnor från Serbien är så klart inte välkomna, särskilt inte om de jobbar.
  Kriminella muslimska killar får alltid stanna, särskilt om de begått våldsbrott mot svenska offer☹️🙄

 7. de får gå bakvägen och åka hem över sommaren och sen söka arbetstillstånd och åka hit så blir det nada problem även om de har med sig morsan. de försökte ju med asylsvängen och det brukar inte funka om du inte är nån arab.

 8. Det är ganska enkelt: Alla som arbetar och sköter sig och inte är kriminella får stanna men alla andra ska utvisas. Så skulle sunda myndigheter resonera. Men inte myndigheter infiltrerade av kulturmarxism. De resonerar tvärtom. De tycker att dom misskötsamma är offer och måste hjälpas.

 9. Självklart kan vi inte ha dessa fina skötsamma flickor här, som jobbar och tar hand om sin sjuka mamma. Nej i Sverige finns bara plats för grovt kriminella våldtäktsmän, mördare, rånare och andra onda varelser. De ska vi behålla och vara riktigt rädda om.

 10. Vita, skötsamma, kristna ska kastas ut. Muslimer ska behållas, oavsett om de bara lever på bidrag eller är kriminella.

  • Vad menar du med, eller…det måste vara ett skrivfel ? …och… ska det väl vara istället för eller !?

   Jag har inte mött nån som varit bara det ena, alla jag mött har varit både och.

   • Nu ska vi inte vara negativa. Det finns kulturberikare som bara lever på bidrag men som inte är kriminella..

 11. OT: SR medarbetare, sambo odlar cannabis hemma. Samröre m diverse
  MC gäng. SR tycker inte att det här är
  uppseendeväckande. SR journalisten
  har haft i uppdrag att bevaka högerextremister. Tala om objektivitet.
  … Arma land

 12. De är inga skäggbaaaarn.

  De är skötsamma och inga baaaarn ( män mellan 18 – 50 år ) och bidrar positivt till Sverige….därför ska de ut, allt enligt Socialdemokraternas agenda.

  Kommer DU rösta på Socialdemokraterna ?
  🤮

  Vill DU ha Sverige än sjukare eller vill du ha Sverige bra och med FÖRSTÅND ?

 13. Bränn några bilar, skjut, råna etc så är man etablerad i dagens Sverige. Att vara arbetsam, inte ljuga, inte gömma sig osv visar hur oanpassad man är till dagens Sverige, självklart skall sådana ut uf landet, de kanske tom stöder fel parti.

 14. Vänsterpacket på Migrationsverket tror förmodligen inte att systrarna kommer rösta vänster i framtiden.

 15. Totalt fel attityd för att få stanna i Sverige. Arbeta och göra rätt för sig då är det bara att åka hem. Råna o våldta och sälja knark. Då får man stanna. Så fungerar ett sinnessjukt land.

 16. Konstigt, folk som kämpar o sköter sig,
  utvisas. Djupt kriminella, upprepade grova
  brott får stanna. Tala om landettvärtom.

  Arma land.

Kommentera